• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/agencije

08.12.2016

19:04

(VIDEO) POTPUNI SLOM POBUNJENIKA U ALEPU: Komandant džihadista pobegao u Tursku, vojska Sirije obustavila napade!

Vesti

(VIDEO) POTPUNI SLOM POBUNJENIKA U ALEPU: Komandant džihadista pobegao u Tursku, vojska Sirije obustavila napade!

Podeli vest

Sirijske snage, uz rusku pomoć, oslobodile su 85 odsto istočnog Alepa i ne prihvataju pregovore sa islamistima, pošto veruju da se među njima kriju i zapadni vojni instruktori, navode arapski portali
printscreen

18.45Sirijska vosjka je obustavila borbe u istočnom Alepu kako bi kolone civila izašle iz grada, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov na sednici saveta ministara OEBS-a.

Nakon odlučujućeg uspeha u oslobađanju S tarog grada, u istočnom delu Alepa život se malo-pomalo vraća na ulice. Deo militanata se povukao, a deo predao. Prvi put nakon četiri godine sastaju se prijatelji i porodice, rastavljene u samom centru najvećeg sirijskog grada.

U međuvremenu, sirijske snage čiste oslobođena područja od minsko-eksplozivnih naprava. Takođe, vojska pronalazi brojne improvizovane fabrike oružja i municije. Stari grad u Alepu prostire se na 350 hektara i u njemu je pre rata živelo više od 120.000 stanovnika.

Preostali militanti u južnom ostatku enklave pozivaju na petodnevno primirje radi izvlačenja civila, ali od toga neće biti ništa.

Komandant islamista Asad Nasif, koji tvrdi da je moral visok i da će se boriti do "poslednje kapi krvi", uopšte nije u Alepu, već je pobegao u Tursku.

LAZANSKI PO POVRATKU SA SIRIJSKOG FRONTA: Bio sam kod Asada, onima što režu vratove nije dobro ići na ruke!

(VIDEO) RUSKO-SIRIJSKE SNAGE U NEZADRŽIVOM NALETU: Specijalci čiste Alep od poslednjih džihadista!

(VIDEO) GORI NEBO I ZEMLJA: Rusi pokrenuli ofanzivu na džihadiste, stanovnici Alepa dobili poruku: Bežite ili umrite!

(VIDEO) BLIŽI SE OSLOBOĐENJE ALEPA: Asadove snage odbile očajnički kontranapad pobunjenika!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
DS

pre 7 godina

Svi mediji na Zapadu,bez imalo stida,ove islamisticke teroriste sada zovu "pobunjenicima i snagama umjerene opozicije",a prica se uglavnom nastavlja o humanitarnoj krizi,nema hrane,vode lijekova,djeca umiru od gladi i bolesti,a svega je bilo kad su grad zauzeli teroristi i pred kamerama odsjecali glave neposlusnim civilima.Onda se bezocno i neargumentovano napada Rusija navodeci da je ona "kriva" za svu nesrecu sto se desava u Siriji???? A,medju tim teroristima je francuska TV koja direktno prenosi dogadjaje na islamistickoj strani Alepa. Dakle,kome jos nije jasno da su ti islamisti i teroristi,banda,bagra i stoka samo jedno istureno odjeljenje IV Rajha i zato Mogerinijeva kaze da ako je izgubljena bitka nije izgubljen rat.

deftones

pre 7 godina

zao mi toliko neduznih civila poginulo je bez ikakve potrebe a normalno da je rusija kriva namerno je gadzala civilne objekte sto sami videli u poslednjih mesec dana i vise

nena

pre 7 godina

Deftones, verovatno ti je krivo sto je grad oslobodjen od dzihadista I od zapada.

vlada

pre 7 godina

Potpuni slom američke politike - to je prava istina!

milr

pre 7 godina

Mogu da zamislim americke vojnike u burkama kako se vuku iz Alepa.\n

Mirko

pre 7 godina

Tako cemo i mi da oslobodimo okupirane SVE Srpske teritorije!

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija