• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

17.12.2016

23:07

SNEŽNA OLUJA U MONTANI I SEVERNOJ DAKOTI: Arktički talas zahvatio sever SAD, šetoro poginulo!

Vesti

SNEŽNA OLUJA U MONTANI I SEVERNOJ DAKOTI: Arktički talas zahvatio sever SAD, šetoro poginulo!

Podeli vest

Arktički talas zahvatio je severni deo SAD, sa opasno niskim temperaturama u Montani i Severnoj Dakoti i obilnim snegom u drugim delovima zemlje


Sneg i led su izazvali haos na putevima i na stotine saobraćajnih nezgoda. Zbog poledice je život izgubilo najmanje šest osoba, javio je AP.

Najgora nesreća bio je lančani sudar kod Baltimora gde su poginle dve osobe a povređeno njih 15, rekao je šef lokalne vatrogasne službe Roman Klark.

Stanovnici Severne Dakote suočavaju se sa "hladnoćom koja bi mogla da im ugrozi živote", saopštila je Nacionalna meteorološka služba. 

U Montani se ljudi upozoravaju da se čuvaju hipotermije, dok bi rekordno niske temperature u subotu mogle da padnu na čak 34 stepena ispod nule, prenosi Glas Amerike.
 

Meteorolozi su naveli da je reč o arktičkom talasu koji je iz Kanade zahvatio savezne države na severu i Srednji zapad.

U međuvremenu, snežna oluja zahvatila je Viskonsin, Indijanu, Vermont, Nju Hempšir i Mejn. U tim saveznim državama danas se očekuju najveće padavine, i do 15 centimetara u nekim oblastima.

Nevreme bi moglo da omete saobraćaj u nekoliko delova zemlje ovog vikenda.

U Bostonu su u petak zabeležene najniže temperature za taj dan od 1883. godine. Škole su bile zatvorene, a zvaničnici su upozoravali stanovnike da ne izlaze napolje.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Telekom Srbija za milion korisnika u Nemačkoj!
Društvo

Telekom Srbija za milion korisnika u Nemačkoj!

Vladimir Lučić: Kada do kraja godine startujemo u SAD, bićemo jedan od većih svetskih operatora u smislu teritorije koju pokrivamo i na vrlo realnom smo putu da srpski Telekom postane velika i uspešna globalna kompanija

16.04.2024

13:09

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!
UDARNO SAOPŠTENJE

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija