• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

05.12.2016

08:47

DŽON KERI POPIZDEO NA TRAMPA: Bilo bi korisno da konsultuje Stejt department PRE NEGO ŠTO DIGNE SLUŠALICU!

Vesti

DŽON KERI POPIZDEO NA TRAMPA: Bilo bi korisno da konsultuje Stejt department PRE NEGO ŠTO DIGNE SLUŠALICU!

Podeli vest

Američki državni sekretar Džon Keri izjavio je da bi za tranzicioni tim novoizabranog predsednika SAD Donalda Trampa bilo korisno da traži preporuke Stejt departmenta pre nego što stupi u kontakt sa nekim od stranih lidera

 

Keri je istakao da niko nije kontaktirao Stejt Department pre bilo kojih od tih razgovora, preneo je Rojters. 

Novoizabrani američki potpredsednik Majk Pens rekao je ranije juče da je telefonski razgovor Trampa sa predsednicom Tajvana Cai Ing-ven bio "poziv iz kurtoazije", a ne neophodno promena američke politike prema Kini, preneo je Glas Amerike. 

Kinesko Ministarstvo spoljnih poslova uložilo je protest "relevantnim institucijama SAD" nakon telefonskog razgovora Trampa i predsednice Tajvana, i pozvalo SAD da nastave da poštuju "politiku jedne Kine".

S Tajvanom, koje Kina smatra delom svoje teritorije, SAD su prekinule diplomatske veze 1979. godine, kada je prihvaćena politika "jedne Kine".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
boban

pre 7 godina

zaboravili ste odgovor Trampa. On je izjavio sadasnjoj vlasti tj stejt departmentu \" znaci vi mozete prodavati oruzje ispod zita tajvanu na milijarde dolara a ja ne mogu prihvatiti cestitanje demokratski izabranog predsednika Tajvana\". \n

milija suzović

pre 7 godina

Mislim da je Tramp odglumio sa pozivom,"žestokog", a ne stvarno da ima loše namere.Videćemo.

asid

pre 7 godina

Keri nije navik'o da Predsenik ne bude poltron krupnom kapitalu, nije se dosad desilo da on lično predstavlja taj krupni kapital!

nati

pre 7 godina

Pa nije Tramp ni moron ni korumpiran, kao sto ste svi vi,covek je bogat i originalan na jedan autentican nacin,ko je vama kriv sto nikada ne mozete biti kao on.Vi ste necije sluge, on je sam sebi velike gazda i u tome je razlika.Nikad se ne moze porediti original i falsifikat.Vi ste svi falsifkati,blede kopije nekog destruktivnog originala.\n

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17