• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta - AP , Srna

14.11.2016

10:16

(VIDEO) TRESAO SE NOVI ZELAND! Najmanje dvoje mrtvih, još jedan zemljotres na Južnom ostrvu

Vesti

(VIDEO) TRESAO SE NOVI ZELAND! Najmanje dvoje mrtvih, još jedan zemljotres na Južnom ostrvu

Podeli vest

Zemljotres jačine 6,3 stepena Rihterove skale pogodio je Južno Ostrvo na Novom Zelandu, samo nekoliko časova nakon što su u prvom potresu 7,5 stepeni poginule dve osobe

Epicentar drugog potresa bio je na dubini od deset kilometara severoistočno od grada Krajstčerča.

Snažan zemljotres magnitude 7,8 stepeni Rihterove skale koji se juče dogodio na Novom Zelandu izazvao je cunami, čiji su talasi pogodili obale Južnog ostrva. Usled potresa, oštećeni su i mnoge saobraćajnice, zbog čega su pojedini gradovi odsečeni.

Ki nije naveo druge detalje, dodajući da nije proglašeno vanredno stanje. Kako je izjavio premijer Novog Zelanda, šteta se procenjuje na više milijardi dolara.

Službe civilne odbrane naredile su stanovnicima istočne obale zemlje da se premeste u područja na većoj nadmorskoj visini.

Zemljotres magnitude 7,8 stepeni pogodio je oko ponoći po lokalnom vremenu oblast u blizini grada Krajstčerča, na Južnom ostrvu.

Potres je izazvao manju štetu u prestonici Velingtonu, više od 200 kilometara udaljenoj od epicentra, a informacija o većoj šteti i eventualnim žrtvama u samom Krajstčerču još nema.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija