• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.12.2016

17:55

GUTEREŠ POLOŽIO ZAKLETVU: Služiću UN lojalno i savesno!

Vesti

GUTEREŠ POLOŽIO ZAKLETVU: Služiću UN lojalno i savesno!

Podeli vest

Antonio Guteres je danas položio zakletvu kao novi generalni sekretar Ujedinjenih nacija, a tu dužnost će formalno preuzeti 1. januara

Guteres je zakletvu položio na ceremoniji u Generalnoj skupštini UN.

Bivši premijer Portugalije je obećao da će svoje obaveze kao novog šefa UN sprovoditi lojalno i savesno, prenela je agencija AFP.

Guteresu će dužnost predati Ban Ki Mun koji je na funkciji generalnog sekretara bio dva mandata.

Izbor bivšeg portugalskog premijera za devetog generalnog sekretara naišao je na podršku mnogih diplomata koji Guteresa smatraju veštim političarem koji će moći da prevaziđe podele u Ujedinjenim nacijama, navodi AFP.

Guteres bi već danas mogao da imenuje zamenika i šefa kabineta, prenosi AFP navodeći da bi za drugog čoveka UN mogao da bude izabran ministar ekonologije Nigerije Amina Mohamed, dok se očekuje da će na mesto šefa kabineta biti postavljena žena.
 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
DUSAN

pre 7 godina

Sluzices Americi a ne UN-u.Treba tu zakletvu izmijenit.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija