• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta/Informer.rs

04.12.2016

22:36

BRAVO! Za 24 sata iz mora kod Libije spaseno 730 ljudi

Vesti

BRAVO! Za 24 sata iz mora kod Libije spaseno 730 ljudi

Podeli vest

Više od 730 migranata spaseno je za poslednja 24 sata na obali Libije, a dve žene umrle su od posledica smrzavanja posle više sati provedenih u moru

Migranti su se nalazili u nekoliko pretrpanih čamaca na naduvavanje i drvenih čamaca, a spasile su ih ekipe nevladinih organizacija Akvarijus i Lekari bez granica u noći između subote i nedelje.

Mnogi migranti pali su u vodu, ali ih je većina preživela uprkos hipotermiji, izuzev dve žene koje su umrle od smrzavanja posle nekoliko časova provedenih u moru.

Italijanske vlasti navode da je na obalama Italije od početka godine spaseno više od 173.000 migranata, što je znatno više nego u 2015. godini. Prema procenama UN, najmanje 4.700 migranata stradalo je ili nestalo tokom ove godine dok je pokušavalo da prepliva Sredozemno more i domogne se Evrope.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija