• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: fakti.org

22.12.2016

21:59

(VIDEO) RUSIJA IMA UBICU SATELITA: Američki obaveštajci registrovali lansiranje rakete od koje SAD NEMAJU ODBRANU!

Vesti

(VIDEO) RUSIJA IMA UBICU SATELITA: Američki obaveštajci registrovali lansiranje rakete od koje SAD NEMAJU ODBRANU!

Podeli vest

Američka vojna špijunaža, objavio je Washington Free Beacon, pozivajući se na izvore u Pentagonu - tvrdi da je registrovala testiranje novog ruskog sistema za protivraketnu odbranu poznatog pod nazivom „Nudolj“

U objavljenom tekstu se navodi: „Rusija izvela uspešno testiranje letačkih sposobnosti svoje nove rakete koja je u stanju da uništi strateške komunikacione i navigacione satelite SAD. Lansiranje je obavljeno 16. decembra iz baze u centralnoj Rusiji“.

Washington Free Beacon ne ukazuje o kojoj bazi se radi, ali podseća da su slična lansiranja dosad izvođena sa ruskog severnog kosmodroma Pleseck.

Posebno je naglasio da je američka špijunaža „pratila tok testiranja“. I da u Pentagonu računaju da je to već treće uspešno testiranje istog sistema, a da ih je dosad bilo ukupno pet.

 Washington Free Beacon - bez pozivanja na Pentagon - podvlači: „Nismo uspeli da ustanovimo da li je ,Nudolj’ leteo u kosmos ili suborbitalnoj trajektoriji“.

Pentagon je odbio da oficijelno komentariše „događaj“. Uz obrazloženje.

„Ne komentarišemo potencijal drugih zemalja“ - rekla je portparol Pentagona potpukovnik Mišel Balandza.

Washington Free Beacon naglašava da je „Nudolj“ višekanalni sistem protivraketne odbrane i da je ta raketa poslednji put lansirana u maju 2016-te.

Bivši saradnici Pentagona tvrde da je „Nudolj“ stanju da Amerikance liši kosmičke mreže GPS i da smanji ili čak svede na nulu mogućnosti svih postojećih krstarećih raketa velikog dometa. A i generalno: da pogorša funkcionisanje američkog visokopreciznog naoružanja.

I u maju - nakon prethodnog lansiranja - zapadni mediji su tvrdili da se radi o „protivsatelitskoj raketi“.

U Rusiji se nezvanično tvrdi da se ne radi o protivsatelitskom oružju, već o sistemu protivraketne odbrane koji nosi oznaku A-235 „Nudolj“.

Ukazuje se da na njemu radi svetski poznati raketni koncern Almaz-Antej i da će zameniti sistem A-135 na kojem sada počiva protivraketna odbrana Moskve. Postojeći sistem je navodno u stanju da odbije i nuklearni napad ograničenih razmera.

printscreen

Ruski mediji, inače, pišu da sami Amerikanci već imaju oružje koje može da obara satelite i da je to raketa SM-3 koja je još 2003-će - lansirana sa jedne krstarice - oborila cilj na visini od 137 kilometara, a pet godina kasnije uništila američki špijunski satelit USA-193, na visini od 247 kilometrov, koji se kretao brzinom od 7.580m/h.

Amerikanci još imaju i tajni aparat X-37V koji neki smatraju orbitalnom kosmičkom laboratorijom, a drugi - orbitalnim avionom koji je u stanju da nosi i špijunsku opremu i nuklearno oružje.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
vlada

pre 7 godina

Ne znam zašto ali imam želju da nam se jave "amerofili" da obezvrede ove ruske "praćke", na koje ameri imaju "odgovor"(?), a moje zadovoljstvo je - što se poslednji smejem!

vlada

pre 7 godina

Ja sam ponosan na svoju tupost, a ti mi dokaži da će amerika smenuti Asada, da će njihovi teroristi pobediti u Raki /Alep su izgubili/, da će pobediti u bilo kojoj intervenciji ovozemaljskoj, ako se ne pitaju Rusi! Ja tebe ne mogu naučiti pameti, jer nisi talentovan ali pošto se poštapaš srpskim jezikom, batali politiku, uzmi svesku i kreni - tanka debela linija!

DS

pre 7 godina

Ma,udri bacuska,i u vodi,na zemlji i u vasioni,druge ti nema,a mi cemo pripomoci koliko mognemo.Fasisti se samo sile boje.

Davor

pre 7 godina

koje gorivo trosi satelit koji se krece 7.500 km/h i koliko moze tako da se krece?? sateliti me postoje! zemlja je ravna!

Getsbi

pre 7 godina

Pozdravili te Magelan, Bruno i Galilej, a GPS u autu ti radi pomoću mesečine.

usaf

pre 7 godina

@vlada-Pa US.ARMY obaraju satelite laserom sa zemlje.A o ovim kantama od Mig-ova 29,da ne pricamo.F-16,koji je mnogo bolji od od Mig 29,kosta od 15-18 miliona dolara,a vi placate rusima za remont preko 280 miliona.Bratski,nema sta.

iki

pre 7 godina

Ako je zemlja ravna gde se nalaze kontinenti i kad je onda na tim kontinetima dan a kada noc

misa2112

pre 7 godina

Ova raketa je, da vas sve razočaram, dobro poznata i predmet je ugovora Start, naravno da od nje nema spasa satelitima, jer je njena namena gadjanje strategiskih balističkih raketa, poput mor- naričke rakete Trident, nosi Nato oznaku Sh-11 Gorgon, najavljeni ruski sistem S-500 je upravo sistem, koji treba da zameni i ove stra- tegijske čuvare ruske terirorije, inače i ameri imaju sličnu napravu,

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija