• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

19.12.2016

22:09

(VIDEO) TERORISTIČKI NAPAD U BERLINU! "Kamion smrti', gazio posetioce Božićnjeg sajma, poginulo najmanje 12 osoba!

Vesti

(VIDEO) TERORISTIČKI NAPAD U BERLINU! "Kamion smrti', gazio posetioce Božićnjeg sajma, poginulo najmanje 12 osoba!

Podeli vest

Najmanje 12 osoba je poginulo, a 48 je povređeno kada je kamion udario u niz štandova na božićnom sajmu u Berlinu, saopštila je policija... Kako navode pojedini zapadni mediji, vozač kamiona smrti ubrzo je uhapšen...
printscreen

 

Lokalni mediji navode da je kamion uleteo u pijacu ispred memorijalne crkve Kajzer Vilhelm. Prve fotografije pokazuju da je nekoliko štandova uništeno.

Policija veruje da se radi o namernom napadu na pijacu koja se nalazi u jednom od najpopularnijih kvartova za šoping, prenosi BBC. Kako prenosi "Gardijan", policija je uhapsila vozača kamiona, dok je suvozač poginuo prilikom nesreće

PRONAĐEN VLASNIK KAMIONA SMRTI: Registrovan u Gdanjsku, sejao smrt u Berlinu!

Brojni svedoci navode da se radi o veoma velikom kamionu koji je udario u štandove, pošto je prethodno prošao kroz deo grada u koji je veoma teško doći motornim vozilom. 
 

Tanjug


 

Prema njihovim navodima, koje prenose svetski mediji, postoji sličnost sa terorističkim napadom koji se ranije ove godine dogodio u Nici, kada je poginulo desetine ljudi. 

(VIDEO) DŽIHADISTI UDARILI NA BERLIN: Islamska država preuzela odgovornost za napad kamionom!

 


Brajtšejd plac je, kako se vidi sa satelitskih snimaka, potpuno odvojen od svih saobraćajnica, nalazi se između dve prometne ulice i u blizini crkve, što pojačava sumnje da se radi o namernom incidentu. 
 

Policija je nedaleko od mesta gde je kamion uleteo u štandove uhapsila osobu za koju se sumnja da je odgovorna za zločin.

Portparol policije je rekao da se pretpostavlja da je ta osoba, uhapšena na osnovu opisa dobijenog od svedoka, upravljala kamionom

Suvozač je prona đen mrtav u kamionu, i on je, prema portparolu policije, umro usled posledica udara.

 

Svedok događaja je za CNN rekao da je kamion bez znakova usporavanja udario u štandove sajma i da se kretao brzinom od oko 80 kilometara na sat.

Kako navode očevici, ceo kvart je blokiran, zavladala je panika među okupljenima, a na lice mesta ubrzo su došle brojne medicinske ekipe.

 

 

 Policija apelovala je na građane da ostanu u svojim domovima i da ne šire glasine o napadu, kao i da istraga treba da pokaže da li se radi o napadu ili nesreći.

TRAMP BEZ DILEME: Napadi u Ankari, Berlinu i Cirihu nedela islamskih terorista!

Nemački mediji spekulišu da je napad na božićnu pijacu u Berlinu u kome je poginulo 12 a povređeno 48 ljudi, izvršio dvadeset trogodišnji Pakistanac Naved B. koji je prošle godine ušao u Nemačku kao izbeglica i to preko balkanske rute.

Zvaničnih potvrda te informacije zasada nema.

Pomenuti Pakistanac je živeo u izbegličkom centru u Berlinu.

Specijalne jedinice nemacke policije upale su rano jutros u hangar aerodroma Tempelhof, u južnom Berlinu, koji se koristi kao izbeglički centar, ali ta akcija je protekla bez hapšenja.

Specijalci su upali u objekat oko 07.43 časa i pretražili su smeštaj u kojem je bio prijavljen i osumnjičeni za napad kamionom na Božićni vašar.

Tokom pretresa hangara nije bilo hapšenja, potvrdio je portparol Savezne službe za izbeglice nemačkom listu "Cajt onlajn".

Mediji prenose i da je policija je, tokom čitave noći saslušavala osobu osumnjičenu za napad kamionom na božićnu pijacu.

Prema pisanju nemačkog dnevnika "Velt" bezbednosne vlasti imale su već danima informacije da bi moglo doći do terorističkog napada, a čak je bilo navedeno da je cilj jedan Božićni vašar u Berlinu.

Inače policija, prema pisanju "Velta" zahvaljuje jednom svedoku hvatanje osumnjičenog napadača.

Jedan muškarac je, posle napada, kada je vozač pobegao sa mesta zločina, trčao za njim.

Na mestu suvozača u kamionu bio je jedan Poljak, koji je pronađen mrtav.

Mediji navode da bi se moglo raditi o osobi koja je radila za poljsku firmu, a sa kojom je kompanija izgubila kontakt juče posle podne.

Policija polazi od toga da je kamion ukraden još u Poljskoj, a pojedini mediji su preneli da je vozač, Poljak, koji je pronađen na mestu suvozača, ubijen hicima iz pištolja, a ne, kako je ranije javljano od posledica udesa.

Zbog toga se pretpostavlja da je napadač najpre ubio vozača i onda oteo kamion kojim je počinio teroristički napad.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
DS

pre 7 godina

Ne zna se sta je gore liberani globalizam,fasizam, ili ekstremni islamizam.ili dzihadizam.I jedan i drugi su pred porazom i za ocekivati je pravoi haos sirom svijeta jer se ta dva zla na svijetu ne mogu pomiriti sa porazima. Kako ruski "Fakti" penose pisanje sirijskog novinara Sand Hilal Alsarifija,,u Alepu je sirijska vojska uhapsila 14 oficira, iz SAD,Velike Britanije,Njemacke,Francuske,Turske,Izraela,S.Arabije,Katara i Maroka koji su se nalazili u komnadnom centru u Istocnom Alepu. Dakle,konacno i dokaz da je ISIL fakticki dio NATO vojske i otuda velika borba Zapada na UN da spasi te svoje oficire i vojsku.

mirko

pre 7 godina

Prijatelju, 14 imena je obznanjeno, bilo ih je mnogo vise, po nekim podacima oko stotinu.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17