• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

30.11.2016

23:36

TURSKA VOJSKA NA UDARU U SIRIJI: Nestala dva vojnika, sumnja se da su ih oteli džihadisti!

Vesti

TURSKA VOJSKA NA UDARU U SIRIJI: Nestala dva vojnika, sumnja se da su ih oteli džihadisti!

Podeli vest

Turske oružane snage saopštile su da su izgubile vezu sa dva vojnika, koje učestvuju u operaciji "Štit Eufrata" na severu Sirije. Islamska država je preuzela odgovornost za njihovu otmicu

Kako se navodi u saopštenju turskih oružanih snaga, veza sa vojnicima je izgubljena u utorak oko 15:30 sati, a potraga za njima je u toku, preneo je Hurijet dejli njuz.

ASAD ZAPRETIO ERDOGANU: Povucite tursku vojsku iz Sirije, ili...

U saopštenju se ne pominje lokacija, na kojoj su vojnici nestali, ili eventualna otimica. 

Međutim, agencija Islamske džave Amak saopštila je da su pripadnici te organizacije zarobili dva turska vojnika u blizini sela Al-Dana, severozapadno od grada Al-Bab u severnoj Siriji. 

ERDOGAN OPET NEŠTO MUTI: Poručio da turska vojska ostaje u Siriji dok Asada ne zbaci s vlasti!

U saopštenju Sirijske opservatorije za ljudska prava, čije je sedište u Velikoj Britanije, takođe se navodi da se incident dogodio u Al-Dani, ali se ne pominju pripadnici Islamske države. 

Turskog premijera Binalija Jildirima o situaciji je obavestio načelnik generalštaba turske vojske Halusi Akar, preneo je Si-En-En Turk.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
XXL

pre 7 godina

Sada turskoj vojsci u Siriji posle izjave Onoga treba dodati prefix - okupaciona.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija