• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta/Informer.rs

15.11.2016

22:32

VELIKA ZAPLENA! U tri operacije u Kolumbiji nađeno 3,6 tona kokaina!

Vesti

VELIKA ZAPLENA! U tri operacije u Kolumbiji nađeno 3,6 tona kokaina!

Podeli vest

Ukupno 3,6 tona kokaina je danas zaplenjeno, a desetoro ljudi je uhapšeno u tri operacije u zapadnoj Kolumbiji koja je vodeći svetski proizvođač te droge, saopštile su vlasti

U jednoj akciji 1,5 tona kokaina je zaplenjeno na jednoj farmi na granici s Ekvadorom, na obali Tihog okeana. Droga je pripadala bandi "Empresa", a nadjeni su i radio-uredjaji, puška, ručne bombe i - minobacač.

Druga operacija, sprovedena je u istoj oblasti uz podršku Ratne mornarice. Nadjeno je pola tone kokaina u gliseru. Droga je bila namenjena SAD gde bi stigla preko Gvatemale, Kostarike i Salvadora. Uhapšena su dva Ekvadorca i jedan Kolumbijac.

U trećoj akciji zaplenjeno je 1,6 tona kokaina kraj granice s Panamom, na presretnutom brodu. Uhapšena je sedmočlana posada čija nacionalnost nije navedena. 

Kolumbija je sa 96.000 hektara plantaža najveći svetski proizvođač biljke koke iz čijeg lišća se dobija kokain. Kolumbija je takođe i najveći proizvodjač te droge - sa 646 tona 2015. godine, po podacima UN.

Više od 300 tona kokaina, što je rekordna količina, vrednosti devet milijardi dolara, ove godine je zaplenjeno u Kolumbiji, dok je 2015. godine zaplenjeno 219 tona, saopštilo je Ministarstvo odbrane.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17