• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Jutarnji list

22.11.2016

18:55

PUTIN OSUO PALJBU PO PLENKOVIĆU: Umesto saveta Ukrajini, pozabavite se pravima Srba koje ste proterali iz Hrvatske!

Vesti

PUTIN OSUO PALJBU PO PLENKOVIĆU: Umesto saveta Ukrajini, pozabavite se pravima Srba koje ste proterali iz Hrvatske!

Podeli vest

Pozivamo Zagreb da se umesto besperspektivnih predloga o iskustvima "mirne reintegracije" koju predlažu Ukrajincima više pozabave rešavanjem hroničnih vlastitih problema, vezanih uz prava Srba i drugih nacionalnih manjina u Hrvatskoj, piše u komentaru Kanceralije za informisanje i medije ruskog ministarstva spoljnih poslova objavljenom na službenim stranicama ministarstva

Naime, Rusi su vrlo burno reagirali na predlog hrvatskog premijera Andreja Plenkovića iznesen prilikom posete Kijevu, o tome da će Hrvatska Ukrajini preneti vlastita iskustva mirne reintegracije okupiranih područja, a što bi se moglo primeniti na područja istočne Ukrajine - Donjeck i Lugansk, gde se vodi rat i gde su stvorene paradržavne tvorevine.

Hrvatski predlog, kako piše u komentaru Kancelarije za informisanje MVP-a, 'izaziva ozbiljnu zabrinutost Rusije'. Nadalje, ruski MVP upozorava da je osnova rešenja problema u Ukrajini mirovni sporazum iz Minska, gde je precizno označeno što se mora učiniti kako bi se regulisao problem Donjecka i Luganska. Ovakav prijedlog, piše u komentaru, samo odvraća pažnju Kijeva na njegove obaveze koje ima prema Sporazumu iz Minska.

- Sporazum iz MInska nema alternativu, navodi se u komentaru ruskog ministarstva vanjskih poslova.

Tanjug

Predlog se promatra i u sklopu sporazuma o 'hrvatsko-ukrajinskoj vojnoj saradnji' te napominje da je cena hrvatske integracije svog teritorija bilo progon 250 hilada Srba u operacijama 'Bljesak' i 'Oluja'.

- Mislimo da saveti stranih 'konsultanata' mogu da stvore kod kijevskih vlasti iluziju da mogu da upotrebe nasilne scenarije za Donjeck, a tako nešto neće pomoći rešavanju tamošnje situacije stoji u komentaru.

Osim toga, rusko ministarstvo vanjskih poslova negoduje jer se hrvatski predlog o 'mirnoj reintegraciji' odnosi i na Krim, a on je, piše u komentaru - pripojen Rusiji 'na osnovu slobodne volje iskazane na referendumu na Krimu'.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Sava Prokopović iz Ritopeka

pre 7 godina

Подржавамо Републику Српску Крајину.

Lala iz Banata

pre 7 godina

Да, управо тако...Срби нису протерани из Хрватске, него из државе СРПСКЕ КРАЈИНЕ....Хрватска је ушла и окупирала Републику Српску Крајину, у којој је већинско становништво било СРПСКО, и протерали их ГЕНОЦИДОМ из сопствене државе - Српске Крајине, коју су... - данас окупирали...и још држе под окупацијом...! Живела републике Српска Крајина, док је последњег Србина "Крајишника"...били смо и 400 година под окупацијом Турске, па се ослободисмо...Тако и у Српској Крајини чекамо Новог "Вожда"....И доћи ће...само стрпљења...!!

vojvoda

pre 7 godina

Odlicno predsednice samo još da naše vodje shvate vaš govor pa sledi ofanziva na ustašku poitiku.Sad ili nikad ustaše moramo pobediti.

Lala iz Banata

pre 7 godina

На Хрвате је ...- илузорно трошити речи... Збиља, постоји боља... - "муниција"...!!

Tonći

pre 7 godina

Tko o kome, Putin o pravima. To je smijeh,... bravo plenki, nek Rusi gledaju svoja posla.

Srb

pre 7 godina

Много сте се ви осилили, ајде то што сте узурпирали српску Крајину него сте почели да роварите и по Украјини, кад дођу патриоте на власт па направе три базе па вам Путин избије на Дунав неће вам помоћи ни Колинда ни НАТО пакт.

Anarhista

pre 7 godina

'45-te Crvena Armija je omasila zagreb. Ovaj put nece.

Bojan

pre 7 godina

Bravo Rusija i predsednik Putin. Smrt svim fasistima bilo gde.\n

realan

pre 7 godina

Putin ni ne zna tko je Plenkovic... A bas su se nadurili izgleda, sto im bi?

vera

pre 7 godina

Hrvati su skočili u svoju balegu, to im nije trebalo .

DJovan

pre 7 godina

Ljudi moji zar se ovo MOCNA RUSIJA Pravda saki jada I ljudske bede, a da li PUTIN zna da je NDH, u Drugom sve. ratu poslala 100 hiljada svojih vojnika zajedno sa Hitlerovom vojskom na RUSKU ZEMLJU, da pokore RUSIJU I da Hrvati nikada nisu voleli RUSE, vac suprotno, pa zasto onda PUTIN ceka da Hrvati prvi provociraju RUSIJU, pa onda da im kaze istinu, isti slucaj je sa nasom VLADOM.

milorad

pre 7 godina

да нам није Путина ова западна багра би нас досад појела,браво Путина Србине

DS

pre 7 godina

Gojklo Susak,ministar odbrane Rvacke,je u novembru 1994 god rekao americkom drzavnom podsekretaru Dzordzu Edwardu Vunou i delegaciji:"Gospodo,istjerajte nam Srbe iz Hrvatske,mi namamo pitanja oko vasih uslova".,i tako su americki "penzionisani" oficiri vodili akciju "Oluja" i pored toga sto je Srpska Krajina bila pod zastitom UN.I naravno da bez SAD Rvati nisu nista mogli uciniti i pored americke zabrane Srbiji,odnosno Jugoslaviji da brani Srbe u Rvackoj.Ambasador SAD u Rvackoj Galbrajt je rekao Milosevicu da ako posalje snage da brane Srbe u Rvackoj da ce ih americka avijacija unistiti na putu za Rvacku.I tako Milosevic nije smio pomoci Srbima u Krajini.To je Galbrajt i kasnije otvoreno pricao. Mislio sam da im je ovaj Plenkovic malo pametniji od dosadasnjih vodja i da zna kolika je ruska vojna moc. Dakle,Plenkovic je,ovim glupiranjem u Ukrajini,uspio staviti metu za ruske rakete na Rvacku .

Car Putin

pre 7 godina

Кад Усташе почну да деле савете о злочину без казне по свету, ионако су дубоко заглибили, већ учествују као део НАТО снага на Балтику, добиће од Путина батине питање времена.

perica

pre 7 godina

Vama se posrecila "mirna reintegracij" sto nemase ko da brani Srbe ali ove nece proci takva podvala ! Zato netutkaj narod u nesrecu vec se moraju uvazavati svi cinioci i treba razgovorom resiti nastali problem !

DS

pre 7 godina

I da budem jos jasniji,na sudjenju Gotovini i Markacu u Hagu tuzioci su trazili topnicke,artiljrijske knjige iz "Oluje" ali ih Amerikanci nisu dali jer se u njima tacno opisivalo od koga dobijaju koordinate srpskih jedinica.A.Ameri su preko dronova i aviona imali srpske polozaje kao na dlanu i davali ih Rvatima.I kada je sud osudio Gotovinu na 27 god zatvora on je rekao Amerima da ce svu istinu o njihovom ucescu iznijeti na sudu i onda je iz Washingtona stigla depesa glavnom sudiji Meronu da oslobodi Gotovinu,a onda i Markaca bez ikakvog objasnjenja i novih dokaza,bez ista.. Dakle,Ameri su se bojali da ne budu provaljeni da su oni pomogli da se Srbi istjeraju iz Rvacke. Nasa dijaspora u SAD je tuzila firmu koja je poslala americke oficire da ucestvuju u "Oluji" i mislim da je taj proces jos u toku ali da su male sanse da Ameri to priznaju i donesu presudu u srpsku korist..

lala

pre 7 godina

Ko je kako posejao,tako nek mu nikne,da Bog da,Amin !

vlada

pre 7 godina

....trošiti reči na hrvate, je uzaludan posao! Oni to ne mogu da shvate, jer uvek su bili "sluge" i na strani zločina! To nije državotvoran narod! Njima su uvek DRUGI poklanjali slobodu, a to ko ne veruje, neka nauči istoriju! Vladimire Putinu - Plenković nije vredan pomena! Beznačajna ličnost!

marko

pre 7 godina

Imaju \'rvati recept za nepozeljne. Sad ga dele unaokolo sa bracom po ideologiji. Onako nacisticki.

zoran miljkovic

pre 7 godina

Која паника у руском руководству и код Путина у говору једног Пленковића, тако мале земље, па кога БРЕ руси да бране,кад се успаничили на нешто што ни Србија не би реаговала.ЈАДНА СУ РУСИ ВЕЛЕСИЛА,кад се плаше комарца, само причају и прете, а домаћи издајници њихови плаћемици стварају панику у народу.

petko

pre 7 godina

Sormazi, Sutanovci, Dacici, i ostala bulumenta, ucite od brata Putina, veceg Srbina od svih Vas. On je ozenio jednu starletu, a Vi ih imate na desetine.

Vid

pre 7 godina

Putin bi radi informisanja trebao da otvori kartu Evrope i da slučajno stavi prst na deo gde je bila Hrvatska.Nakon pogleda bi zaključio Pazi Hrvatske nema nigde i da zatvori kartu.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija