• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

11.12.2016

12:32

(VIDEO) VIŠE OD 20 MRTVIH u samoubilačkom napadu u Somaliji!

Vesti

(VIDEO) VIŠE OD 20 MRTVIH u samoubilačkom napadu u Somaliji!

Podeli vest

Više od 20 osoba stradalo je danas u samoubilačkom bombaškom napadu u glavnom gradu Somalije, Mogadišu, saopštila je policija te zemlje

 

Kako je navedeno, većina stradalih su civili, a veruje se da će broj žrtava biti još veći, jer su mnogi od najmanje 48 ranjenih u teškom stanju.

Napad se dogodio kada se bombaš-samoubica razneo u kamionu-bombi na ulazu u Mogadiš, najvažniju trgovačku luku u zemlji, u prometnom delu grada, gde je u trenutku napada bilo mnogo civila, lučkih radnika i trgovaca, dodala je policija.

Odgovornost za napad ranije danas preuzeli su džihadisti terorističke mreže Al Šabab, ogranka Al Kaide, a meta je, kako su naveli, bila vojna baza na ulazu u Mogadiš.

Džihadisti su takodje rekli da je ubijeno "oko 30 ljudi".

Pripadnici Al Šababa proterani su iz Mogadiša 2011. godine, ali i dalje izvode napade na vladine objekte u glavnom gradu i ostalim delovima Somalije.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija