• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnik

01.12.2016

20:49

(FOTO) UKRAJINSKA ĆORAK PROBA: Raketne vežbe Kijeva ismejane na društvenim mrežama!

Vesti

(FOTO) UKRAJINSKA ĆORAK PROBA: Raketne vežbe Kijeva ismejane na društvenim mrežama!

Podeli vest

Korisnici društvenih mreža ismejali su odluku Kijeva da izvede raketne probe na dan kada se ruski predsednik Vladimir Putin obraća Federalnoj skupštini Rusije. Posebno su ih zabavile raketne probe u blizini obala Krima, koje su na kraju morale da budu premeštene

Vlasti Ukrajine objavile su da izvode raketne probe u blizini obala Krima - u Hersonskoj oblasti. Prvobitno je planirano da se vežbe izvode u nekoliko zona iznad Crnog mora, zapadno od ruskog poluostrva.

Mediji su saopštili da je Ministarstvo odbrane Rusije ukrajinske kolege obavestilo da će u slučaju pretnje ukrajinske rakete biti oborene.  To je indirektno potvrdio portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov, koji je dodao da „Putin prati situaciju“. 

Ukrajina je nakon svega obavestila Moskvu o premeštanju zona raketnih proba u Crnom moru u neutralne vode. Zahvaljujući tome, navela je „Rosavijacija“, teritorijalne vode Rusije nisu ugrožene.

 

 

Ukrajina je započela operaciju „Hleba i masti“, navodi jedan korisnik, dok drugi piše: „Porošenko je objavio da su uspešno lansirane rakete. Rakete su nekuda odletele i nisu eksplodirale na startu“.

 

 


„Sve u svemu, pretnja raketnim probama pored Krima pokazala se, naravno, kao prazna priča. Ukrajina sa mudrim pogledom plovi duž obala.“

 

 



Korisnici su, takođe, primetili da je Kijev odlučio da probe organizuje upravo na dan obraćanja predsednika Rusije Federalnom skupštini, mada Putin, ipak, ništa nije rekao o Ukrajini. 

 

 

 

 


​Predsednik, doduše, ništa nije rekao ni o sirijskom pitanju.

Meta podsmeha na društvenim mrežama nije bio toliko predsednik Ukrajine Petro Porošenko, koliko stanje naoružanja komšija koji su odlučili, kako se kaže, da „pokažu mišiće“ i da „zazveckaju oružjem“. 

 

 



​„Redak kadar. Ukrajina uspešno lansira raketu iz akvatorije Crnog mora.“

 

 

UKRAJINSKE RAKETNE PROBE POMERENE U NEUTRALNE VODE


Raketne probe u okviru vojnih vežbi na jugu Ukrajine u petak će biti nastavljene u punom obimu, saopštila je pres-služba Ministarstva odbrane Ukrajine.

Raketne probe u okviru vojnih vežbi počele su u četvrtak na jugu Ukrajine. Vojska ispituje navođene rakete „zemlja-vazduh“ srednjeg dometa S-300. 

Predstavnik „Rosavijacije“ je saopštio da je Ukrajina objavila novo avijaciono saopštenje da se zone raketnih proba u Crnom moru pomeraju u neutralne vode i da se ne zadire u teritorijalne vode Ruske Federacije.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
mile

pre 7 godina

Porosenko sve vise zabavlja svet, bilo bi monotono bez njegovog glupog ponasanja.\n

vlada

pre 7 godina

....pa nisu to ni mogli da izvedu bez hrvatskih /ustaških/ vojnika! Znate, ustaška vojska je "najopasnija" - kad ona krene da KOLJE logoraše, to je za svetlu budućnost, za "bana i dom"! .....ukrajnsko - hrvatska gamad, nemate puno vremena!

ALBANIJA do NISA

pre 7 godina

Hrvatska ustaska vojska mozda i nije najopsnija, ali pokazalo se na terenu da su dobili rat od Srpske cetnicke vojske, sto na prevodu znaci: Bolje je da cutis.

miso

pre 7 godina

Samo se vi za.......te sa Ukrajinom,sad kad im Kolinda posalje 15 vojnika,i jedan Mig21,koji su Ukrajinci remontovali,Rusi ce odmah biti primorani da se povuku pred tolikom Hrvatskom silom.Ukrajinske rakete su smesne naspram pomoci iz Hrvatske.

Rus

pre 7 godina

Upravo je obrnuto, u Rusiji zbog Ukrajinskih vezbi vlada panika. Ukrajina je uspesno izvela probu sa raketama svoje proizvodnje, a koje su analogija americkom "Tomahavku". I tu nije kraj ruskim mukama, jer kada su zapocele ukrajinske vezbe, Rusima se srusila svemirska stanica za snabdevanje "Progres". Odmah je Kremlj izjavio da prilikom rusenja "Progresa" primecen je "ukrajinski trag". Da li su ukrajinske vezbe u pitanju, jos se ne zna, ali ostaje cinjenica, da se Ruje uprpile i to bogamo dobro!

Alo bre

pre 7 godina

-, Progres MS-O4 je digitalizovani bezpilotni kargo svemirski brod, a nije stanica. Što se tiče panike koju pominješ, istina je da su rusi iskoristili ukrajinsku probu da dopreme oružje na Krim u cilju nazovi odbrane i tako militarizovali Krim bez da ih zapad optuži za ekspanzionističku politiku. Uspostavilo se da tupava ukrajinska provokacija je samo pomogla rusima. Tvoj sarkazam može da se iskaže sa mnogo manje reči, i za to nisu bila potrebna 9-et redova.

Dragan

pre 7 godina

Izvini, sta ti koristis da ti tako lepo bude?

Miroslav Lakic

pre 7 godina

Ajde molim te prestani da buncas, i prenego sto nesto napises obavesti se dovoljno i ispravno o tome o cemu hoces da pises...OK?

Car

pre 7 godina

Da ti verujemo kada ti kazes.Pretpostavljam da imas podatke iz "dobro obevestenih izvora" ala Glas Slavonije,glas Gospe iz Medjunozja...

ufufigii

pre 7 godina

Prpa braco,prpa valja imati mamutska muda i željezne gaće!

Mirohito

pre 7 godina

Smijali su se i Tuđmanu pa je pobijedio u ratu iako su mnogi centri moći bili protiv Hrvatske.

dragan

pre 7 godina

Po komentarima bi se reklo da teska paranoja vlada medju natofilima, blizi im se kraj pa pisu nebuloze.\n

XXL

pre 7 godina

Pa mož' neko da se sprda al' kod rusa u armiji neko je debelo pratio kakav to cirkus Ukrajina hoće da izvede za račun NATO-a i njegovog postavljenog "raketnog štita" koji bi sve to pratio, a posebno rusku stranu. Nisu tu u pitanju samo nuklearne rakete već ceo asortiman ruskog raketnog naoružanja koji štiti i brani Krim.

vladbgd

pre 7 godina

Porosenko, kao i Kolinda uveseljavaju narod, pred Novu godinu. Smejurija od njih dvoje

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija