• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

14.12.2016

22:53

OPASNOST IZ KOMŠILUKA: Trinaest evropskih zemalja pogođeno ptičijim gripom!

Vesti

OPASNOST IZ KOMŠILUKA: Trinaest evropskih zemalja pogođeno ptičijim gripom!

Podeli vest

Trinaest evropskih zemalja pogodjeno je virusom ptičjeg gripa tipa H5N8, rekao je danas francuski ministar poljoprivrede Stefan Le Fol.

On je rekao da u Francuskoj ima 19 žarišta ptičjeg gripa na živinskim farmama na jugozapadu zemlje i da će bezbednosne mere biti primenjene i preduzete sve mere pdostrožnosti.

Pored Francuske, slučajevi ptičjeg gripa registrovani su u još 12 evropskih zemalja, medju kojima je i Srbija, pokazuju podaci francuskog tela za epidemiološki nadzor zdravlja životinja. Slučajevi se pojavljuju medju divljim pticama, na farmama živine i u zoološkim vrtovima ili rezervatima za divlje životinje.

Prema podacima sa sajta tog tela,  Madjarska je najteže pogodjena sa 120 žarišta virusa ptičjeg gripa H5N8 detektovanih na farmama i četiri žarišta medju divljim pticama. Sledi Nemačka sa 98 žarišta medju divljim pticama, 14 na farmama i četiri žarišta u zoološkim vrtovima ili rezervatima za divlje životinje.

U Švajcarskoj je zabeležn 81 slučaj ptičjeg gripa medju divljim pticama. u Danskoj 31 slučaj, u Holandiji 18, Austriji pet, Poljskoj četiri, Švedskoj četiri, Finskoj tri, Hrvatskoj dva slučaja medju divljim pticama, Rumuniji dva slučaja medju divljim pticama i Srbiji jedan slučaj, takodje  medju divljim pticama.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija