• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

25.11.2016

19:01

RASKID SAVEZNIŠTVA NEMAČKE I TURSKE? Berlin naredio povlačenje vojnih snaga iz turske baze Indžirlik!

Vesti

RASKID SAVEZNIŠTVA NEMAČKE I TURSKE? Berlin naredio povlačenje vojnih snaga iz turske baze Indžirlik!

Podeli vest

Nemačka zbog zahladjenja odnosa s Turskom razmatra da iz Turske u Jordan, Kuvajt ili na Kipar premesti vojne avione koji učestvuju u akcijama medjunarodne koalicije protiv Islamske države (ID)

Ministarstvo odbrane Nemačke saopštilo je danas da na zahtev parlamenta traži alternativne lokacije za tursku vazduhoplovnu bazu Indžirlik.

Turka u više navrata nije želela da dozvoli poslanicima Bundestaga da posete nemačke trupe stacionirane u Indžirliku, pošto je nemački parlament u junu usvojio rezoluciju o genocidu nad Jermenima.

Nemački list "Bild", koji je prvi izvestio o ideji za povlačenje nemačkih trupa iz Indžirlika, preneo je da će vojni zvaničnici u subotu otputovati u Jordan.

List takodje navodi da će izmeštanje nemačkih vojnih aviona trajati nekoliko nedelja.

Nemački parlament je u junu skoro jednoglasno usvojio rezoluciju kojim se masakr i deportacija oko milion i po Jermena u Osmanskom carstvu u toku Prvog svetskog rata priznaje kao genocid. Turska se žestoko protivila glasanju.

Nemačke trupe stacionirane su u bazi Indžirlik u Turskoj kao podrška kampanji protiv Islamske države.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
konesava

pre 7 godina

Valjda su kao i njihova koalicija podrska islamskoj drzavi a ne obrnuto.

BIJE PUTIN ERDOGANA I TO NEMCI

pre 7 godina

Oce Erdogan da preti migrantima ima da ga nema bre.

vlada

pre 7 godina

Odlično, još da se NATO naljuti, a i ne mora - Tursku ste izgubili! Bravo!

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija