• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

21.12.2016

23:32

SRBIN DŽIHADISTA: Ko je Boban S. kod koga je živeo osumnjičeni Tunišanin

Vesti

SRBIN DŽIHADISTA: Ko je Boban S. kod koga je živeo osumnjičeni Tunišanin

Podeli vest

Osumnjičeni za napad na Božićni vašar u Berlinu, Tunišanin Anis A, živeo je jedno vreme kod Nemca srpskog porekla Bobana S, koji je prošlog meseca uhapšen zbog vrbovanja za Islamsku državu

Boban S. uhapšen je sa "brojem 1" Islamske države u Nemačkoj Abu Valaom, a njemu se prebacuje da je u Dortmundu vrbovao ljude za radikalni islam i da je podržavao Islamsku državu.

Mediji prenose da Boban S. ima nemački i srpski pasoš, a navodi se da je uhapšen 8.novembra u sklopu veće akcije protiv pripadnika Islamske države u Nemačkoj.

Boban S. nije bio centralni čovek mreže, ali ono što su medijima ispričale komšije iz Dortmunda, ne deluje nimalo naivno, javlja Radio Dojče vele (DV).

(VIDEO) TERORISTIČKI NAPAD U BERLINU! "Kamion smrti', gazio posetioce Božićnjeg sajma, poginulo najmanje 12 osoba!

U stanu od 50 kvadrata, koji pripada Bobanovoj devojci Nadini H, do prvog pretresa u avgustu redovno su održavane „konferencije“, sastanci sa istomišljenicima, navodi nemački radio.

Uvek bi se, kako se navodi, četvrtkom okupljali odvojeno ili muškarci dugih brada ili potpuno zabrađene žene, a komšije nisu znale da kažu šta je konkretno bila tema ovih sastanaka.

PRONAĐEN VLASNIK KAMIONA SMRTI: Registrovan u Gdanjsku, sejao smrt u Berlinu!

Do pre otprilike četiri godine je, prenose komšije, ovaj par bio „potpuno normalan“ i povremeno organizovao kućne žurke i sedeljke, a onda je ođednom sve prestalo, da bi posle pola godine sreli Nadine H., sada potpuno prekrivenu nikabom. 

SATERAN U ĆOŠAK! Policija opkolila tržni centar u kome se nalazi UBICA IZ BERLINA!

Boban S. je tražio da ga zovu Abdurahman. Pod tim imenom je nastupao kao propovednik u jednoj prostoriji za molitve koji je vodio u Severnom gradu Dortmunda. 

Lokalni list "Rurnahrihten" piše da je "u Dortmundu, koji nije poznat kao uporište podržavalaca IS, strategija radikalnih salafista već godinama da održavaju konspirativne sastanke u privatnim prostorijama“.

ŠOKANTNI PODACI: Ubica iz Berlina ŽIVEO KOD SRBINA koji je regrutovao za ISIS!

Savezno državno tužilaštvo tvrdi da je Boban S. između ostalog imao zadatak da istomišljenike i one spremne da putuju na front podučava arapskom jeziku i radikalno-islamskim sadržajima kako bi se time stvorila ideološka i jezička osnova za buduće delovanje pri IS, posebno za učešće u borbenim aktivnostima, navodi DW.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Miroslav

pre 7 godina

Taj srbin boban je možda prije bio član LDPa ......

prijatelj

pre 7 godina

Boban S ? Sto nisu dali prezime ? Verovatno neki Srbin iz Kacanika ! Kremanac nije 100%.

dr za rock and roll

pre 7 godina

Koji crni srbin kakva je ovo sprdnja.???? Mozda je rodjen u srbiji i to je sve. Pa i lud vidi da je romske nacionzlnosti.

livia

pre 7 godina

Zasto nema punog imena i prezimena, te mesto prebivalista u Srbiji? Ajmo Informer, vi ste sposobni da srpskoj javnosti otkrijete identitet ovog izroda!

deftones

pre 7 godina

eee ni jedan komentar a da je albanac ili hrvat sad bi pljusteli komentari negativni

al zamalo

pre 7 godina

ovo gore na slici je boban-odma sam ga prepoznao po marami

Lebowski

pre 7 godina

Opet ono SRBI su krivi kao u seriji SLOZNA BRACA.Nesto mi ovaj mnogo crn za Srbina,al jbg svako ko ima nas pasos a napravi s...e odmah je Srbin.TUZNO

Ako je Boban srbin

pre 7 godina

....ja sam Alen Delon, iz njegovih najslavnijih - dana!

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija