• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

09.11.2016

01:50

TRKA ZA BELU KUĆU GOTOVA! TRAMP ODUVAO HILARI! Trostruka pobeda za Republikance!

Vesti

TRKA ZA BELU KUĆU GOTOVA! TRAMP ODUVAO HILARI! Trostruka pobeda za Republikance!

Podeli vest

Sve je gotovo! Oko 225 miliona Amerikanaca je na predsedničkim izborima biralo između republikanca Donalda Trampa i demokratske kandidatkinje Hilari Klinton. Trka za mesto 45. predsednika SAD nije bila tako neizvesna kao što se očekivalo. Trenutni broj elektorskih glasova: Tramp 276, Klinton 218. Pobednik je morao da osvoji najmanje 270 od 538 elektorskih glasova

Mediji ocenjuju, pozivajući se na ankete, da izbori nikada nisu bili neizvesniji, a najnovija anketa koju su sproveli "Blumberg" i institut za istraživanje javnog mnjenja "Selzer&Co" je ukazivala na prednost Klintonove za tri procenta u odnosu na Trampa. Međutim... kraj je čini se, sasvim drugačiji.

Tok izbora možete pratiti uživo na našem portalu

8.45 - Hilari Klinton pozvala Trampa i priznala poraz . 

8.30 - Gotovo je! Sa još 10 glasova iz Viskonsina Donald Tramp postao je 45. predsednik Sjedinjenih američkih država!

printscreen

8.05 - Najnoviji podaci: Tramp 266, Klinton 218

8:01 - Džon Podesta je izašao među ono malo pristalica Hilari Klinton, koliko ih je ostalo u njenom izbornom štabu u Njujorku, i poslao ih na spavanje.

7.40 - Kako javlja RT i ostali mediji, Tramp je dobio i Pensilvaniju, koja donosi 20 elektorskih glasova. Trka je skoro gotova. Tramp ima 264 elektorksa glasa!

printscreen
printscreen

7:25 - Donald Tramp vodi ubedljivo na Aljasci, koja ima 3 elektora.

7.00 - Tramp napustio izborni štab i kreće se ka hotelu "Hilton" gde se okupljaju republikanci u iščekivanju proglašenja konačnih rezultata.

6.55 - Prema Fox News, Tramp je povećao prednost, i sada rezuitat glasi 254:215 elektorskih glasova

 

printscreen

6.47 - Tramp se sprema za slavlje. Republikanac u štabu vezuje kravatu svom sinu, kao da ga priprema za slavlje koje bi prema svim procenama trebalo uskoro da usledi. Čekaju se rezultati iz Pensilvanije, Mičigena i Arizone, koji će po svemu sudeći biti presudni.

printscreen

6.45 - Kandidatkinja demokrata Hilari Klinton pobedila je na predsedničkim izborima u Nevadi, jednoj od važnih država za pobedu na predsedničkim izborima, javio je Asošijetid pres. Klinton međutim zaostaje u nekim tradicionalnim demokratskim državama Viskonsinu i Mičigenu bez kojih ne može da pobedi, a vrlo neizvesna trka je i u Pensilvaniji i Nju Hemširu.

printscreen



Kandidat republikanaca Donald Tramp vodi u elektorskim glasovima sa 244 naspram 215 koliko ima Klinton. Za pobedu je potrebno 270 elektora.

06.35 -Šok u redovima demokrata, poraz nikad bliži

AP PHOTO

06.21 - Tramp je prešao u vođstvo i u Pensilvaniji i posle 89 odsto prebrojanih glasova šanse Hilari Klinton sveo u domen teorije. 

printscreen

06.01 - Tramp i dalje vodi u Mičigenu posle 62 odsto prebrojanih glasova, a relativno komforno vođstvo ima u Ajovi, Arizoni, Nju Hempširu i državi Utah. Klintonova vodi u Pensilvaniji i Nevadi i Mejnu. 

05.52 - Donald Tramp je osvojio državu Džordžiju i njenih 16 elektorskih glasova. Trampu sada nedostaje još samo 38 elektorskih glasova za pobedu na izborima i ulazak u Belu kuću. 

05.42 -  Tramp osvojio Jutu, Džordžiju i Viskonsin, dok posle 81 odsto prebrojanih glasova Klintonova vodi u Pensilvaniji sa 75.000 glasova.

05.30 - Na osnovu 67.74 odsto prebrojanih glasova da vodi Donald Tramp vodi sa 232, dok Hilari ima 209 elektorskih glasova. Pobednik mora da osvoji najmanje 270 od 538 elektorskih glasova.
 

05. 20 - Tramp osvojio Floridu! Donald Tramp osvojio je enormno bitnih 29 elektora u Floridi, piše AP! Analitičari i kladioničari predviđaju Trampovu pobedu.

5.07-  U skladu s očekivanjima, Hilari je odnela pobedu u Kaliforniji, koja nosi čak 55 elektorskih glasova. CNN ju je proglasio pobednicom i na Havajima, koji daju četiri elektorska glasa. Donald Tramp pobedu odnosi u državi Ajdaho, koja takođe daje četiri elektorska glasa. Ali samo na kratko jer je Tramp proglasio pobedu u Severnoj Karolini i opet prešao u vođstvo i glasovima elektora 201:190.  

Nakon najnovijih rezultata, Hilari Klinton je ponovno preuzela vođstvo po broju osvojenih elektorskih glasova

04.53 -  CNN je predvideo da će jednu od ključnih državu Kolorado osvojiti Hilari Klinton. Istovremeno Tramp i dalje drži vođstvo u Mičigenu i Viskonsinu, i čini se da je više-manje, osigurao pobedu u Severnoj Karolini. Istovremeno, Njujork Tajms daje ogromnih 94% šanse Trampu da postane predsednik SAD.

Reuters

04.45 - Virdžiniju će osvojiti Hilary Klinton, upravo je proglasio CNN. Posle 38 odsto prebrojanih glasova Tramp iznenađujuće vodi u Mičigenu s 3 odsto te u obližnjem Viskonsinu s 2 odsto nakon prebrojanih 48 odsto glasova. Obe države smatrale su se sigurnim demokratskim državama.

04.43 - Vetar u leđa Donaldu Trampu, CNN ga je upravo proglasio pobednikom u državi Ohajo, jednoj od ključnih država potrebnoj da bi ušao u Belu kuću. Dobio je 18 novih elektorskih glasova, i čini se da je Hilari Klinton sve dalje od pobede.

04.28 - CNN je proglasio Hilari Klinton za pobednicu u saveznoj državi Nju Meksiko, koja nosi pet elektorskih glasova, dok je Tramp proglašen pobednikom u državi Misuri, koja nosi 10 elektorskih glasova. Tramp je povećao prednost na 168:109 elektorskih glasova

Tanjug/AP

04.25 - Upshot, matematički model Njujork Tajmsa koji daje projekciju verovatnoće pobede u realnom vremenu s obzirom na rezultate koji pristižu iz država predviđa Trampu šansu od 73 odsto da postane predsednik SAD, s osvojenih 284 elektorska glasa. Kad su počeli pristizati prvi rezultati, verovatnoća je bila obrnuta.

04.08 - Tramp ima i vođstvo od milion i sto hiljada glasova u ukupnom broju glasova na nivou celih SAD.

03.55 - Njujork tajms je promenio projekciju, sada Tramp ima veću mogućnost da postane novi predsednik SAD. 

Twiter

03.45- CNN previđa da će Tramp osvojiti Luizjanu, dok će Klintonova biti uspešnija Konektikatu.

03.37 - Trenutni broj elektorskih glasova: Tramp 150, Klintonova 109. Za pobedu neophodno 270 od 538 elektorskih glasova.

03.26 - Stigle su i nove projekcije iz CNN-a. Rezultat je tako 97:84 za Hilari Klinton.  Potencijalna prva predsednica u istoriji SAD je osvojila Njujork (29), dok je Tramp nanizao obe Dakote (3+3), Vajoming (3), Nebrasku (3) i Kanzas (6).  Osam država je i dalje u žutom, a one su ono što svi čekamo. 

03.15 - Zatvorena birališta u 14 različitih država, od kojih je većina sigurna za nekog od kandidata, s vrlo malo neizvesnih. Reč je o državama Njujork, Viskonsin, Luizijana, Minesota, Nebraska, Vajming, Kolorado, Nju Meksiko i Arizona.

Reuters

03.14 - Prema CNN-u Tramp će ipak osvojiti Teksas i Arkanzas, inače državu u kojoj je guverner svojedobno bio Bil Klinton.

Tramp je posle 46 odsto prebrojanih glasova preuzeo vođstvo u Ohaju s oko 150.000 glasova, ali se posle 71 odsto prebrojanih glasova njegova prednost u Virdžiniji istopila na nekih 2 odsto. Posle 93 odsto prebrojanih glasova, Floridu drži Tramp s prednošču od oko 130.000 glasova.

TRAMP IZNENADIO KLADIONIČARE: Ništa od "sigurice" na Hilari!

02.58 - U državi koja nosi 29 elektorskih glasova i dalje je neizvesno, uprkos tome što je prebrojano 91% glasova! Za sada, prema podacima "Skaj njuza", Tramp ima najminimalniju moguću prednost. Ukoliko želi da uđe u Belu kuću, biće mu neophodno da tu prednost i zadrži.

02.44 - Prema sadašnjim projekcijama republikanci će zadržati većinu u Kongresu, gde se bira trećina svih mesta.

printscreen

02.25 -  Tramp je smanjio prednost Klintonove u Severnoj Karolini i Ohaju, i preuzeo blago vođstvo u Teksasu. I dalje vodi u Virdžiniji, ali tamo se tek očekuju glasovi iz okruga u kojima je Hilari veliki favorit.  U Floridi je njegova prednost porasla na gotovo 100.000 glasova posle 91 odsto prebrojanih biračkih listića.

01.59 - Klitonova preuzela vođstvo sa 68 elektorskih glasova, Tramp osvojio 48. Hilari vodi u sedam država, Ilinoisu, Vermontu, Merilendu, Rod Ajlendu, Masačusetsu, Delaveru i Distriktu Kolumbija, a Tramp u šest, Indijana, Zapadna Virdžinija, Kentaki, Misisipi, Oklahoma i Tenesi.

U igri na Istočnoj obali su ukupno 172 glasa. Za pobedu na izborima nephodno je obezbediti 270 elektorskih glasova.

01:37 - Izašle preliminarne ukupne brojke Prema dosadašnjim rezultatima, nakon šest miliona prebrojanih glasova, Tramp ima 52,7% a Hilari 44%.

Reuters

01.35 - Stižu prvi rezultati iz Floride, jedne od ključnih država čiji bi rezultat mogao da odluči končani ishod utrke za predsednika. Na temelju samo 2 odsto prebrojanih glasova Tramp je bio u vođstvu. On je osvojio 58,5 odsto glasova, dok je Hilari u prvi mah imala 30,2 odsto glasova. Ali, samo nekoliko minuta posle stigli su novi rezultati i na temelju 7 odsto prebrojanih glasova sve se preokrenulo pa je Hilari prešla u vođstvo s ravno 50, dok je Traump iza nje s 45,3 odsto glasova. U međuvremenu se Tramp ponovo vratio u vođstvo... Ovo je pravi pokazatelj neizvesnosti trke u ovoj državi.

01.12 - Prema prvim procenama CNN-a Tramp će osvojiti države Kentaki i Indijanu, dok će Hilari Klinton pobediti u Vermontu. Ovi rezultati su se i očekivali u tim državama koje nisu bile neizvesne u predizbornim anketama. S druge strane, trka je previše neizvesna u Južnoj Karolini i Virdžiniji. Prema predizbornim anketama Južna Karolina je naginjala Trampu, a Virdžinija prema Hilari Klinton.

01.05 - Zatvaraju se birališta u državama Džordžija, Virdžinija, Vermont i Južna Karolina. Od ovih je država najneizvesnija Džordžija koja naginje prema Trampu i izlazne ankete iz te države će nam dati prvu sliku odnosa snaga u jednoj od država koje su važne za pobedu.

printscreen

00.59 - Nakon 3 odsto prebrojanih glasova u državama Kentaki i Indijana Tramp je u velikoj prednosti. U Indijani Tramp vodi sa 69,6 odsto glasova prema 26,7 za Klintonovu, dok u Kentakiju Tramp vodi sa 66 posto glasova prema 29,8 odsto za Hilari Klinton. Za obe države se očekivalo da ih Trump osvoji ali one neće biti presudne na ovim izborima.

Tanjug

00.47 - Najmanje četiri osobe su povređene u pucnjavi koja se dogodila blizu biračkog mesta u predgrađu Los Anđelesa, javljaju svetski mediji. Biračko mesto u Azusi je zatvoreno posle pucnjave, a iz policije je saopšteno da su četiri osobe ranjene iz vatrenog oružja.

PUCNJAVA KOD GLASAČKOG MESTA U KALIFORNIJI: Ranjeno najmanje četvoro ljudi!

00.27- Dobre vesti za Trampa iz Indijane...Tramp vodi sa 69,3 odsto glasova, dok Hilari osvaja 27,5 odsto, ali prebrojano je iznimno malo glasova....

00.11- U Kentakiju i Indijani završeno glasanje. Nakon 20.000 prebrojanih glasova u državi Donald Tramp je u velikoj prednosti, 69,6 odsto protiv 26,7 odsto za Hilari Klinton. Ali to je država za koju se očekivalo da će je Tramp s lakoćom osvojiti. Takođe potrebno je napomenuti da je prebrojan tek 1 odsto glasova i iako je izvesna Trampova pobeda, nijedna vodeća američka medijska kuća još ga nije proglasila pobednikom...

Reuters

00.10 - Prema podacima lista Politiko, Klintonova pobeđuje sa pet odsto razlike u Koloradu. Tamo je za nju glasalo 47 odsto birača, dok je Tramp dobio 42 odsto. 

U Floridi je slična statistika. Prema preliminarnim podacima, za Klintonovu je glasalo 49 odsto, dok je za Trampa 45.

U Nevadi Klintonova dobila 47 odsto, dok njen konkurent 44 odsto. Pensilvanija, Viskonsin i Ohajo takođe su podržali Klintonovu. Iako sa malom razlikom, svega 1 odsto. Tamo Klintonova pobeđuje sa 46 odsto, a Tramp 45 odsto. U Ajovi Tramp pobeđuje sa minimalnom razlikom.

AP PHOTO

(VIDEO) HILARI NEŠTO SLUTI: Klintonova otkazala pobednički vatromet?!
 

00.06- "Ne odustajte", poručio je Donald Tramp biračima nešto manje od tri sata pre zatvaranja birališta na zapadnoj obali SAD, navodeći da su izbori "daleko od gotovih". 

00.01 - Prema izlaznim anketama koje je objavio CNN, birači su se izjasnili koje stvari su im najvažnije kod budućeg predsednika.

Njih 38% reklo je da im je najvažnija promena, što ide na ruku Trampu koji se predstavlja kao kandidat promene i distanciranja od establishmenta. Ali, njih 22 odsto je reklo da im je važno iskustvo kandidata, dok 22 odsto kaže da im je važna dobra moć odluke, što je kvalitet koji birači više vežu uz Hilari Klinton.

Reuters

23.45- Pao izborni sistem u Denveru Kako prenose društvene mreže Izborna komisija u Denveru je saopštila da je u tom gradu pao ceo elektronski izborni sistem.

23:25 - Američka mreža NBC je objavila prve podatke prikupljene na izlaznim anketama iz cele zemlje. One nam ne mogu reći mnogo toga, ali su sasvim dobre za zagrevanje: 
 

54 odsto glasača ne gleda blagonaklono na Hilari Klinton, dok takav stav prema Donaldu Trampu ima 61 odsto glasača 
 

44 odsto glasača gleda blagonaklono na Hilari Klinton, dok takav stav prema Donaldu trampu ima tek 37 odsto glasača 

Twiter

23.02 -  Republikanci bolji na Floridi nego 2012.

CNN javlja da republikanci, prema prvim anketama, daleko bolje prolaze na Floridi i u Severnoj Karolini nego 2012. godine. Ukoliko Tramp uspe da dobije naklonost većine u ovim tradicionalno neodlučnim državama, biće to snažan udarac kampanji Klintonove, koji bi možda mogao da bude i presudan.

Reuters

22.34 - Sud u američkoj državi Nevadi danas je odbacio prijavu koju je nešto ranije podneo republikanski predsednički kandidat Donald Tramp žaleći se da su biračka mesta u jednom okrugu bila duže otvorena. 

22.31 - Na društvenim mrežama pojavile su se informacije o tome da uređaji za elektronsko glasanje „odbijaju" da prime glasove za Trampa. Pojedini korisnici sumnjaju u verodostojnost ovih podataka.
 

 

 

22.20 - Američke berze završile su radni dan sa umerenim dobicima, što suštinski znači da su se investitorima "svideli" signali koje su videli tokom izbornog dana u SAD. 

22.18 - Berni Sanders, dojučerašnji rival Hilari Kliton za mesto demokratskog kandidata, očekuje "ubedljiv poraz" Donalda Trampa. "Njegova kampanja bila je zasnovana na lažima i pokušao je da podeli Ameriku. To je loše", rekao je Sanders.

tajnug

​22:03 - Stanovnici male pacifičke države Guam izabrali su Hilari Klinton za pobednika izbora sa 71 odsto glasova, prenosi CNN. 

Iako su stanovnici Guama američki građani njihov glas se ne računa jer ta teritorija nije deo elektorskog koledža. 

Međutim, kako se navodi, interesantno je to što su stanovnici Guama tačno predvideli pobednika izbora svaki put do sada. 

21.00 - U Teksasu uhapšen muškarac koji je, sa sačmaricom u rukama, vređao glasače demokrata, javljaju tamošnji mediji. 

Tanjug/AP

20.11 - Glasanje u Americi protiče bez ozbiljnih problema. Na stotinama glasačkih mesta primetni dugi redovi. Kvarovi na računarima "obeshrabrili" su nekoliko desetina ljudi da glasaju u Teksasu. U Pensilvaniji primetno prisustvo posmatrača na biračkim mestima.

(FOTO) MELANIJA ZA KOGA SI GLASALA: Fotografija na kojoj Donald Tramp proverava suprugu u trenu obišla svet!

19.05 - Novi predsednik SAD izbornu pobedu će slaviti u Njujorku, ko god da pobedi, pri čemu je republikanski kandidat za eventualnu proslavu izabrao relativno skroman hotel na Šestoj aveniji, dok je njegova demokratska protivnica u te svrhe iznajmila ogroman Centar Dževits, javio je AFP.

 

 

18.50 - Zabeležena rekordna izlaznost Latinoamerikanaca na Floridi, njih čak 980.000 izašlo je na izbore, što je dobra vest za Hilari Klinton.

17.00 - Donald Tramp glasao na svom biračkom mestu na Menhetnu, zajedno sa suprugom Melanijom. "Bilo je teško odlučiti za koga da glasam", rekao je Tramp novinarima ispred biračkog mesta, prenosi AFP.

Tanjug

16.35 – "Ako ne pobedim, shvatiću to kao ogromno gubljenje vremena, energije i novca", rekao je Donald Tramp, govoreći o šansama na izborima.  

L.A Tajms: Trm u vođstvu Prema podacima ankete „Los Anđeles tajmsa“ od 8. novembra, Donald Tramp ima prednost nad Hilari Klinton za oko tri procenta.

Glasa se u svim centralnim državama, a probudila se i Zapadna obala – Kalifornija, Oregon, Vašington i Havaji. Biračka mesta otvorena u svim državama, osim u Aljaski.

Tanjug

16:31 - Tuča na biračkom mestu u Njujorku Na jednom biračkom mestu u Njujorku policija je privela dve poluobanžene devojke koje očigledno nisu došle da bi glasale za Trampa.

15:52 - Glasali Hillari i BIl KLinton Na predsedničkim izborima u Sjedinjenim Američkim Državama 225 miliona Amerikanaca sa pravom glasa bira između republikanskog kandidata Donalda Trampa i demokratske kandidatkinje Hilari Klinton.

Reuters

Američke predsedničke izbore obično nazivaju najvećim političkim spektaklom na svetu, a kada su kandidati Tramp i Hilari Klinton, onda je i reč spektakl – eufemizam.

Posle jedne od najbučnijih, najbizarnijih, najzanimljivijih kampanja, u kojoj se izbrisala granica političke korektnosti, a merio uticaj FBI-ja, Vladimira Putina i seks-skandala, sledi glasana

Vrhovni sud SAD odbacio tužbu o Trampovom zastrašivanju

Vrhovni sud SAD odbacio je kao neosnovanu tužbu američke Demokratske stranke protiv republikanskog kandidata Donalda Trampa, za zastrašivanje birača pomoću samoorganizovanih "uličnih stražara" u Ohaju. U tužbama podnetim saveznim sudovima u Pensilvaniji, Nevadi, Arizoni i Ohaju, demokrate navode da Tramp i njegovi republikanski funkcioneri organizuju zastrašivanje birača pomoću samoorganizovanih "ulicnih stražara", što je u suprotnosti sa zakonom o biračkim pravima iz 1965. godine i zakonom protiv Kju-kluks-klana iz 1871. godine, navodi Rojters. Agencija prenosi da je u odluci Vrhovnog suda SAD navedeno i da posmatrači na izborima ne mogu da pričaju sa biračima na manje od 30 metara udaljenosti od biračkog mesta, da ih zaustavljaju na ulasku ili fotografišu kako ulaze ili izlaze sa biračkog mesta




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Neko iz mase

pre 7 godina

Kako to izbori radnim danom? Jel ima neko objašnjanje?

Feniks1

pre 7 godina

Ovdje su svi izbori i debate utorkom . Glasanje je namjesteno . Narod hoce njega . Tito pa Tramp.

Petar

pre 7 godina

Uvek utorak,posle prvog ponedeljka u novembru !

Baki

pre 7 godina

Po pravoslavnom verovanju utorkom ne valja pocinjati nista dok je kod njih opet sve vazno ostavljeno za utorak, sva vazna desavanja su im utorkom da se zna pod cijom su zastitom i u koga veruju.

Lala iz Banata

pre 7 godina

Где си ти то "прочитао" - мајке ти...? Или ти је "баба" оставила аманет ! Рад је БОГОУГОДНО ДЕЛО....Рад на Светац...? Да...!! Али, прво у цркву, да се запали свећа - Свецу, молитва да припомогне, ако може... А онда РАД и ПРИХОД, уз Божију помоћ...!! Прво црква, молитва и свећа...!! И не бојте се свога Оца, ... Ми се НАШЕМ ОЦУ МОЛИМО у стојећем ставу...Не клечимо пред оцем који нас је створио по своме лику, и не молимо се ЛАЖНО И ЛИЦЕМЕРНО...Јер Он то не воли...!! Искрено се помолите... - и радите...!! По Божијој вољи...! Само тако...!!

zubi

pre 7 godina

Nezna se koji je gori za Srbiju. Ni jedan nece Srbima valjati ! \n

Feniks1

pre 7 godina

Ako hoce dobrodrzece srpkinje da me upoznaju , neka dodju na glasanje i pjevaju Sa Ovcara I Kablara . Samo petice prolaze u drugi krug .

DS

pre 7 godina

Americki izborni sistem je najgori u svijetu zato sto Predsjednik moze postati kandidat koji dobije manje glasova naroda. Po sisstemu rimskih "centuriona" narod bira svoje predstavnike,elektore,koji ce u Washingtonu izabrati Predsjednika. Americki drzavljani koji zive u Portoriku i jos tri ostrva u Pacifiku nemaju pravo glasa pa cak ni gradjani drugih saveznih drzava SAD koji zive u tim provincijama. Demokratski elektor,indijanskog porijekla,iz drzave Washington je juce rekao da nece glasati za Hilari a moze ako hoce da glasa za Trampa ali ce u tom slucaju platiti kaznu od 1000 $ Ovaj izborni sistem je usvojen i odrzava se zato sto mocnici, kapitalisti i bankari koji vode SAD nemaju povjerenja u narod Amerike da ce izabrati pravog Predsjednika,odnosno onoga koji ce stititi interese bogatih i mocnih.Dakle,sirotinja bira ali ne moze odabrati.Eto sta mocnici misle o svom narodu pa se ne cudimo sta misle o nama i ostalim malim narodima sviijeta.

dino071

pre 7 godina

Okrece se kolo srece od yu iraka libije itd itd ajd da malo gledamo usa

stefke

pre 7 godina

ode nobelovac, hoce li se sad neko setiti da mu oduzme tu nagradu koju je dobio za buduce rezultate u svetu, obzirom da su nam sad poznati svi njegovi rezultati a koji su nezamislivo gori i od najgorih koje je neko mogao da ocekuje i o dludog busa i od ludog klintona zajedno. Ovaj garavi je izazvao 8 ratova, a ona dva diletanta pre njega samo 3. da ocekujemo i da mu sude za sve zlocine to je vec nerealno, obzirom da su amerikanci sami sebe izuzeli od nadleznosti bilo gog suda pa i medjunarodnog, jednino oni sami sebi i zvojim zlocincima mogu da sude, taman posla da im sudi neko treci kao Milosevicu u Hagu. Zlo zla je ta amerika, ko god da im dodje na vlast.

vlada

pre 7 godina

Pitanje - zašto ovaj američki izborni "cirkus", liči na palanačko vašarište? Zato, jer su ova dva kandidata, kažu nikad gora, personifikacija njihovog sistema, koji je dotakao DNO - kako na unutrašnjem planu /rasizam/, tako i na spoljnom - doveli planetu do III. svetskog rata! Svejedno ko će ući u "belu kuću", jer ko god da udje, nedozreo je sadašnjem vremenu!

Izborni rezultat se zna

pre 7 godina

Soros je vlasnik glasackih masina u 27 drzava ; i na Floridi koja je kljucna za pobedu. !

Ljubo

pre 7 godina

Bitno je ,bez obzira ko pobijedi ," debil or debil" ...da nije kao prije 4 godine,..Rusija i Kina su sve jace ,prisutnije na politickoj sceni a Evropa pred raspadom ,,,,samo opusteno ,nemoj te Srbi pokusavati biti veci Ameri od samih Amerikanaca ,....Long live Russia & Cina....

rolex

pre 7 godina

hahahha,ali zato zuti Bujke sa svojom medijskom kucom,koju placaju gradjani Srbije vec zna ko je pobednik.Cak je napravio i interno glasanje sa posebnim izvestacem.Naravno,pobedila je njihova kandidatkinja,zena zvana zlo.Jedini svetli trenutak u ovoj emisiji je gdja Smajlovic,ali sama ne moze nista uraditi protiv bajnih analiticara i strasnih novinarskih pera.

Dragan

pre 7 godina

U pravu ste gospodine za ,,žutog Bujketa,, samo bi voleo da kažete šta mislite o našem premijeru koji je neposredno pred američke izbore gostovao kod našeg zločinca Klintona? Može li razborit čovek uopšte da razgovara sa čovekom koji nam je rasturio zemlju i počinio stravične zločine nad nama, a kamo li da ga u bilo čemu podržava? Sme li premijer da se stavlja na bilo koju stranu i da se na taj način meša u izbore druge zemlje i to svetske sile? I na kraju šta sada kada je očigledno da je protivnik Klintonovih postao predsednik SAD?

Lala iz Banata

pre 7 godina

Доказ...да баш није "пуно паметан" како воле да га ... - "приказују"...!!

marko

pre 7 godina

Spremite se na najgore na zalost hilari pobedjuje bice sranja u svetu!\n

DxB

pre 7 godina

Sta lipetate, covek je jednom nogom u Beloj kuci, a baba u Zutoj.

Ljubo

pre 7 godina

Dobro jutro Srbijo ....pobedio jebRepublikanac ,ime mu znate...

Siniša

pre 7 godina

Izgleda da će Žuta Bagra pući i u Americi

DS

pre 7 godina

Samo Incko,Bakir i Ustavni sud BiH mogu spasiti Hilari od poraza.ha.ha,.ha,ha,ha,ha,ha, Pa naravno da Tramp postaje Predsjednik kad Srbi navijaju.za njega. A,gubitnici se znaju,to su Camil,Bakir i Hilari.ha,ha,ha,ha,ah Kako god bude Tramp vladao ne moze biti gori od Hilari. Srecno Donalde,neka si i ovu babu biseksualku pregazio,svaka ti cast.

Milutin Vranjski

pre 7 godina

"ЗОРА РУДИ, ЈАВЉАЈУ СЕ ПРВИ ПЕТЛИ, НА ПОЧИНАК КУЋИ ЛЕТИ ВЕШТИЦА НА СВОЈОЈ МЕТЛИ". ПУКЛА ЈЕ...

blagoje supic

pre 7 godina

Dr Seselja se zelja ispunila kao i vecine srpskog roda i poroda.Videcemo sta se iza brda valja i dali ce Tramp da vrati Kosovo Srbiji bez topova i krvi.Naravno i da stane iza nas za samostalnu drzavu republiku srpsku.

Mile

pre 7 godina

Dobro je za ceo normalan svet da pobedi TRAMP.On je stvorio mocnu poslovnu imperiju , sto znaci da je koristio i podrzavao pametne predloge i ljude .Nadati s eda ce tako da vodi i politiku. Klintonovi su naneli mnogo zla po svetu?Trebaju odgovaarti za to e n e da dobiju nagradu za zlo koje cine ?

SARA

pre 7 godina

HVALA BIGU TI KLINTONI OSTACE SRBIMA SAMO SECANJE ZA VREME BOMBARDOVANJA.\nNAPRED TRUMP\nA STA CE SADS KANDICKA PA BISERKO I OSTALE IZDAJICE .\nNAPUSTITE SRBIJU\n

DO MALOPRE STE SE PLASILI KILL

pre 7 godina

A sad je *oduvao* tramp. Slobodno ljudi opustite se nema vise batine od Skota. ZIVELA RENESANSA PLANETE ZEMLJE I NAS SRBA.

Rale

pre 7 godina

Kad sam pročitao da su srpske demokrate Balša Božović , Aleksandra Jerkov i Gordana Čomić otišli da pomognu američkim demokratama da će izgubiti izbore. Dokazani gubitnici otišli da izgube izbore Hilari Klinton.Živo me interesuje ko im je platio putne troškove ne dao Bog da su se ograbali o Srbiju Milo mi i zbog Baraka Obame

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija