• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

14.11.2016

11:54

DŽONSON: Izbor Trampa dobra šansa i za EU i za Veliku Britaniju!

Vesti

DŽONSON: Izbor Trampa dobra šansa i za EU i za Veliku Britaniju!

Podeli vest

Šef britanske diplomatije Boris Džonson ocenio je danas da je izbor republikanca Donalda Trampa za novog predsednika SAD "dobra šansa" za EU i da Brisel ne treba "prerano" da sudi o tome kakvu će spoljnu politiku voditi njegova administracija

- Donald Tramp je, kako sam već ranije rekao, neko sa kim se može razgovarati i smatram da bi njegov izbor mogao biti dobra šansa i za EU i za Veliku Britaniju - rekao je Džonson novinarima po dolasku na sastanak ministara spoljnih poslova zemalja članica EU u Briselu.

On nije prisustvovao sinoćnom sastanku šefova diplomatija zemalja EU o mogućim posledicama izbora Trampa za predsednika SAD, ocenivši da je rasprava o tome "beskorisna" dok se Tramp ne izjasni o svojoj budućoj spoljnoj politici.

- Prošlo je tek nekoliko dana od izbora i treba sačekati i videti šta će Trampova administracija predložiti - dodao je Džonson.

On je takodje ocenio da bi Trampov izbor trebalo "posmatrati kao šansu" jer svedoči o krizi poverenja građana u političke lidere i naveo da oni koji "osećaju da ih vlast ne čuje i ne predstavlja kako treba počinju da dižu svoj glas".

- Naša obaveza je da ih saslušamo i da stvari pokrenemo u pozitivnom pravcu - zaključio je Džonson.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija