• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

06.11.2016

23:32

TRAMP NEGODUJE ZBOG ODLUKE FBI: Klintonovu štiti "manipulatorski sistem"!

Vesti

TRAMP NEGODUJE ZBOG ODLUKE FBI: Klintonovu štiti "manipulatorski sistem"!

Podeli vest

Kanidat republikanaca na predsedničkim izborima u SAD Donald Tramp izjavio je danas da njegovog protivkandidata Hilari Klinton štiti "manipulatorski sistem" i da će ona "dugo vremena biti pod istragom"

Na mitingu u Minesoti, Tramp nije pominjao objavu direktora FBI Džejsma Komija koji je obavestio Kongres da nije promenio zaključke do kojih je došao u julu da Klinton nije počinila krivično delo, kada je koristila privatni server za svoje imejl poruke dok je bila na položaju državne sekretarke.

Tramp je ponovio da će Klinton biti "još dugo, dugo vremena pod istragom i da će se to najverovatnije okončati krivičnim suđenjem".

- Klintonovu štiti manipulatorski sistem. Njoj ne bi trebalo da se dozvoli ni da se kandiduje za predsednika- poručio je Tramp, preneo je AP.

OBRT U ISTRAZI, HILARI JE NEVINA: FBI potvrdio da u spornim mejlovima nema kriminaliteta!

Komijevo pismo je objavljeno nekoliko minuta pre nego što je Tramp izašao na binu.

U međuvremenu, dva dana pred američke predsedničke izbore republikanac Donald Tramp i demokrata Hilari Klinton obilaze države, koje su ključne na ovim izborima gde ulažu nastojanja u poslednji momenat da privuku pažnju neopredeljenih birača i pronađu put do pobede.

DONALD ILI HILARI, AMERI BIRAJU MANJE OD DVA ZLA: Različiti rezultati anketa, biračko telo u previranju!

Nacionalne ankete i dalje ukazuju da Hilari Klinton, bivša američka državna sekretarka, tesno vodi ispred, tajkuna nekretnina Donalda Trampa koji se prvi put kandidovao za taj položaj.

Većina analitičara predviđa pobedu Hilari Klinton u utorak. ali njena prednost u odnosu na Trampa nije nepremostiva što znači da i on ima šansu da dobije položaj u Beloj kući, ako u poslednjem trenutku kampanje osvoji pobedu u tesno neopredeljenim državama i onima koje su tradicionalno favorizovale demokratske kandidate, navodi Glas Amerike.

GLAVOBOLJA ZA HILARI! Elektor demokrata: Ne dam glas Klintonovoj i tačka!

Najnovije ankete ukazuju da Hilari Klinton vodi sa oko dva do tri odsto prednosti, mada je anketa Vašington posta i mreže ABC ukazala da Hilari vodi sa 48 prema 43 posto.

Međutim, na američkim predsedničkim izborima se ne osvaja pobeda glasovima birača već takozvanim Elektorskim glasovima, koji se od države do države stiču osvajanjem pobede na osnovu većine lasova građana te države.

Najveće države imaju najveći broj Elektorskih glasova i svakom kandidatu je za pobedu potrebno bar 270 od ukupno 538 elektorskih glasova.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
nati

pre 7 godina

Nit vece zemlje nit sramnijih kandidata za predsednika.Kako se moze kandidovati ova histericna baba kojoj zlo viri iz ociju.Ameri, vi ste potpuno nakaradna nacija koju treba zaliti.\n

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija