• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: b92.net/informer.rs

18.12.2016

13:01

ARAPI PRELOMILI: Ćao, ćao Ameriko!

Vesti

ARAPI PRELOMILI: Ćao, ćao Ameriko!

Podeli vest

Saudijska Arabija planira da preispita finansijsku strategiju prema SAD

Kako prenose svetiski mediji, ta država namerava da prestane da investira u američku ekonomiju i traži novo tržište gde bi ulagala.

VSJ piše da su na odluku zvaničnog Rijada uticala su dva događaja.

NASTAVLJA SE BORBA PROTIV DŽIHADISTA! Asad sprema napad na Idlib, srce pobunjeničke teritorije!​

Prvo, usvajanje zakona u američkom Kongresu kojim se porodicama žrtava terorističkog napada 11. septembra 2001. godine u SAD daje pravo da izvrše pritisak za podizanje tužbe protiv Saudijske Arabije. A drugi razlog je promena na političkoj sceni zemlje, odnosno izbor pristalice ovog zahteva, Donalda Trampa, za američkog predsednika. 

Reuters

Suvereni fond Saudijske Arabije već je obustavio investicije u američku ekonomiju sve dok se ne razjasni dalja politika Vašingtona prema Rijadu, rekao je jedan izvor blizak vrhu Fonda. 

Treba pomenuti i naftnu kopaniju Armako koja bi zbog lansiranja IPO trebalo da donese bar milijardu dolara, a Arapi očigledno ne žele da dele taj novac s Trampom.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
PRELOMILI SU HRISCANI CAO ARAP

pre 7 godina

HRISCANI KUPUJU NAFTU SAMO OD RUSA PA DA GRADIMO NEBODERE SIROM RUSIJE A NE NA BLISKOM ISTOKU.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija