• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

30.10.2016

16:47

STRAH ZAVLADAO ITALIJOM: Seizmolozi najavljuju mogućnost novih zemljotresa

Vesti

STRAH ZAVLADAO ITALIJOM: Seizmolozi najavljuju mogućnost novih zemljotresa

Podeli vest

Zemljotresi koji su uzdrmali centralnu Italiju u protekla dva meseca mogli bi i da se nastave s katastrofalnim "domino efektom" u kojem jedan snažan zemljotres vodi ka drugom duž raseda središnjih Apenina, upozorio je danas italijanski seizmolog Ðanluka Valensize, prenosi Rojters

Valensize, seizmolog u italijanskom Nacionalnom institutu za geofiziku i vulkanologiju, rekao je britanskoj agenciji da postoji "geodinamička veza" između pogubnog zemljotresa koji se dogodio u avgustu i svih onih koji su usledili. 

- Ovaj proces se može nastaviti unedogled, pri čemu jedan veliki zemljotres slabi sestrinski rased u domino procesu koji može da obuhvati stotine kilometara, u načelu- objašnjava Valensize.

On je uveren da će posle današnjeg zemljotresa biti naknadnih potresa "najmanje par nedelja", ali napominje da se ne može reći da li će biti još velikih zemljotresa.

Apeninske planine, koje se pružaju od regiona Ligurija na severozapadu do južnog ostrva Sicilija, pune su raseda u zemljinoj kori, od kojih je svaki u proseku dugačak 10 do 20 kilometara, navodi britanska agencija.

Današnji zemljotres nije odneo nijedan život, koliko je za sada poznato, ali je najsnažniji koji je od 1980. godine pogodio Italiju, jednu od seizmički najaktivnijih zemalja u svetu.
 

(VIDEO) ZEMLJOTRES U ITALIJI! Sreća u nesreći: zvanično saopšteno da NEMA poginulih!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
deda Djodja

pre 7 godina

a onda da se nastavi na Sloveniju i Hrvatsku

biljana

pre 7 godina

I tamo i tamo i tamo zive necija deca,Bozanski Srbine,sve dok mnogi imaju isto misljenje nece ni nama svanuti i krenuti nabolje.Sto vise mrzimo i prizeljkujemo drugima nedace sve nam se vise desava lose,svakoga Bozijeg dana.

gosa

pre 7 godina

Sta li je sa Avianom,da nije i tamo neka steta jadni ljudi

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija