• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

17.11.2016

23:34

SARKOZI IZGUBIO ŽIVCE: Kako vas nije sram da me pitate o Gadafijevom novcu?

Vesti

SARKOZI IZGUBIO ŽIVCE: Kako vas nije sram da me pitate o Gadafijevom novcu?

Podeli vest

Bivši francuski predsednik Nikola Sarkozi danas je u debati na televiziji "Frans 2" izbegao pitanje o najnovijim tvrdnjama da je primao milione evra od ubijenog libijskog vođe Moamera el Gadafija, nazvavši pitanje "sramotnim"

- Zar vas nije sramota da ponavljate tvrdnje čoveka koji je proveo vreme u zatvoru?- kazao je Sarkozi u završnoj TV debati sedam pretendenata iz redova stranaka desnog centra za kandidaturu na predsedničkim izborima u Francuskoj naredne godine, prenosi AFP.

Agencija navodi da će prva runda unutarstranačkih izbora biti održana u nedelju, a Sarkozi, koji želi da postane predsednički kandidat desnog centra, već četiri godine izbegava optužbe da je tokom uspešne kampanje za predsedničke izbore 2007. primio milione evra od Gadafija.

AFP podseća da je u utorak biznismen francusko-libanskog porekla Zijad Takijedin izjavio da je u Sarkozijevoj prvom predsedničkoj kampanji isporučio tri kofera prepuna novca.

Sarkozi je u emisiji ljutito tvrdio da je Takijedin, kojeg je nazvao "lažovom", osuđivan "bezbroj puta zbog klevete". Odbio je da odgovori na pitanje francuskog novinara i kazao da je ono ispod dostojanstva javne televizijske mreže.

Takijedin je sajtu za istraživačko novinarstvo "Medijapart" rekao da je tri puta putovao iz Tripolija za Pariz krajem 2006. i početkom 2007, noseći novac za Sarkozijevu kampanju. Prema njegovim tvrdnjama, svaki put je u koferu bilo između 1,5 i dva miliona evra u apoenima od 200 i 500 evra koje je primio od šefa Gadafijeve vojne obaveštajne službe.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Dejan

pre 7 godina

Francuska, Engleska, SAD i Nemacka imaju veliki udeo u svemu negativnom sto se dogadjalo u Libiji i Iraku i danas  u Siriji. Oni su u stvari glavni krivci sto su ubili Gadafija i Sadama Huseina i uz to puno neduznih civila je stradalo i razorili im drzave zbog biznisa. Sad neka im dolaze silovatelji i nek ih biju, zasluzili su da im se vrati ili obije o glavu malo ako smo totalno iskreni.\n

nati

pre 7 godina

Nije samo Sarkozi bio pohlepna bitanga i necovek,svi su ucestvovali u krvavom piru nad covekom i narodom koji su bili neduzni.Sve ih treba proglasiti za ratne zlocince i suditi im,ne u Hagu koji je iskompromitovan,nego oformiti neko drugo telo koje ce po pravilu suditi svima,narocito americki zlocincima.\n

A kada mu je Gadafi rekao da b

pre 7 godina

....onda je zagrmeo da je Gadafi: diktator, da je dugo na vlasti, i da mora da ode, sto pre! Najglasniji je bio, u kampanji da se krene vojno na - Gadafija! Samo, da mu dug ne bi - vratio! Jos je njih sigurno, imalo korist od toga pored "postenog" - Sarkozija!!!

SlobodaNarodu

pre 7 godina

A sta ce , morao covek da uzme, malo se sramotio i crvenio, ali potreba je bila jaca. I nemojte da ga pitate za to vise.

sram bilo otimača

pre 5 godina

Nisu pitanja sramotna nego Sarkozijevo ponašanje. Sad bar nije predsednik pa nek plati svoje cehove!

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija