• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

10.12.2016

20:49

KURC: Austrija će blokirati nastavak pregovora s Turskom

Vesti

KURC: Austrija će blokirati nastavak pregovora s Turskom

Podeli vest

Austrija će blokirati nastavak pristupnih pregovora sa Turskom, izjavio je danas austrijski ministar spoljnih poslova Sebastijan Kurc, navodeći kao razlog kršenja ljudskih prava u toj zemlji

Ministri spoljnih poslova Evrospke unije trebalo bi na sastanku u utorak u Briselu da odluče kakav će stav zauzeti prema Turskoj, a ta odluka mora da bude doneta jednoglasno.

Kurc smatra da bi EU trebalo da suspenduje pristupne pregovore s Turskom, što je nedavno predložio i Evropski parlament.

- Ljudi koji misle drugačije se zastrašuju, opozicioni političari se pritvaraju, uvodi se smrtna kasna. Potrebna je jasna reakcija EU - poručio je Kurc u izjavi za agenciju APA.

On je naveo da je svoj stav usaglasio sa Bugarskom i Holandijom i istakao da EU ne treba da se boji da će propasti sporazum o migrantima s Turskom.

- Ako dopustimo Turskoj da čini sve što želi zbog sporazuma o izbeglicama i ako okrenemo glavu, postaćemo opasno zavisni o Turskoj - rekao je Kurc.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija