• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/avaz

13.11.2016

21:48

Laži o poreklu američkih predsednika (ISPRAVKA)

Vesti

Laži o poreklu američkih predsednika (ISPRAVKA)

Podeli vest

Nakon što je američka desnica godinama uvjeravala američku javnost da Barak Obama zapravo nije rođen u SAD-u – pa da samim tim ne može biti predsjednik – sličan navod pojavio se i u vezi sa aktuelnim američkim predsjednikom, Donaldom Trumpom. Ni u jednom ni u drugom slučaju nije riječ o činjenici, nego o laži i teoriji zavjere.

Naslov većine članaka koji govore o tome da je Donald Trump rođen u Pakistanu izgleda ovako:

Niko nije znao pravo ime DONALDA TRAMPA – svi su se šokirali kada su čuli kako se zove. Rođen je u Pakistanu!

Slična laž o tome da nije rođen u SAD-u, pratila je i prethodnog američkog predsjednika, Baraka Obamu, skoro svih osam godina njegovog mandata a koja je potekla sa margina krajnje desnice u Sjedinjenim Američkim Državama. Jedan od najglasnijih zagovornika te teorije zavjere, poznate kao „birtherism“ bio je upravo aktuelni predsjednik SAD-a, Donal Trump.

Kada je u pitanju Donald Trump, vijest da ni on nije rođen u SAD-u pojavila se u oktobru 2016. godine.

Ova regija Waziristan je inače poznata po tome što nju kontroliraju talibani. Pakistanska televizija, koja se zove Neo News je objavila jedan zanimljiv prilog o životu prvog čovjeka Amerike. Oni su rekli kako se on ne zove Donald, nego da je njegovo pravo ime Davud Ibrahim Khan, odnosno da je on kada je bio dječak svoje prve godine proveo na samoj granici Pakistana i Afganistana. Neki misle da je on pohađao i mekteb.
Jedna pakistanska televizija je potvrdila da su njegovi roditelji stradali u jednoj prometnoj nesreći. Davud je ostoa sam, ali je britanski oficir koji ga je vidio odlučio odvesti u London.
Iz Londona se preselio u Ameriku, pošto ga je jedna porodica usvojila i povela sa sobom. Hraniteljska porodica mu je promijenila ime i dala Donald.

Laž je krenula sa pakistanske televizije „Neo News“,  koja je prva objavila prilog sa navodom da je Donald Trump rođen u muslimanskoj porodici u Sjevernom Vaziristanu, u Pakistanu, 14. juna 1946. godine, i da je njegovo pravo ime Davud Ibrahim Khan. Jednominutni prilog možete vidjeti na ovom linku.

Jedina tvrdnja koja je tačna u moru laži jeste da je Trump zaista rođen 14. juna 1946. godine, ali u  Queensu, u New Yorku, i da je dobio ime Donald John Trump, o čemu postoje mnogi dokazi.

Ove konkretne lažne navode o porijeklu Donalda Trumpa raskrinkao je i „Snopes“ svega mjesec dana nakon što su se prvi put pojavili u javnosti. Kao dokaz da je Trump rođen u SAD-u, “Snopes” je priložio fotografije iz njegovog djetinjstva, a koje su nastale u New Yorku. Također, Trump je 2013. godine objavio i svoj rodni list.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
POCELI SU CIONISTI

pre 7 godina

Da izmisljaju ali u sustini sebi grizu repove jer je i Bugarska dobila Trampaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Aleks

pre 7 godina

Donald Tramp je Srbin! Njegova familija Trampovići, emigrirali su iz Šešanovaca za Ameriku! Donald je imao pravo ime Dobrivoje, koje je su mu roditelji od treće godine promijenili u: Donald Trump, jer se lakše izgovaralo nego Dobrivoje Trampović!

lazu

pre 7 godina

Donald Tramp je dokazani srbin i njegovo pravo ime je Srpko Srpkovic, kad smo ga ubacili u tajne strukture americke moci dali smo mu njihovo ime da ga ne prepoznaju!

crni

pre 7 godina

Mama u boji.... \nkada bese napravljena prva fotografija u boji? rodjen sa dosta kasnije do moje pete seste sedme godine nismo znali za film u boji a pogotovu u pakistanu koji je bio par vekova za nama u SFRJ. jos da je u digitalnom formatu na flashu.....\nmislim da je toliko smesno i bezpredmetno da je glupo komentarisati\n

sasA

pre 7 godina

Ma pusti odecu ona nije dokaz nicemu, covek moze navuci makar sta i slikati se u tome. Glavini i nepobitni dokazi ovde su fizionomija i put. Pakistanac je garantovano!!!

Alex

pre 7 godina

Kakva glupost, kakva smijurija i jos objave sliku Trampa kao decaka iz 1954 godine iz Pakistana u boji hahahahaja..... pa ko je imao ovako costu sliku u boji 1954 godine Pakistanci jel? Hahaha po sto nedadise te fotoaparate americkoj nasi da nacini slike u boji na mesecu 70'tih godina

Marko

pre 7 godina

Koja laz ,isto kao patkari kod nas.ZaVucica pricali da mu je otac neki ptarsi.Tako da ista matrica sektaska i u usa.\n

nati

pre 7 godina

Ma neee,znam coveka,rodjen je u Ceprljikovcu kad se djubrile njive na jesen.Ha,ha,ha...To su Sorosi i njegovi bilmezi izmislili od muke jer vise nece moci da se bogate na tudj racun.\n

raska

pre 7 godina

Nisam siguran da su u to vreme u Pakistanu postojali foto aparati koji prave fotografije u koloru, a posebno se nisu bas mnogo slikala siromasna deca. Poraz boli to je normalno pa se ne biraju sredetva, ali ovo je bas providno i amaterski.

goca

pre 7 godina

Sta slika Trampa Kao deteta u boji? Ovim lazovima vrana popila mozak.

Dr za rock and roll

pre 7 godina

Hahahahahaha!!!! Fotografija u boji u pakistanu krajem 50 ih!! Hahahahahahahahahaha !!!!!

Lancelot

pre 7 godina

Neki novinari i kod nas i u svetu su toliki idioti da ja nemam reci za njih,samo izgleda da smo mi jos veci kad to sve citamo.

XXL

pre 7 godina

Ne, nego ga je onaj leteći objekat zvani "Crni vitez" 'telepromtovao' da zavede red u Americi - nadajmo se Bože nam pomozi i sakloni.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija