• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

25.12.2016

12:20

MEDVEDEV: Sve okolnosti pada aviona biće detaljno istražene

Vesti

MEDVEDEV: Sve okolnosti pada aviona biće detaljno istražene

Podeli vest

Ruski premijer Dmitrij Medvedev Rusija rekao je da će Rusija detaljno istražiti sve okolnosti vezane za jutrošnji pad aviona "Tu-154" u Crnom moru u blizini Sočija, u kojem je poginulo 93 ljudi

- Ova strašna tragedija je odnela živote ljudi koji su bili energični i imali planove. Među stradalima su novinari, vojnici i muzičari čuvenog ''Ansambla Aleksandrov''. Oni su leteli u Siriju na mirovnoj misiji dobre volje - saopštio je Medvedev, prenosi TASS.

Premijer Rusije je naveo da će "svi pogođeni ovom tragedijom primiti neophodnu pomoć" i uputio saučešće porodicama žrtava.

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da su, prema najnovijim podacima, u avionu "Tu-154" koji se jutros srušio u Crno more nedugo nakon poletanja iz Sočija prema Siriji bile 93 osobe i da niko nije preživeo.

Portaparol tog ministarstva generalmajor Igor Konašenkov saopštio je danas da je ono uputilo četiri broda, pet helikoptera i dronove na mesto pada aviona, prenosiTAS S, čiji je izvor naveo da su do sada pronađena četiri tela. Prethodno je javljeno da su pored tela jedne od žrtava pronađeni i dokumenti novinara ruskog "Kanala 1".

Spasilačke ekipe locirale su ostatke letelice na oko 1,5 kilometara od obale, na dubini od 50 do 70 metara. Avion je nestao sa radara u pet sati i 40 minuta po moskovskom vremenu nedugo posle poletanja iz Sočija.

Rusko Ministarstvo odbrane objavilo je listu putnika i navelo da je u letelici bilo 65 članova zvaničnog vojnog hora ruskih oružanih snaga "Ansambl Aleksandrov" koji su krenuli u rusku bazu Hmeimin gde je trebalo da učestvuju u proslavi Nove godine, kao i i izvršna direktorka humanitarnog fonda "Poštena pomoć" Jelisaveta Glinka.

Konašenkov je ranije kazao da je u avionu bilo osam članova posade i 85 putnika, a osim muzičara vojnog hora ostali putnici su bili vojnici koji su služili kao pratioci i devet novinara.

Vojni istražitelji Istražnog komiteta Rusije otvorili su krivičnu istragu, a portparol Kremlja Dmitrij Peskov kazao je da je predsednik Rusije Vladimir Putin dobio informacije o rušenju aviona i prima nove koje stižu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Aca

pre 7 godina

Ako je pao zbog tehnicke neispravnosti ,sram vas bilo ,a ako zbog terorizma jos veci vas sram bilo U oba slucajeva ste krivi

nesa

pre 7 godina

Ruska tehnologija na najnizem nivou ,kao i bezbednost Lecteci mrtvacki sanduci svakodnevno padaju

DRAKULA

pre 7 godina

Jadan taj ruski narod. I Putin i Medvedev i svi redom ga lažu. Pa tako i povodom ove užasne avionske nesreće. Kud će tim i raznoraznim "bažibozluk" ruskim i inim političarćima duša?

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija