• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

30.11.2016

11:44

DIREKTOR CIA UPOZORIO TRAMPA: Rusija je nepoštena, ČUVAJTE SE NJIHOVIH OBEĆANJA!

Vesti

DIREKTOR CIA UPOZORIO TRAMPA: Rusija je nepoštena, ČUVAJTE SE NJIHOVIH OBEĆANJA!

Podeli vest

Odlazeći direktor CIA-e Džon Brenan upozorio je danas administraciju novoizabranog predsednika SAD Donalda Trampa da bi trebalo da bude obazriv kad je reč o ruskim obećanjima

Brenan, koji će se povući sa funkcije u januaru 2017. nakon četvorogodišnjeg mandata, u intervjuu za Bi-Bi-Si pozvao je na "oprez i disciplinu" u odnosima s Rusijom.

Takođe je pozvao novog američkog predsednika da pažljivo postupa u pogledu nuklearnog sporazuma sa Iranom, jezika koji koristi u vezi sa terorizmom i raspoređivanjem kapaciteta CIA-e, prenosi portal "Politiko".

Brenan je naveo i da je Rusija pokušala da utiče na američke predsedničke izbore, ali je istakao da nije u poziciji da komentariše o uticaju tih sajber napada.

SAD, upozorio je on, ne bi trebalo da se "ponižavaju" ili da rizikuju eskalaciju time što će pružati odgovor iste vrste.

Tanjug

Direktor CIA-e se osvrnuo i na situaciju u Siriji, savetujući novoj administraciji da nastavi sa politikom odlazećeg predsednika Baraka Obame koja se zasniva na podržavanju umerenih pobunjenika koji se bore protiv režima predsednika Sirije Bašara al-Asada.

Rusija, po Brenanovom mišljenju, "drži ključ" budućnosti Sirije, a Rusija je, kaže, "nepoštena" u pregovaračkoj taktici jer joj nije nužno stalo do sporazuma.

- Mislim da predsednik Tramp i nova administracija treba da se čuvaju ruskih obećanja - rekao je Brenan, dodavši da Moskva u prošlosti nije držala svoje obećanja.

Nova Trampova administracija je nagovestila da će novi predsednik blisko sarađivati s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, koji je Trampovu izbornu pobedu pozdravio kao priliku za bolje odnose, podseća "Politiko".

Odlazeći direktor CIA-e izjavio i da bi bila "krajnja ludost", kada bi Tramp raskinuo sporazum Vašingtona i Teherana, jer bi to podstaklo Iran i druge države da, kao odgovor, nabave nuklearno oružje.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Simke

pre 7 godina

Rusija je baš nepoštena. Dogovorila se krajem osamdesetih da povuku nuklearno naoružanje iz Evrope isto kao i Amerikanci, i povukla ga a Amerikanci nisu. Nepošteni i pokvareni Ruski narod

Mladen Mladenovic

pre 7 godina

Rusija je "nepoštena" jer nije pristala da, posle ukidanja "Varšavskog pakta", ukine i samu sebe, što je za vreme Jeljcina već bilo daleko odmaklo. Oni koji nemaju kratko sećanje, verovatno se sećaju šta je sve obećavano ako se dezintegriše "Varšavski pakt" odnosno, da će tim putem poći i NATO alijansa. Danas je NATO na granicama Rusije. Valjda da je odbrani od same sebe.

vlada

pre 7 godina

To isto i Rusija misli o vama! I ne samo ONA! .....došla su druga vremena g. Brenan, a koliko vidim, vi ih još uvek ne shvatate!

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija