• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: dnevnik.hr

08.12.2016

23:53

ŠEF ŠPIJUNSKE MI6 OPLEO PO MOSKVI: Dok Rusi pustoše Siriju, džihadisti smišljaju napade na Britaniju!

Vesti

ŠEF ŠPIJUNSKE MI6 OPLEO PO MOSKVI: Dok Rusi pustoše Siriju, džihadisti smišljaju napade na Britaniju!

Podeli vest

Militanti ID u Siriji planiraju napade protiv Velike Britanije i njenih saveznica dok Rusija pokušava uništiti protivnike sirijskog predsednika Bašara al Asada

Rusija pritom pravi pustinju od zemlje, rekao je čelnik britanske obaveštajne službe MI6 Aleks Janger.

U svom prvom većem javnom govoru otkako je stupio na dužnost 2014, Janger je izjavio da je Ujedinjeno Kraljevstvo suočeno s terorističkom pretnjom bez presedana te da je od juna 2013. sprečeno 12 napada.

- Dok ovo govorim visoko organizovane struktire ID za planiranje spoljnih napada,uprkos tome što su suočene s vojnom pretnjom, smišljaju načine kako da zadaju udarce Velikoj Britaniji i našim saveznicima, a da pritom nikada ne moraju napustiti Siriju- rekao je Janger u sedištu MI6 u Londonu. 

Po njegovim rečima, Rusija i Asad sprečavaju pobedu nad UD i okončanje građanskog rata, jer sve Asadove protivnike smatraju teroristima. 

- Rusija i sirijski režim pokušavaju napraviti pustinju i to nazvati mirom. Ova ljudska tragedija slama srca- kazao je on. 

- Ne možemo biti sigurni od pretnji koje dolaze s tog područja sve dok se ne okonča građanski rat- istakao je Janger.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lala iz Banata

pre 7 godina

Фантастича замена теза...!! Типично за Би-Би-Си.... Сада тачно знам ко им "сервира" ТВ извештаје за јавност..! Исти вокабулар - иста замена теза....Значи МИ-16 је ... - редакција Би-Би-Си-ја....!!

marko

pre 7 godina

Samo napred braco Rusi, proterajte sve teroriste nazad njihovim gazdama. Pa nek se tamo oni medjusobno dogovore. Najveci strah zapada je sta ce kad se oslobodi sirija a svi pobedjeni teroristi se vrate odakle su dosli. Sta rece ovaj pajac iz misiks, gorece i nasa kuca pa cemo se i mi ogrejati.

Sudija

pre 7 godina

Naravno da svi oni koji bilo kakve ciljeve ostvaruju oruzjem su teroristi. Volio bi da se u Britaniji opozicija naoruza i krene u rat pa da cujem kako bi onda komentarisali. Ili mozda Sjeverni Irci ili Skoti.

Nebojša

pre 7 godina

Ovo pas s maslom ne moze da pojede i proguta. Najveca tragedija danasnjice je sto Velika Britanija i London nisu vraceni u vreme plemena Brita. Ti najveci zlikovci u istoriji covecanstva. Za njih je malo bilo koja kazna i unistenje. Samo slep i lud ne vidi sta se sprema! Oni i USA spremaju napad na Rusiju i njeno komadanje. Zar nije jasno svakome da su oni stvorili i finansirali teroriste i to cine i danas i u Siriji i u Ukrajini i u Jemenu zajedno sa UAE i SA. Zivela Rusija i Kina oslobodioci sveta i unistitelji GBR FRA GER i USA\n

upsups

pre 7 godina

Englezi,Amerikanci,...šta?Ostalo nešto nesravnjeno sa zemljom iza  njihovih milosrdnih,demokratskih bombi! Bože,ne znaju sta rade,ali ne opraštaj im prolivenu krv i nevine žrtve,razorene gradove,izbeglice,...n

englezii

pre 7 godina

Ipak ste vi samo nacisti kao i Hitlerova Nemacka jer ste je vi i stvorili tj vas Dvor ! Sram vas bilo ! Za svo dosadasnje pljackanje toga sveta uopste na istoku i Jugu zemlje biste vi okrivili Ruse ! Rusi sada unistavaju vase satelite i to nije ni najmanja steta ! Samo napred Braco Rusi utamanite sve ama bas sve neprijatelje G Asada prisutne u Siriji !

XXL

pre 7 godina

E vala sad ga Ovaj britanski licemer špijun 007 - pretera. Konačno više nije mogao da koristi pseudonim "opservatorija za ljudska prava sa sedištem u .... uuu ...".

laza

pre 7 godina

I na kraju ce te vi Englezi biti pustinja i to narednih nekoliko stotina godina, a dace bog vala i srecno vam bilo!!!!!!!!!!!!!!

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!
dva puta odbili

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!

Ustavni sud Crne Gore usvojio je danas žalbu i utvrdio da se Miloš Medenica, sin bivše predsednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, neosnovano u pritvoru, potvrđeno je nezvanično podgoričkom portalu CdM. Vesni Medenici se takođe sudi, zbog optužbi za zloupotrebu službenog položaja i organizovanja kriminalne grupe, ali se i ona brani sa slobode.

24.04.2024

16:09

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija