• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/blic

14.12.2016

19:49

SKANDAL, RODITELJI TROŠILI POMOĆ ZA LEČENJE DETETA: Spiskali skoro milion evra, ali prevareni sumnjaju u nešto mnogo gore!

Vesti

SKANDAL, RODITELJI TROŠILI POMOĆ ZA LEČENJE DETETA: Spiskali skoro milion evra, ali prevareni sumnjaju u nešto mnogo gore!

Podeli vest

Fernando Blanko (52) i Marga Garau, roditelji bolesne devojčice iz Organje, malog mesta u Pirinejima nedaleko do francuske granice, sakupljali su novac za lečenje deteta, a značajni deo prikupljenih sredstava spiskali su, između ostalog, na 32 luksuzna sata u vrednosti od 50.000 evra, skupe elektronske uređaje i stanarinu, pri čemu je, kako se ispostavilo, reč o ukupnom iznosu od 918.000 evra.

Kada se ispostavilo da je obim donacija bio mnogo veći nego što se pretpostavljalo, policija je pokrenula istragu i roditelji su uhapšeni, ali je majka uslovno oslobođena. Situacija se sada čini još gorom. Sud je zatražio dokaz o devojčicinom poreklu kako bi se utvrdilo da li je Nađa Narea zaista ćerka uhapšenog bračnog para, kao i da se ispita da li je devojčica uopšte bolesna.

Kako prenosi sajt mallorcamagazin.com, Blanko je na sudu izjavio da je Nađa Narea "njegova prava ćerka", što je izazvalo sumnje u vezi njegnog identiteta..

Osim toga, treba da se utvrdi da li je devojčica stvarno bolesna. Ljudi iz okruženja su navodno izjavili da zbog psihofizičkog hendikepa zaista ne može da učestvuje u redovnoj nastavi. Pre nego što su novinarima "El Munda" ispričali da njihova ćerka Nađa Nerea (11) boluje od takozvane trihotiodistrofije, koja izaziva prevremeno starenje ćelija, oni su i ranije igrali na kartu saosećanja svojih zemalja, počevši od 2008.

- Ukoliko se čitava ova prevara zaista potvrdi, onda bi svim roditeljima koji se bore za život svoje dece obolele od retkih bolesti, bila naneta velika šteta - izjavila je za list "ABC" žena, čija ćerka boluje od teškog genetskog poremećaja. Kako je rekla, to će se odraziti i na neophodna medicinska istraživanja, "jer se i ona velikim delom finansiraju privatnim sredstvima".

Reuters

U međuvremenu, Pedro Simon, urednik španskog lista "El Mundo", koji je početkom decembra objavio srceparajući intervju s roditeljima bolesne devojčice Nađe, zahvaljujući kome je za nekoliko dana prikupljeno 150.000 evra za njeno lečenje, izvinio se čitaocima. Kako je rekao, napravio je "nekoliko velikih grešaka", nedopustivih za profesionalca koji se već 25 godina bavi ovim poslom.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija