• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sputniknews.com/informer.rs

28.11.2016

10:15

PUTINOVA ČISTKA! Razrešeni dužnosti svi akademici u Kremlju, FSB-u i MUP-u!

Vesti

PUTINOVA ČISTKA! Razrešeni dužnosti svi akademici u Kremlju, FSB-u i MUP-u!

Podeli vest

Ruski predsednik Vladimir Putin razrešio je dužnosti jedan broj činovnika predsedničke administracije, FSB, Ministarstva odbrane i MUP-a, izjavio je Dmitrij Peskov

 

Predsednik Rusije Vladimir Putin razrešio je dužnosti zamenika ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Savenkova, načelnika glavne vojno-medicinske uprave Ministarstva odbrane Aleksandra Fisuna i načelnika uprave za registracije i arhivske fondove FSB Vasilija Hristoforova, navodi se na sajtu Kremlja. 

Ukazom predsednika otpušten je i načelnik glavne medicinske uprave u administraciji predsednika Konstantin Kostenko. 

Svi oni su bili akademici, ili dopisni članovi Ruske akademije nauka. Pres sekretar predsednika Dmitrij Peskov potvrdno je odgovorio na pitanje da li je njihova smena sa funkcija povezana sa izborom u RAN. Kao razlog za razrešenje skoro svih činovnika je navedeno da je to učinjeno "prema sopstvenoj želji", a Hristoforov je razrešen jer je ispunio uslove za odlazak u penziju. 

Prošle nedelje Putin je podsetio da je krajem 2015. godine zatražio od predstavnika vlasti da se uzdrže od učešća na izborima za Rusku akademiju nauka. Šef države je obećao činovnicima koji budu izabrani u RAN da će im omogućiti da se bave samo naukom.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Milan Miličić

pre 7 godina

Milan iz Rumenke Ne bi bilo loše da i Naš napravi inventar u našoj Srpskoj Akademiji Nauka.Umetnicima bi valjalo napraviti Umetničku Akademiju.

nepoznati

pre 7 godina

To treba i kod nas uraditi.To je leglo jezuita.Pogledajte šta stoji tačno prekoputa ulaza u SANU,na sredini Knez Mihailove.

Srb

pre 7 godina

Треба и Србији један Путин да прочисти Србију од нерадника и страних плаћеника.

KoleM

pre 7 godina

Kod nas u vrhu obrazovanih nema a kamoli akademika.

pauna

pre 7 godina

u srbiji zemlji fenomena zive i rade nadljudi imaju po pet funkcija ,toliko se uspesno bave svacim da cvetamo,a nauka nam je na zavidnom nivou.samo jedan primer, zastitnik neznam cega bavi se cak i predsednickom kampanjom.

Zika

pre 7 godina

Kad ce Vucic barem da ocisti nepotrebni parazitski SPS

surovi

pre 7 godina

Pred drugi svetski rat Staljin je bukvalno POČISTIO 30 000 visokih oficira Crvene Armije !!! Pa sad mislim .... Putin ove bar ne ubija !!!

Boogeyman

pre 7 godina

"...Putin je podsetio da je krajem 2015. godine "zatražio" od predstavnika vlasti da se uzdrže od učešća na izborima za Rusku akademiju nauka"! E sad... kad ti predsednik države zatraži da se suzdržiš od nečega, a ti se oglušiš, onda se to diplomatskim jezikom kaže ovako: "Šef države je obećao činovnicima koji budu izabrani u RAN da će im omogućiti da se bave samo naukom"! Dok se narodskim jezikom kaže:" Ko god se bude kandidovao ometlaću ga ko ništa! Ko je shvatio, shvatio, a ko nije... aj ćao!

milorad

pre 7 godina

овако код нас треба почистити нво и медије финансиране западним душманским организацијама

MILE

pre 7 godina

Putin kod sebe cisti au Srbiji podrzava kriminalce i lopove Dacica ,Bajatovica i ostalu bagru

usaf

pre 7 godina

Ne znam sta cekaju ovi Srbi-rusofili.Jos su u Srbiji,a hvale diktatora Putina.Pa,dozvolio diktator useljenicke vize za Rusiju,sta cekate?Oslobodite EUropsku Srbiju.Sretan put vam zelim!

zoran miljkovic

pre 7 godina

Тако ради сваки диктатор, он се боји за свој живот и онда стално мења сараднике, преписан рецепт од старијих диктатора, а тако ради и онај Корејски лудак, брига њих за државу, они само брину о сопственој власти, такав начин владања овде призивају већина тајкунских медија, а највише овај.Да би могли да носе по два сата на једној руци као њихов идол ЕЛ комаданте.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje
Društvo

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje

U Srbiji se nikada nije gradilo kao u poslednjih deset godina, a kapitalni projekti koje sprovodimo u gotovo svakom mestu dali su šansu za ubrzan razvoj zemlje,dolazak novih investicija i otvaranje radnih mesta ne samo u najvećim gradovima, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i dodao da je to novo lice uspešne i razvijene Srbije.

25.04.2024

14:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija