• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta/Informer.rs

10.11.2016

13:33

BEŽE OD RATA! Spaseno preko 120 migranata kod Kipra!

Vesti

BEŽE OD RATA! Spaseno preko 120 migranata kod Kipra!

Podeli vest

Više od 120 migranata, većinom Sirijaca koji beže od rata spaseno je iz broda koji je plutao kod obale Kipra, javile su dans vlasti tog sredozemnog ostrva

Među 123 osobe koje su spasene bilo je 42 dece, 19 žena i 62 muškarca, javila je civilna odbrana.

Migranti su ispričali spasiocima da ih je kapetan broda koji ih je prevozio napustio na otvorenom moru, i pobegao an skuteru za vodu.

Jedna žena koja se porodila na brodu odvedena je u bolnicu iz predostrožnoti, javila je civilna odbrana.

Brod je krenuo iz Mersina u Turskoj, gde mnogi Sirijci beže zbog zajedničke granice.

Kipar, koji je član Evropske unije nalazi se na samo 100 kilometara od Sirije ali do sada na tom ostrvu nije registrovan masovan priliv izbeglica.

U ratu u Siriji koji se vodi od 23011 godine poginulo je više od 300.000 ljudi a polovina stanovništva primorana je da napusti svoje domove da bi izbegla sukobe. Veliki broj je izbegao je u Tursku i u zemlje Bliskog Istoka kao što su Liban i Jordan ali mnogi pokušavaju da stignu do Evrope. 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija