• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

29.12.2016

11:31

OVO JE ISTINA O PADU RUSKOG AVIONA: Evo zbog čega je letelica izgubila kontrolu i SURVALA SE U CRNO MORE!

Vesti

OVO JE ISTINA O PADU RUSKOG AVIONA: Evo zbog čega je letelica izgubila kontrolu i SURVALA SE U CRNO MORE!

Podeli vest

Istraga ruskog Ministarstva odbrane je pokazala da je pad aviona Tu-154 izazvan ljudskom greškom i tehničkim kvarom, odnosno otkazivanjem dela opreme, nakon čega je letelica počela da gubi kontrolu, prenosi RT. Ministar saobraćaja ističe da "oprema aviona nije radila kako treba".

- Evidentno je da oprema nije radila kako treba. Zbog čega se to dogodilo utvrdiće eksperti. Formirana je tehnička komisija koja će do detalja ispitati ceo slučaj. Rezultati istrage mogu se očekivati u januaru - rekao je Maksim Sokolov, šef istražne komisije koja ispituje uzrok pada ruskog aviona.

Ministarstvo odbrane ističe da nije bilo eksplozije u avionu, ali da se još uvek ne isključuje mogućnost terorističkog napada, preneo je Tas s.

Maksim Sokolov je dodao da zvanični rezultati istrage neće biti otkriveni sve dok se ne analiziraju sve crne kutije iz srušenog aviona.

Tass navodi da su sve olupine aviona, koje su uočene, izvučene iz vode. Pronađeno je više od 1.800 delova aviona, 19 tela i 239 delova tela.

Tanjug/AP

Prethodno je direktor službe za bezbednost letova ruskih vazduhoplovnih snaga Sergej Bajnetov izjavio da na telima putnika i na olupini aviona Tu-154 ruskog Ministarstva odbrane koji se srušio u Crno more nisu nađeni tragovi vatre niti eksplozije.

Bajnetov je rekao i da je istraga na mestu pada aviona i dalje u toku, pošto svi delovi letelice moraju da se izvuku iz vode kako bi se došlo do konačnih zaključaka.

Prema njegovim rečima, komisija koja istražuje pad aviona razmatra sedam verzija tragedije, pri čemu nijedna verzija nije prioritetna.

- Na početku istrage bilo je 15 verzija, a sada ih ima upola manje - rekao je Bajnetov.

U međuvremenu, ronioci su pronašli i treću crnu kutiju ruskog aviona, a policijski izvori su ruskoj agenciji rekli da je zapis oštećen, ali da je moguće skinuti deo podataka.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Kikiriki Semenke SZTR

pre 7 godina

Rekoh ja juče da je Tupoljev pouzdan kao Lada, odmah me napadoše domaći "ruščćići". Osim bivšeg sovjetskog carstva leti samo u Severnoj Koreji i Kubi. A tu je i vodka,..... Zali Boze što izgiboše ljudi .

gordana tarana

pre 7 godina

nato pocinio zlocin samo da izazovu treci svetski rat.

Lala iz Banata

pre 7 godina

Што год да је .. - Божија Воља....А Ми одсад... - памет у главу...!!

Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!
Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!

Šef poslaničke grupe "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" Milenko Jovanov obrazložio je danas predlog izmena Zakona o lokalnim izborima koje su, kako je rekao, podržale poslaničke grupe većine, ali i deo opozicije, i kojima se omogućuje da se beogradski i lokalni izbori, koji nisu održani u decembru, održe istog dana - 2. juna.

22.04.2024

11:58

Vesti

Rezolucija o Srebrenici otvara Pandorinu kutiju! Ruski ambasador izneo jasan stav
Politika

Rezolucija o Srebrenici otvara Pandorinu kutiju! Ruski ambasador izneo jasan stav

Ambasador Ruske federacije pri Ujedinjenim nacijama Vasilij Nebenzja izjavio je večeras da bi Rezolucija o Srebrenici mogla da otvori "Pandorinu kutiju", ali i da je veoma važno što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić bio prisutan danas na sednici Saveta bezbednosti UN na kojoj se raspravljalo o šestomesečnom izveštaju Unmika o situaciji na Kosovu i Metohiji.

22.04.2024

23:44

TV

Dok predsednik Vučić navodi realne argumente, Vjosa Osmani odgovara lažima i nebulozama! Velika bitka za Srbiju u Njujorku! (VIDEO)
Live TV

Dok predsednik Vučić navodi realne argumente, Vjosa Osmani odgovara lažima i nebulozama! Velika bitka za Srbiju u Njujorku! (VIDEO)

Na sednici Saveta bezbednosti UN Vjosa Osmani dala je repliku na reči predsednika Aleksandra Vučića. Gosti "Info dana" bili su analitičar Dejan Miletić, advokat Pavle Staničić, politikolog Marko Šćepanović i pukovnik Veselin Šljivančanin komentarisali su govor Vjose Osmani u Njujorku. Uživo u studio javio se i Lazar Stević, dopisnik Informera sa Kosova i Metohije.

22.04.2024

18:09

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku
Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku

Kada se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

22.04.2024

07:20