• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

26.11.2016

10:22

EVO KAKO JE GOVORIO PRIJATELJ KASTRO: Amerikancima će se neko osvetiti zbog prolivene srpske krvi!

Vesti

EVO KAKO JE GOVORIO PRIJATELJ KASTRO: Amerikancima će se neko osvetiti zbog prolivene srpske krvi!

Podeli vest

Neko će jednog dana Amerikancima skupo naplatiti njihovu lošu spoljnu politiku i prolivenu krv u Jugoslaviji, Iraku, Avganistanu, Libiji i Vijetnamu... Vašington je svestan svoje propasti, kao i razdora u EU i NATO paktu, rekao je pre manje od dva meseca lider Kube i osvedočeni prijatelj našeg naroda


Vođa kubanske revolucije i jedan od najvećih svetskih državnika svih vremena Fidel Kastro početkom oktobra ove godine poručio je da će SAD pre ili kasnije doživeti strašnu odmazdu zbog prolivene krvi nevinih Srba i drugih naroda širom sveta koji su žrtve američkog imperijalizma.

Kritikovao i zločinačko NATO bombardovanje

Fidel Kastro, podsetimo, kritikovao je i zločinačko NATO bombardovanje naše države i u svom govoru iz 2011. godine:
- Kad su u martu 1999. države članice ove nesrećne organizacije, u svojim naporima da razbiju Jugoslaviju, poslale svoje trupe da podrže kosovske secesioniste, naišle su na snažan otpor naroda čije su iskusne snage i dalje netaknute. Da je srpski lider (misli na Miloševića, prim. ur.) odoleo još nekoliko dana, NATO bi upao u ozbiljnu krizu koja samo što nije eksplodirala. Imperija je, nažalost, dobila mnogo više vremena da nametne svoju hegemoniju nad sve više potčinjenim članicama NATO...

Društvenim mrežama širom regiona kao munja tada je prostrujala Kastrova izjava data kubanskom listu "Padarela", u kome je on rekao da Vašington čeka "velika kazna" zbog silnih, krvavih ratova koje je izazvao širom planete, pa i na Balkanu.

Amerikanci će, ubeđen je Kastro, jednog dana pretrpeti osvetu zbog prolivene krvi u Jugoslaviji, Iraku, Avganistanu, Libiji i Vijetnamu...

Prema Kastrovim rečima, današnja globalna vojna i politička kriza jeste najveća još od Drugog svetskog rata, a upravo su Amerikanci glavni krivac za to što se svet ponovo našao na ivici Velikog rata.

- Stanje u svetu je katastrofalno. Politička kriza je najveća još od Drugog svetskog rata. Vašington je svestan svoje propasti, kao i razdora u Evropskoj uniji i NATO paktu. Neko će morati jednog dana da naplati Amerikancima njihovu lošu spoljnu politiku. Neko će morati da im naplati svu prolivenu krv u Iraku, Avganistanu, Jugoslaviji, Libiji, Vijetnamu... To ne može bez osvete. Kad-tad, videćete! - poručio je Kastro u intervjuu listu "Padarela", a prenele su evropske agencije.

 

 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Dragan

pre 7 godina

Kastro je pre svega neko ko je doneo Slobodu Svom NARODU. pa tako sa punim pravom moze da kaze za Amere ono sto je dato u njegovom Intervievu. Fidel je poslednji pravedni ratnik 19 Veka iza njega dolazi vec mnogo drugaciji Brat koji je spreman na kompromose sa USA. ZBOGOM RATNICE OSLOBODIOCU DEMOKRATO POSTENI COVECE. PUTUJ U MIRU PAMTICE TE SVE SLOBODARSKE NACIJE OVOG SVETA. ZIVELA KUBA .

Siniša

pre 7 godina

Veliki komandante,  čeka te tvoj i naš drug ČE! n

RINGISPIL

pre 7 godina

Neka ti je vecna slava legendo, pozlatila ti se svaka rec.

sinisa

pre 7 godina

Ti si bio car i jako posten covek i veliki prijatelj Srbije.Nek ti je vecna slava.

sike

pre 7 godina

Iz izjava Fidela Kastra isplivava jedna savrsena istina,a to je nevreovatno ucestalo izazivanje ratova,neverovatan je broj izginulih civila u tim ratovima i neverovatan je broj koje su direktno vojnici SAD-a pobili. Razlog je jednostavan; kada ne bi bilo ratova,ta drzava bi za 10-15 godina ekonomski pala na najnize moguce grane i zbog toga dozivela neslucen gradjanski rat. I pored svega dozvoljavaju sebi da drze predavanja o demokratiji,ljudskim pravima,genocidu i td, samo zato sto su uzasna siledzijska sila.

zimzelen

pre 7 godina

Neka ti je vjecna slava presjednice KASTRO,imao si srecu sto je te volijo tvoj narod I podrzavali te,nisu bili kao u Srbiji 5 og oktobra diglo se nekoliko iljada dosmanlija pa skidose naj veceg(boljeg)Srpskog presjednika,niko nije pito ostalih 6 milijona stanovnika Srbije.Zlocinci im platili,zlocinci ga uhapsili,zlocinci ga predali,zlocinci ga ubili

zoran miljkovic

pre 7 godina

Ови сарадници ове новине, живе са својим ослободиоцем,који је поштен честит и унео је као Кастро демократију своме народу.Знају ли ови што пишу шта је владавина права, висок стандард, земља од угледа,кад овако величају једног комунистичког диктатора умилним речима, знају ли како се живи на Куби, да све што је могло , побегло је са Кубе, плаћене будале, без срама и стида.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje
Društvo

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje

U Srbiji se nikada nije gradilo kao u poslednjih deset godina, a kapitalni projekti koje sprovodimo u gotovo svakom mestu dali su šansu za ubrzan razvoj zemlje,dolazak novih investicija i otvaranje radnih mesta ne samo u najvećim gradovima, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i dodao da je to novo lice uspešne i razvijene Srbije.

25.04.2024

14:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija