• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A. Tadić

10.12.2016

21:04

(FOTO/VIDEO) TURSKA BROJI ŽRTVE! Najmanje 38 mrtvih i više od 160 ranjenih u terorističkim napadima u Istanbulu!

Vesti

(FOTO/VIDEO) TURSKA BROJI ŽRTVE! Najmanje 38 mrtvih i više od 160 ranjenih u terorističkim napadima u Istanbulu!

Podeli vest

U koordinisanom napadu na policiju u centru Istanbula u subotu uveče odjeknule su dve snažne eksplozije, u kojima je poginulo najmanje 38 osoba, a 166 je ranjeno
Ana Tadić

9.43  – Radi se o napadu koji je ciljao pripadnike policije – rekao je zamenik turskog premijera Numan Kurtulmus.

Do sada je uhvaćeno deset osoba, jer se povezuju sa terorističkim aktom za koji niko nije preuzeo odgovornost, ali Kurtulmus sumnja da iza njega može da stoji Radnička stranka Kurdistana, jer istraga ide ka tome.

8.45 - Turska je danas proglasila dan žalosti, a predsednik Tajip Erdogan je otkazao posetu Kirgistanu. Premijer Binali Jildirim naredio je da se zastave spuste na pola koplja.

01.20 - Turska tv stanica NTV je navela da su posle eksplozija bezbednosne snage detonirale sumnjivi paket ispred stadiona, preneo je Rojters.

TOŠIĆ SE JAVIO POSLE BOMBAŠKOG NAPADA: Čuo sam eksplozije, sa mnom je sve u redu!

01.15 -Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je da je u Istanbulu izvršen teroristički napad i da je cilj napadača bio da izazovu što veći broj žrtava. Erdogan je u saopštenju naveo da su mete napada bili i policajci i civili i da ima i mrtvih i ranjenih.

Tanjug

00.59 - U eksplozijama koje su potresle centar Istanbula poginulo je 15 osoba, a 69 je ranjeno, saopštilo je tursko Ministarstvo zdravlja.

(VIDEO) MOMENAT EKSPLOZIJE U ISTANBULU: Automobil je prišao policijskom autobusu, u trenu NASTAO JE HAOS!

 

 

23.37 - Turski ministar unutrašnjih poslova Sulejman Sojlu potvrdio da su u Istanbulu u subotu odjeknule dve eksplozije i da se veruje da je jednu od njih izazvao bombaš samoubica. Samoubilački napad izveden je u parku u blizini stadiona fudbalskog kluba Bešiktarš, dok je automobil bomba eksplodirala ispred stadiona, rekao je Sojlu, nazivajući napad "okrutnom zaverom".

Tanjug/AP

22.22- Kako javlja agencija Rojters u eksploziji kod stadiona Bešiktaša poginulo je najmanje 13 osoba, dok televizijski kanal Al Džazira Turk saopštava je da je poginulo najmanje 15 ljudi. Zasad niko nije preuzeo odgovornost za napad.

TURSKI MINISTAR POLICIJE: Istanbul potresle dve eksplozije, napad bombaša samoubica!

21.51 - Sva vozila koja trenutno prolaze kroz ovo naselje kontrolisana su od strane policije. Na snazi je zabrana objavljıvanja bılo kakvıh ınformacıja o ovom dogadjaju na drustvenım mrežama

Tanjug

Turska tv stanica NTV je potvrdila da je u pitanju eksplozija automobila-bombe i da je meta bio autobus sa pripadnicima policije za razbijanje demonstracija, prenosi Rojters. 

 


Na licu mesta se nalaze i ekipe hitne pomoci. Eksplozija je bila toliko jaka da se čula i do azijske strane Istnbula. Svi povređeni, najmanje njih 20 su policajci. 

Kako Informer.rs saznaje od očevidaca koji su bili u naselju posle prve bombe čuli su se pucnji, a zatim jos jedna eksplozija.

- Prvo se čula eksplozija, a zatim je, koliko sam čuo, policija izvratila pucnjima. Nakon toga se čula jos jedna eksplozija - navodi očevidac istučući da se radi o teroristickom napadu.

 

 

Iz ministarstva unutrašnjih poslova potvrđuju da je ima oko 20 povređenih pretežno policajaca. 

 

 

 

- Tačno na izlazu iz Vodafon arene jedno vozilo je udarilo policijski autobus nakon čega je eksplodiralo. Desetak sekundi nakon toga začula se još jedna eksplozija Zasad nemamo informacija o poginulima, samo znamo da je povređeno oko 20 ljudi - navode u ministarstvu

 

Turska tv stanica NTV je navela da je u pitanju eksplozija automobila-bombe i da je meta bio autobus sa pripadnicima policije za razbijanje demonstracija, prenosi Rojters.

Ana Tadić

Eksplozije su odjeknule dva sata posle okončanja utakmice.

Ana Tadić

Na mesto eksplozije upućena su ambulantna i vatrogasna vozila, a policija je obustavila saobraćaj oko stadiona.

Ana Tadić

Turske tv stanice su objavile snimke na kojima se vidi požar ispred stadiona. Prema izveštajima stranih medija, turske vlasti su privremeno zabranile turskim medijima da izveštavaju o incidentu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
DS

pre 7 godina

Dolaskom na vlast Erdogana "sultana" koji Tursku zeli vratiti u vrijeme Osmanskog carstva,sto je javno i rekao,Turska sve dublje tone u nered i haos.Pored teskog i nerjesenog "Kudskog pitanja" on je usao u pljackaski rat protiv Sirije,zavadio se sa Rusima pa lizao i poceo jesti iz Putinove ruke,zakacio se SAD koji su mu preko Gulena napravili vojni puc kada mu je Putinov FSB otkrio zavjeru i spasio mu zivot. Posvadjao je Tursku sa Izraelom radi Palestine,u BiH i na KosMet dolazio glupirajuci se i vicuci iz sveg glasa,k'o kava budalesina,:"Kosovo je Turska,Turska je kosovo".Posvadjao se sa EU koja mu je definitivno rekla da mu nije mjesto medju njima. Jednom rjecju,Turska se vraca u XV vijek,ono malo pametnih sekularista srpskog,grckog i jermenskog porijekla je vec pohapseno i eno ih u Erdoganovim kazamatima,dakle,ludi "sultan" sahranjuje sekularnu Tursku koju im je ostavio Kemal Ataturk,cime ih je priblizio normalnom svijetu, i odvesti je u propast. Pucnjava i ubijanje po ulicama turskih gradova ce se nastaviti,a ekonomija i lira padati sve dok narod ne uvidi da ih "sultan" vodi u propast.

livia

pre 7 godina

Ovaj Erdogan i Turci moraju nesto da menjaju, ako zele mirnu zemlju. Taman zalece ili sahrane ljude iz prethodnih eksplozija, pa opet opomena nekom bombom. Strasno..

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija