• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnik

26.10.2016

23:36

KOMENTATOR NEMAČKOG VELTA: SAD su previše slabe da bi vladale celim svetom!

Vesti

KOMENTATOR NEMAČKOG VELTA: SAD su previše slabe da bi vladale celim svetom!

Podeli vest

Sjedinjene Američke Države su suviše pocepane i slabe da bi igrale ulogu nacije koja zavodi red u svetu, piše komentator „Velta” Mihael Šturmer

Sadašnja izborna kampanja kandidata za predsednika SAD pokazala je „pukotine i mane“ koji su formirani decenijama i sada neizbežno utiču kako na Sjedinjene Države, tako i na ostatak sveta.

Jedan od glavnih problema Amerike, smatra autor članka, jeste kandidat za predsednika Donald Tramp, ali priznaje da njegovoj konkurentkinji Hilari Klinton neće biti lako da promeni situaciju nabolje. „Čak i ako Tramp izgubi, SAD još nikad nisu toliko sumnjale u sebe i svoju ulogu u svetu“, navodi se u članku. 

Šturmer je siguran da Tramp može pobediti na izborima, ako se ne desi nešto neočekivano. U svakom slučaju će američki milijarder još dugo „deliti naciju i slabiti Ameriku“. 

Hilari Klinton će u slučaju svoje pobede na predsedničkim izborima morati da pronađe način kako da pomiri podeljenu zemlju. „Ona će morati da postane i lekar i mirotvorac. Ranije joj obe ove uloge nisu bile uspešne“, konstatovao je Šturmer. 

U konfliktu koji se nazire protiv Rusije i Kine, ona će biti jastreb, dok će se Evropljanima koji budu to gledali zavrteti u glavi, smatra on. Po njegovim rečima, likovaće se „od Moskve do Pekinga“, ako slabosti SAD dovedu do njenog samouništenja. 

Na kraju, to što se dešava danas nije ništa drugo nego nagoveštaj naredne katastrofe, i može se okrenuti krahom rukovodstva, krizama i ratovima, pretpostavlja novinar nemačkog lista.

„Međutim, pre svega svet muče pitanja da li je američku demokratiju pogodila neizlečiva, a možda i zarazna — bolest, kojoj ništa ne može ni doktor, ni protivotrov“, dodao je Šturmer.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
nati

pre 7 godina

Naravno da Amerika moze da se izleci od neizlecive bolesti.Ono sto treba da uradi je da ukine i zatvori Federalne rezerve,Svetsku banku i MMF i novac preusmeri na potpuno drugacije tokove i funkcionisanje a sadasnje vlasnike ukine za sva vremena.\n

mirko

pre 7 godina

Problem je Tramp za sadasnje stanje u Americi? Kandidat koji nikada na vlasti nije bio! A ne Klinton koja vec 30 godina vedri i oblaci amrickom politikom... Molim vas izbegavajte ovakve tekstove, lepo ce srcka da me strefi zbog imbecilizma...

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija