• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

14.12.2016

08:46

BIL GEJTS JE NAJVEĆI FAN DONALDA TRAMPA: On bi mogao da nadahne naciju kao Džon F. Kenedi!

Vesti

BIL GEJTS JE NAJVEĆI FAN DONALDA TRAMPA: On bi mogao da nadahne naciju kao Džon F. Kenedi!

Podeli vest

Suosnivač i predsednik Majkrosofta i filantrop Bil Gejts kazao je u utorak da je razgovarao sa novoizabranim predsednikom SAD Donaldom Trampom o brojnim temama, ali ga i pozvao da podstakne i inspiriše naciju kao što je to svojevremeno učinio Džon F. Kenedi u vreme američkog osvajanja svemira

 



Gejts je za tv-mrežu CNBC rekao da veruje da bi na isti način na koji je predsednik Kenedi govorio o američkoj svemirskoj misiji početkom 60-ih godina prošlog veka, u čemu ga je podržala cela zemlja, trebalo uputiti podsticajnu poruku naciji koja bi pokazala da će Trampova administracija od Amerike napraviti lidera inovacija tako što će pokrenuti stvari u obrazovanju ili zaustaviti širenje epidemija, pritom odbacujući regulatorne barijere.

Gejts je rekao da je nedavno prvi put telefonom razgovarao sa Trampom, dodajući da njih dvojica imaju "puno zajedničkih prijatelja".

 

AP PHOTO

Gejts je okupio bogate donatore sa inicijativom da obezbedi investicije od više od jedne milijarde dolara u nove tehnologije na polju čiste energije, u cilju borbe protiv globalnog zagrevanja, saopštila je njegova fondacija.

Fond, pod nazivom "Novi energetski poduhvati" (BEV), okupio je među investitorima, između ostalih, vlasnika i osnivača Amazona Džefa Bezosa, filantropskog finansijera Džordža Soroša, Britanca Ričarda Brensona koji je osnovao grupu Virdžin i direktora Fejsbuka Marka Zakerberga.

Tramp se u utorak sastao i sa čuvenim reperom Kanje Vestom.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija