• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Vijesti/tanjug

15.12.2016

20:42

PUTINOVA OSVETA: Predsednik Rusije nije zaboravio uvrede Hilari Klinton, pet godina je čekao da uzvrati?!

Vesti

PUTINOVA OSVETA: Predsednik Rusije nije zaboravio uvrede Hilari Klinton, pet godina je čekao da uzvrati?!

Podeli vest

Ruski predsednik Vladimir Putin lično se umešao u informatičke napade koji su obeležili izbore u Sjedinjenim Državama, kako bi se osvetio demokratskoj kandidatkinji Hilari Klinton – ocena je dvojice visokih američkih zvaničnika obaveštajne službe, kako objavljuje mreža NBC

Kako je u sredu prenela američka mreža pozivajući se na dvojicu zvaničnika, ruski predsednik je dao uputstva kako filtrirati i koristiti poruke ukradene demokratama u informatičkim napada, a zvaničnici kažu da u “velikoj meri veruju” tim zaključcima.

Prošle nedelje je “Vašington post” otkrio je tajni izveštaj u kojem je CIA zaključila da je Rusija intervenisala u izbornu kampanju kako bi pomogla Donaldu Trampu da pobedi, a izabrani predsednik je odbio te tvrdnje.

ŠOKANTNA TVRDNJA CIA: Putinovi hakeri pomogli Trampu da pobedi na izborima!

Kako javlja NBC, razlog za ovako seže čak pet godina unazad: Vladimir Putin nikada nije oprostio Hilari Klinton to što je 2011. godine kao američka državna sekretarka davala javne izjave u kojima je dovodila u pitanje regularnost parlamentarnih izbora u Rusiji, a navodno je i podsticala demonstrante da izađu na ulicu.

Kako prenosi NBC, ovo je bio prvobitni Putinov cilj, ali je, prema tvrdnjama zvaničnika, on kasnije podstaknut i željom da se svetu pokaže slabost američke politike i unese podela među glavne saveznike SAD-a kako bi se ostavio utisak da se Amerika ne može posmatrati kao verodostojni svetski lider.

fotomontaža

 

Američke obaveštajne službe pomno će ispitati imovinu ruskog predsednika radi mogućeg protivnapada, dodaje NBC pozivajući se na američke zvaničnike.

Grupa elektora koji sledeće nedelje treba da ratifikuju rezultate predsedničkih izbora u SAD, zatražila je pre dva dana kompletan izveštaj o optužbama da je Rusija intervenisala kako bi pomogla Donaldu Trampu da pobedi u predsedničkoj trci.

HILARI SE JOŠ NADA PREDSEDNIČKOJ FOTELJI: Grupa elektora traži izveštaj o istragama veze Tramp-Rusija

Uz podršku glavnog savetnika poražene demokratske kandidatkinje Hilari Klinton, Džona Podeste, tih 10 elektora – među kojima su skoro svi demokrate – saopštili su da moraju da utvrde koliko su te optužbe osnovane pre nego što se izborni kolegijum sa 538 članova okupi 19. decembra.

Public

Elektori traže izveštaj o svim zaključcima istraga, “jer ta pitanja direktno utiču na suštinske faktore u rasuđivanjima elektora o tome da li je Tramp podoban da bude predsednik SAD”.

Grupa elektora uputila je ovaj poziv nakon što su mediji proteklog vikenda naveli da je CIA zaključila kako Moskva stoji iza hakovanja kompjutera političkih partija i objavljivanja podataka koji su na kraju oštetili Klintonovu u borbi protiv Trampa.

AMERI U ŽESTOKOJ PARANOJI! NBC objavio: PUTIN LIČNO umešan u hakerske napade na izborima u SAD!

Taj zaključak je Tramp ocenio kao smešan, ali ga visoki članovi Kongresa ozbiljno shvataju i spremni su da pokrenu istragu.

Američki Ustav nalaže da izborni kolegijum na kraju odlučuje o ishodu predsedničkih izbora, a ne glasanja birača, pri čemu svaka američka država ima broj elektora u skladu sa brojem svojih stanovnika.

PESKOV ODGOVARA EVROPI: Nećemo sa vama protiv Trampa!

Na izborima 8. novembra, Hilari Klinton je nadmašila republikanskog protivnika u broju glasova birača za dva procentna poena, ali je Tramp pobedio u više država i osvojio 306 elektora, nasuprot 232 koliko je osvojila njegova protivkandidatkinja, što mu je donelo pobedu, podseća Frans pres.

AP/Photo

Kremlj odbacuje optužbe

Kremlj je danas negirao medijske izvještaje da je ruski predsednik Vladimir Putin tokom izbora u SAD lično davao direktive na koji će se način koristiti podaci koje su hakeri ukrali od Demokratske stranke.

Na pitanje o tom medijskom izveštaju, portparol Kremlja, Dmitrij Peskov odbacio ih je kao “smešne gluposti”, preneo je AP.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Nebojsa

pre 7 godina

Tekst je klasicna americka i antiruska kampanja. Tragikomedija i sramota da se prenosi djubre iz americkog dvorista.\n

Lala iz Banata

pre 7 godina

Америчка... - Параноја...!!

Car Putin

pre 7 godina

Што је више Хилариних лажи, то је нама Путин милији и дражи.

DS

pre 7 godina

To je liberalno-globalisticka Gebelsovska propaganda.Dakle,ne mogu se pomiriti s porazom Hilari i svoje politike prolijevanja krvi sirom svijeta.. Sta bi rekli da Rusija svojim parama organizuje obojene revolucije kao sto to radi Amerika sirom svijeta i jos se hvale time. G-dja Njuland kaze da SAD 20 godina ulazu u "nezavisnost" KosMeta,sto nije istina,prvi je na KosMet dosao americki senator i kasnije predsjednicki kandidat Bob Dol jos 1981 god,odmah po Titovoj smrti,da bi lozio Siptare na ustanak i razbijanje SFRJ i Srbije,dakle 35 god. a ne 20. Rusija se nikome ne mjesa u unutrasnje poslove ni verbalno a kamoli parama.

Peca

pre 7 godina

Pa ako su USA države ustvari banana drzava onda mogu da verujem u takve stvari . Po ovome ako oni kažu da jesu zašto bih ja da ih negiram . Njihova prosecna inteligencija je onda na nivou neobrazovanih nacija , mene bilo sramota to i da priznam .

Mudro

pre 7 godina

Posto se pri rasturanju SSSRa uverio u ogromne razorne moci manipulativnih tehnika CIA, oruzje koje su sami izmislili je usmerio protiv njih, uzivam dok gledam sta im radi. LICEMERI!

Nina

pre 7 godina

Oni se ponasaju kao da nisu sposobni da shvate zasto se narod okrece protiv njih. Dali su im saudijski milioni zamracili pamet ili su poceli da veruju u svoje lazi??? Meni sve sto se desavalo za proteklih 25 godina izgleda kao da su oni (Western government leaders) na platnom spisku saudijske. Uverena sam da ce vredni W uskoro i to obelodaniti.

Loshmi

pre 7 godina

Ljudi, mislim da se ne lazemo, verovatno je ovo i istina, namazan je Putin, al neka, i treba, sa punim pravom!\n

Misirac

pre 7 godina

Bogu hvala sto ovu izlapelu napaljenu babu u konstantnom teranju vise necemo gledati, a nadam se ni njene pulene u njihovoj ambasadi u Beogradu. Morace kuci zao mi je sto su glasali za pogresnu osobu. Placem obraza ne susim !\n

ivan

pre 7 godina

prica se da je putin licno koristio u hakerskim napadima pecom 64 proizvod ei iz niša

xxx

pre 7 godina

Ovaj Putin svemoguć, čujem iz proverenih izvora da je jutros razbio špijunsku mrežu a u isto vreme vodio sastanak a u isto vreme......

zoran miljkovic

pre 7 godina

Дупеувлакаћи Председника Путина, сваку изјаву преокрену и величају дело Путина,а та дела видели смо јуче у конвоју, рањених у Алепу од Руских бомби,по цивилном становништву.По мени је за ову руску агресију на ту земљу крива међународна заједница,која све то посматра, шта ће руска војна сила на територију суверене државе,а овамо годинама осуђујено нато

vladbgd

pre 7 godina

Putin je spasao svet, od ove pomahnitale ludace

nati

pre 7 godina

Raspaljena baba bi i dalje da ubija po svetu,e kako je zasluzila tako joj se i vratilo.Sikter, moralna nakazo.\n

Izbori 2024

Vesti

RGZ podržava i pridružuje se pozivu na hitne izmene Zakona o postupku upisa u katastar nepokretnosti i katastar infrastrukture radi zaštite prava građana
Društvo

RGZ podržava i pridružuje se pozivu na hitne izmene Zakona o postupku upisa u katastar nepokretnosti i katastar infrastrukture radi zaštite prava građana

U svetlu nedavnog predloga koji je Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković podnela Ustavnom sudu Srbije, Republički geodetski zavod apeluje na javnost i nadležne institucije da preispitaju celokupni Zakon o postupku upisa u katastar nepokretnosti i katastar infrastrukture ako trenutne odredbe stvaraju diskriminatorske prepreke za osobe lošijeg imovinskog stanja, kao i druge ugrožene društvene grupe.

18.04.2024

17:21

"Srpska ekonomija raste!" Moćna poruka ministra Siniše Malog iz Vašingtona
Politika

"Srpska ekonomija raste!" Moćna poruka ministra Siniše Malog iz Vašingtona

Potpredsednik vlade i ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas u Vašingtonu da je imao odličan sastanak sa predstavnicima Konstituence u MMF koju predvodi Švajcarska i istakao da srpska ekonomija raste i da se očekuje da privredni rast Srbije u prvom kvartalu bude 4,3 ili 4,4 odsto, kao i da javni dug naše zemlje trenutno iznosi 47,6 odsto BDP-a.

18.04.2024

17:03

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija