• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sputnjik.rs/informer.rs

12.11.2016

16:54

ŠOKANTNO OTKRIĆE, SOROŠ RUŠI TRAMPA! Hilarin finansijer stoji iza protesta u Americi!

Vesti

ŠOKANTNO OTKRIĆE, SOROŠ RUŠI TRAMPA! Hilarin finansijer stoji iza protesta u Americi!

Podeli vest

Neke od demonstracija protiv Trampa u SAD organizovale su grupe koje sponzoriše simpatizer Hilari Klinton i milijarder Džordž Soroš

Naime, među mejlovima šefa izbornog štaba Klintonove Džona Podeste, koje je objavio "Vikiliks", nalazi se strateški dokument u kojem se pominje organizacija "Muvon.org" (MoveOn.org/Napred), koju podržava Soroš, kao i organizovanje i finansiranje najnižih slojeva te organizacije.

"Muvon.org" izdala je saopštenje u sredu popodne o protestima, u kojem je pisalo da se "stotine Amerikanaca i desetine organizacija mirno okupilo ispred Bele kuće i u gradovima širom SAD kako bi nastavilo sa borbom protiv mizoginije, rasizma, islamofobije i ksenofobije". 

 

 

- Okupljanja, koja organizuju 'Muvon.org' i njeni saradnici, potvrdiće kontinuirano odbijanje netrpeljivosti, ksenofobije, islamofobije i mizoginije Donalda Trampa i pokazati našu odlučnost da se borimo zajedno za Ameriku, za šta verujemo da je još uvek moguće - navodi se u saopštenju.

Sa druge strane, britansko-srpski politički komentator Marko Gašić smatra da Tramp nije uradio ništa osim propovedanje jedinstva od kako je pobedio na izborima.

 

 

- Ovo su izbori u kojima su oni imali sve medije, moć i novac, a ipak su ih izgubili - kaže Gašic i dodaje: 

- Sada se odlučuje između stava Klintonove i Soroša da je jedina dozvoljena demokratija jednopartijska demokratija, koja se slaže sa onim što oni kažu, a ukoliko se to ne desi, oni su spremni da naprave kontrarevoluciju i unište demokratiju i demokratsko glasanje.

Međutim, Gašić ne misli da će oni pokušati da se oslobode Trampa.

 

 

- Ali želeće da ga zastraše da bi pristao na socijalni mir u kući, sve dok svetska elita može da nastavi da vodi svoje ratove u inostranstvu. Oni žele da Tramp postane neokonzervativac, kao što su oni - dodaje on.

Gašić smatra da je neko „umešao prste", jer „Amerika nikada tradicionalno nije imala problem sa prihvatanjem izbornih rezultata".

- Imamo Soroša iza mnogih 'obojenih' revolucija u drugim zemljama i finansiranje u suštini poluobojene revolucije u SAD", kaže Gašić, navodeći kao primer narandžastu revoluciju u Ukrajini. 

 

 

- Ne znam da li se to svrstava u izdaju. On svakako deluje iz senke. Njegov jedini legitimitet je njegov novčanik. Njegova jedina briga je da stvori vrstu demokratije koju može da podupre i iz koje može da izvuče korist. To je osoba koja stoji iza ovog protesta protiv validnih, legitimnih, slobodnih izbora - zaključuje Gašić za Sputnjik. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lazni bot

pre 7 godina

haha pa vi se opsednutin ovim Sorosem te rusi Vucica te Putina a sad i Trampa pa kako sve to postize kontam da je rusio i Savamalu a i nas standard i dostojanstvo pod ovom vlasti

itizajlekler

pre 7 godina

Ignorisanje, ismejavanje i marginalizovanje istine koju zapravo ceo svet vidi je vaša "demokratija".Koje ste vi demokrate kada ne priznajete nijedne izbore koje vi niste dobili....patkari Sorošovi

Andja

pre 7 godina

U pravu si ...sto se tice tripovanja .. pa Tramp je u rangu Sorosa .. pa valda udaraju jedan na drugog ...

Starac

pre 7 godina

Ми врло добро знамо да је Сорош експерт за уличне демонстрације, почевши од 5-ог октобра до нпр. жуте патке.

Dejan

pre 7 godina

Ovaj Soros nije normalan kako sve stize evo i moja baba se zali da joj je Soros smanjio penziju

doktor

pre 7 godina

Видиш како из зајебанције и глупости и кокош убоде понеко зрно.

nenad

pre 7 godina

Ocigledno je da se i Ametikancima smucila ekipa iz pakla, Klintoni,Soros...kad je Tramp pobedio.\n

Ljubo

pre 7 godina

Veliki " shljam" je na ulicama tih gradova ,...daleko je to od protesta ,znaju radnicka klasa ,roditelji ,profesori ,inzinjeri ,vozaci itd . u sta se zivot pretvorio u Americi ,cisto robovanje ,samo sto ih filuju bombasticnim snimcima iz svih zemalja sirom ove planete ,i oni misle da je kod njih najbolje .Javna tajna je da su Amerikanci najzavedeniji ,najnepismeniji ,najstrasiviji narod na svijetu ....

jos bolje dodji da vidis

pre 7 godina

Ne lupetaj molim te ! Idi na google i youtube i informisi se o svakoj tvojoj napisanoj reci /pod uslovom svakako da znas jezik/

ljubisa

pre 7 godina

..i ti njemu kažeš da lupeta?...nečuveno...totalno je brat u pravu...još ga prozivaš za nepismenost a koristiš forward slash umjesto tačke...

vlada

pre 7 godina

....eto potvrde, koju sam u "prvom satu" protesta, reagovao - zar i ti "sine" Soroše!?

eeee

pre 7 godina

Zna se da ovaj rosavi, zguzvani i usukano usahli reptil i njegova druzina stoje iza svakog zla u svetu a klintonovi su samo jedni od njihovih piuna.Tako da oni imaju placene piune svugde po svetu koji rade i sprovode njihove zlocinacke planove, naravno za saku prljavih dolara.

vlada

pre 7 godina

Strašno je što i pismeni i nepismeni imaju mogućnost palanačkog lupetanja, što svoju nezrelost dokazuju u svakom komentaru, što svoju nepripadnost ističu kao vrlinu, što su nakazno agresivni, što me ne inenadjuje Soroš, koji ruši sve, što nije u njegovom interesu, i čudi me amerika /malim slovom/ da nije reagovala - kada je morala!

marko

pre 7 godina

@Lazni Bot Bate ti si moron ispranog nozga. Ja sam ovo procitao iz americkih novina gde je prvi put i objavljeno. Ovo ameri pisu i verovatno ce se sa tvojim tatkom sorosem da se pozabavi fbi. Jedino moze da nadje utociste ispod suknje svoje kraljice.

Misa BG

pre 7 godina

Nevidim tu nista sokantno, pa poznato je da je Soros umesan u svakakva desavanja u svetu.\n

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija