• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: vijesti.ba/Informer.rs

25.11.2016

13:57

CRVENA POTERNICA! Interpol traži džihadistu Edina Alijeva iz BiH!

Vesti

CRVENA POTERNICA! Interpol traži džihadistu Edina Alijeva iz BiH!

Podeli vest

Interpol je, na zahtev pravosuđa BiH, raspisao crvenu poternicu za Edinom Alijevim iz Hadžića, koji je osumnjičen za organizovanje terorističke grupe i povezivanje sa teroristima Islamske države, a prema bezbednosnim podacima u Siriji se nalazi još od 2013. godine

Ovo je deseta crvena poternica koju je raspisao Interpol za nekim državljaninom BiH u poslednjih 10 meseci, navodi Dnevni avaz.

Alijev je rođen 17. januara 1987. godine u Sarajevu, a nastanjen u Hadžićima. On je, prema ranijim navodima medija, u džihad u Siriju otišao 21. maja 2013. godine zajedno sa Јasminom Grabusom i Sezimom Mandžukom. Tamo mu se pridružila šerijatski venčana supruga Aida Kobić.

Početkom januara 2014. godine teško je ranjen u sukobima sa pripadnicima takozvane Slobodne vojske Sirije.

Pre mesec dana raspisana je poternica i za Samidom Cicvarom, ali i Naserom Arnautom. Interpol traga i za Ramom Grahovićem i Ibrom Ćufurovićem iz Velike Kladuše, Edinom Pečenkovićem iz Bihaća, Јasminom Keserovićem iz Zavidovića, Sulejmanom Mešanovićem, Senadom Kasupovićem i Ahmedom Zuharijem, državljaninom Saudijske Arabije i BiH.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija