• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

23.12.2016

12:13

(FOTO) KRAJ DRAME NA MALTI! Otmičari pustili svih 118 putnika i članova posade iz aviona, pa se predali!

Vesti

(FOTO) KRAJ DRAME NA MALTI! Otmičari pustili svih 118 putnika i članova posade iz aviona, pa se predali!

Podeli vest

Avion libijske kompanije "Er Afrikija" koji je leteo na lokalnoj ruti od Sebe do Tripolija, otet je danas i nakon što je preusmeren prema Malti, sleteo je na to mediteransko ostrvo. Svi taoci oslobođeni su iz otetog aviona
twitter.com/@flightradar24

15.54 -  Nekoliko sati kasnije otmičari su se predali.

- Otmičari su se predali, pretreseni su i odvedeni u pritvor -napisao je Muskat koji je u pre toga tvitovao da su poslednji članovi posade aviona koje su otmičari držali kao taoce oslobođeni zajedno sa njima.

14.55 - Svih 118 putnika i članova posade pušteno je iz otetog aviona.

14.25 - Iz otetog aviona oslobođeno oko 65 putnika od ukukpno 118, javlja Tajms ov Malta.

14.15 - Malteški list "Tajms of Malta" objavio je da su žene i deca počeli da izlaze iz aviona libijske kompanije "Afrikija ervejz", koji su otmičari danas preusmerili ka Malti, gde je i sleteo.

Kabinet malteškog premijera Džozefa Muskata objavio je prethodno da je pregovarački tim spreman na aerodromu i čeka instrukcije premijera koji se nalazi na sastanku Komiteta za nacionalnu bezbednost.

Kako Rojters prenosi pisanje lista "Tajms of Malta", u avionu "Erbas A320" sa 118 ljudi nalaze se dvojica otmičara koji su pustili sve putnike na slobodu, ali su zadržali članove posade.

Reuters

Malteški premijer Džozef Muskat na Tviteru napisao da je informisan o "potencijalnoj otmici" i da su "bezbednosne i spasilačke operacije spremne".

 

Reuters

Policijske i spasilačke službe su u stanju pripravnosti. U pitanju je let 8U209 "Afriqujah Airways-a", koji je inače trebalo da leti na domaćoj liniji iz grada Sabe na jugozapadu Libije do Tripolija.

 

 

Reuters

U pitanju je avion "erbas A320", a u njemu se nalazi 118 putnika. Avion je, prema pisanju "Malta today" portala, sleteo na aerodrom u Malti.

Reuters

- Tačno je da je letelica iz Libije nezakonito sletetla na teritoriju Malte. Međutim, za sada je prerano donositi bilo kakve zaključke, sve dok ne saznamo više informacija o razlozima takvog događaja - kratko je saopštio portaprol Međunarodnog aerodroma na Malti.

Među putnicima je i beba!

Malteški premijer Džozef Muskat na Tviteru je objavio novu informaciju o avionu libijske kompanije "Afrikija ervejz" koji je danas otet i preusmeren prema Malti, gde je i sleteo, navevši da je među putnicima u letelici i beba.

"Ustanovljeno je da je na letu "Afrikije" 111 putnika u letelici. 82 muških, 28 ženskih osoba i jedna beba", napisao je Muskat.

 

Reuters

 

 

Ovaj list navodi da su malteške vlasti obavestile putnike na aerodromu da su svi letovi otkazani ili preusmereni ka italijanskom gradu Kataniji.

Ovo je prva otmica aviona na Malti od 1985. kada je "boing 737" egipatske aviokompanije "Idžipter" takođe prisilno preusmeren na ovo ostrvo.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rale

pre 7 godina

Šta će biti ako uzme gorivo i krene prema Evropi, hoće li ga srušiti?

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...
Partizan

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...

Navijači Partizana, naviknuti od košarkaša iz crno-bele porodice da pola veka unazad raznoraznim trofejima pune riznicu, teško su podneli sušan period od odlaska Duška Vujoševića do povratka Željka Obradovića i „dana pobede“. Posebno pamte generaciju koju je pre šest-sedam godina vodio Aleksandar Džikić i koja se poput Spartanaca u Termopilima srčano i do poslednje kapi znoja suprotstavljala daleko moćnijem protivniku.

24.04.2024

08:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija