• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sputnjik.rs/informer.rs

11.11.2016

22:45

ŠEF PENTAGONA EŠTON KARTER 'SAVETUJE' TRAMPA: Ne sarađivati sa Rusijom u Siriji!

Vesti

ŠEF PENTAGONA EŠTON KARTER 'SAVETUJE' TRAMPA: Ne sarađivati sa Rusijom u Siriji!

Podeli vest

Američki ministar odbrane Ešton Karter izjavio je u petak da ne savetuje američkom predsedniku da koordinira s Rusijom dejstva u Siriji dok god Moskva ne počne da "postupa ispravno"

U intervjuu televizijskoj kompaniji Si-Bi-Es Karter je izjavio da ruska podrška Vladi Sirije "jednostavno hrani nasilje" u toj zemlji.

- Rusi potpuno podržavaju sirijske vlasti. Ne preporučujem predsedniku da se identifikujemo s tim i da radimo s Rusima sve dok oni ne počnu da postupaju kako treba - rekao je Karter.

Odgovarajući na pitanje da li to znači da SAD i dalje ne koordiniraju dejstva s Rusijom u Siriji, Karter je rekao:

- Ne možemo da radimo ono što je trebalo da bude urađeno.  

Govoreći o politici Vašingtona prema Moskvi, šef Pentagona je izjavio da se Rusija "ponaša agresivno u Evropi, onako kako je to bilo u Ukrajini i Gruziji".  

- Mi moramo jasno da se suprotstavimo mogućoj ruskoj agresiji u Evropi - dodao je Karter. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
terapeut

pre 7 godina

zato sto su americki politicari a takozvane demokrate kreirale teroriste i napad na Asada kao sto sad napadaju Trampa .

amigo

pre 7 godina

to vazi dok novi sef ne preuzme duznost ,,a onda ..nece biti cudno da prvo siptare pusti niz vodu.jer takvi kakvi su nikome ne trebaju...

ljubisa

pre 7 godina

Napio sam se ko stoka od sreće što je trump pobijedio...ali u podsvijesti me mučila sumnja a je i on dio novog svijetskog poretka...ne bih ja da se previše radujemo,jer već je iznio neke kaontradiktivne izjave,..kao sto su:"ostaje obamacare"( da je to za Srbe nebitno ali je jedan od znakova koji ga dovode u sumnju)..zadržao je u administraciji svu bagru koja zagovara napad na Siriju...ne namjerava da raskrinka nato,čak naprotiv daje savjete da se uloži više u istu usranu organizaciju..ne priča o isisu kao glavnom problemu nego ubacuje na prvo mjesto Iran i Kinu(prijatelje Rusije)...ako ne vjerujete braćo Srbi možete se uvjeriti sami na jew tube..alex jones interview donald trump,datum interview je 11.11.2016

XXL

pre 7 godina

Trampu je ostalo teško breme Amerike koje nasleđuje i to "metastazu" Klinton.

Miroslav Lakic

pre 7 godina

Ova figura bunca od kako mu je Bajden otvoreno na televiziji pri inaguraciji lepo izmasirao zeni ledja i vrat. Mozda bi hteo opet. zna se da budale nikad neshvataju nista pa i ono sto ponavljaju 100 puta dnevno da Ruse dovedu da se "ponasaju kako treba". To "kako treba" je proslost. Sada USA mora da se "ponasa kako treba". Nihovo vreme hegemonije sveta je zapisano u proslosti i ode.

Šargarepac

pre 7 godina

Još samo da objasni koja je to Ruska agresija pa mu možda i poveruje...\n

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

Srpska lista: Snimak je dokaz o organizovanoj kriminalnoj grupi s ciljem otimanja imovine Srbije!
Politika

Srpska lista: Snimak je dokaz o organizovanoj kriminalnoj grupi s ciljem otimanja imovine Srbije!

Srpska lista je danas saopštila da snimak na društvenim mrežama na kojem se čuju izjave Radoice Radomirovića zamenika ministra u vladi Aljbina Kurtija Nenada Rašića i Arbera Vokrija predstavlja "dokaz postojanja i delovanja organizovane kriminalne grupe sa ciljem protivpravnog delovanja i otimanja imovine čiji su vlasnik institucije Republike Srbije", a kako bi sebi odnosno drugim licima pribavili imovinsku korist, odnosno stanove.

26.04.2024

14:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17