• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

31.10.2016

08:15

ERDOGAN NASTAVLJA ČISTKU! Uhapšen glavni urednik opozicionog turskog lista Džumhurijet!

Vesti

ERDOGAN NASTAVLJA ČISTKU! Uhapšen glavni urednik opozicionog turskog lista Džumhurijet!

Podeli vest

Turska policija uhapsila je glavnog urednika opozicionog dnevnika Džumhurijet, objavila je danas novinska agencija Anadolija, dok televizija Si-EN-EN Turk (CNN) javlja da je izdato 13 naloga za hapšenje novinara i direktora tog lista

Glavni urednik lista Murat Sabundžu je uhapšen, a vlasti tragaju za Akinom Atalajem, predsednikom Upravnog odbora, i novinarem Gurajem Ozom, dodala je turska agencija. Anadolija je navela da su stanovi Atalja i Oza pretreseni.

Prema navodima turskih dnevnih listova, novinar Guraj Oz već je u pritvoru.

Prema provladinom dnevniku Sabah dejli (Sabah Daily) operacija koja se sprovodi protiv Džumhurijeta je u okviru  istrage oko aktivnosti tog lista vezanih za pokret propovednika Fetulaha Gulena, koga turske vlasti optužuju da je organizovao propali puč od 15. jula, i za kurdske aktiviste. 

Velike čistke sprovedene su u Turskoj posle pokušaja svrgavanja vlasti predsednika Redžepa Tajipa Erdogana. Čistke su obuhvatile sve sektore kao što su obrazovanje, sudstvo, policija,vojska i posebno snažno medije, sa hapšenjem desetine novinara i zatvaranjem stotinak medijskih kuća. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija