• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnik

12.12.2016

23:13

(VIDEO) VOJSKA SIRIJE OSLOBODILA ALEP: Slavlje na ulicama, pobunjenici položili oružje!

Vesti

(VIDEO) VOJSKA SIRIJE OSLOBODILA ALEP: Slavlje na ulicama, pobunjenici položili oružje!

Podeli vest

Sirijska vojska zvanično je oslobodila Alep nakon što je potisnula pobunjenike iz njihovog poslednjeg uporišta u istočnom delu grada. Sirijski predsednik Bašar Asad obišao je sirijske trupe i čestitao im na pobedi. Bitka za Alep trajala je više od četiri godine, nakon što su borbe izbile 19 jula 2012

​Pobunjenici nisu imali šanse nego da se „predaju ili poginu“, izjavio je general-potpukovnik Zaid Saleh, direktor bezbednosnog komiteta.

Bitka za Alep trajala je više od četiri godine, nakon što su borbe izbile 19. jula 2012. Tokom 24 časa koji su vodili ka pobedi, između 10 i 13 hiljada civila napustilo je grad, čime je ukupan broj izbeglica porastao na 130 hiljada.    

​Nakon što su lokalne TV stanice objavile pobedu, stanovnici su preplavili ulice i počeli da pucaju u vazduh u znak slavlja. Televizijska stanica sirijske vlade „Sana“ prikazala je predsednika Bašara el Asada kako čestita sirijskim trupama nakon proglašenja pobede u Alepu.

Međutim, terorističke grupe koje su se borile u Alepu silom su sprečavale civile da napuste područje koristeći ih kao živi štit. „Civili su korišćeni kao pioni i zabranjeno im je da napuste grad“, izjavio je nedavno portparol UN Rupert Kolvil. 
 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
djordje delic

pre 7 godina

Nisu pobunjenici nego sekaci glava, teroristi, ubice, zlotvori sa promocijom islamske nepostojece drzave...

Miroslav Lakic

pre 7 godina

bas ti zlotvori iz kamenog doba se na zapadu prodaju kao borci za demokratiju. Tu rec vise nemogu da cujem...licemerstvo zapada nema granica ni trunke morala.

pauna

pre 7 godina

protiv cega se pobunili ,protiv svog naroda koji su otpravili u imigraciju,groblja i razrusili im domove.bravo asade ne daj svoju zemlju.

SlobodaNarodu

pre 7 godina

Ima jos da se cisti nije sve gotovo, tek kad se oni americki komndosi privedu licu pravde onda je gotovo.

SlobodaNarodu

pre 7 godina

"stanovnici su preplavili ulice i počeli da pucaju u vazduh u znak slavlja." A odakle ovim stanovnicima puske ako su tek oslobodjeni, nije valjda da im je preostalo od prosle, vlasti?

Vlad

pre 7 godina

Cijeli svijet bruji o masakrima civila zena i djece....

z6so

pre 7 godina

Nemojte se radovati! Asad će uskoro otići s vlasti u Siriji i to je trenutak koji se mora dogoditi.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija