• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/agencije

12.12.2016

19:56

(VIDEO) DŽIHAD-MOBILIMA PROBILI ODBRANU PALMIRE: Ignorišući teške gubitke džihadisti upali u drevni grad!

Vesti

(VIDEO) DŽIHAD-MOBILIMA PROBILI ODBRANU PALMIRE: Ignorišući teške gubitke džihadisti upali u drevni grad!

Podeli vest

Teroristi Islamske države uspeli su da osvoje predgrađe Palmire koristeći vozila napunjena eksplozivom kojima su upravljali bombaši samoubice, poznatija kao "džihadmobili", potvrdilo je Rusko ministarstvo odbrane u ponedeljak

Drevni grad ponovo je pao u ruke džihadista koji su dva dana intenzivno napadali. Više od 5.000 terorista, uključujući stotine bombaša samoubica, kao i nekoliko desetina vozila prebačenih iz Rake i Deie ez-Zora navodno su učestvovali u ofanzivi na Palmiru, prenosi "Sputnjik internešnal".

Guverner provincije Homs, pod koju spada Palmira, rekao je da je sirijska vojska evakuisala 80 posto stanovništva, a da je sudbina preostalih nepoznata.

Igor Konašenkov, portparol Ruskog ministarstva odbrane, dodao je da sirijska vojska ima podršku ruskih aviona, te da je uspela da odbija dva dodatna napada.

- Ovi napadi pokazuju da se teroristima ne sme dati ni najmanja šansa da zbiju redove i regrupišu se, već moraju biti iskorenjeni. Uništavanje terorista mora biti ravnomerno u svim delovima Sirije i Iraka - rekao je Konašenkov.

Portparol ministarstva dodao je i da su teroristi pored "džihadmobila" koristili i tenkove i artiljerijske sisteme.

- Ono što je važno reći jeste da naša avijacija nije bombardovala rezidencijalne delove Palmire. Sirijske trupe evakuisale su najveći broj stanovnika i zauzele pozicije na obodu grada - dodao je Konašenkov.

DRAMATIČAN OBRT! Opservatorija tvrdi: DŽIHADISTI SE POVUKLI IZ PALMIRE POSLE RUSKIH UDARA!

Peskov: Nije Rusija izgubila Palmiru, nego ceo svet

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je danas da je nespremnost SAD da sarađuje sa Moskvom u Siriji doprinela gubitku drevnog sirijskog grada Palmire koji je pao u ruke Islamske države.

- SAD ne žele da sarađuju, a saradnja bi nam omogućila da efikasnije izbegnemo takve napade terorista - rekao je Peskov novinarima.

(VIDEO) POTPUNI SLOM POBUNJENIKA U ALEPU: Komandant džihadista pobegao u Tursku, vojska Sirije obustavila napade!

Peskov je istakao da su mnogi borci Islamske države, koji su učestvovali u napadu na Palmiru, nedavno napustili irački grad Mosul, aludirajući tako da su im Amerikanci dozvolili da se regrupišu i napadnu drevni grad.

- Pad Palmire narušava ugled celog civilizovanog sveta, a ne samo Rusije. Ne gubi Rusija Palmiru, svet gubi Palmiru - istakao je Peskov i izrazio nadu da će džihadisti biti proterani u najkraćem roku.

ŽESTOKE OPTUŽBE MOSKVE: Rusija: SAD omogućile džihadistima da zauzmu Palmiru!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
marko

pre 7 godina

Ma pitam se na kojim li su drogama kad su ovako ludi.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija