• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sputnik.news

29.12.2016

20:07

POLJSKA PRETI RUSIJI: Varšava od Amerikanaca poručila 70 krstarećih raketa vazduh - zemlja!

Vesti

POLJSKA PRETI RUSIJI: Varšava od Amerikanaca poručila 70 krstarećih raketa vazduh - zemlja!

Podeli vest

Poljska i SAD su potpisale sporazum o isporukama Varšavi 70 krstarećih raketa klase vazduh-zemlja, koje su namenjene za avione F-16

Ruski ambasador u NATO-u Aleksandar Gruško je izjavio da će to negativno uticati na bezbednost u Evropi, a da će Moskva sigurno uzeti u obzir i ovu nabavku kada bude planirala vojnu strategiju.

To je visokoprecizna američka raketa sa dometom od oko 1.000 kilometara. Vojni analitičar Mihail Hodarenok kaže da su ovim raketama opremljeni avioni strateške avijacije SAD i da je nabavka raketa od strane Poljske „prilično veliki izazov za Rusiju“.

Prema njegovim rečima, Rusija će verovatno reagovati tako što će jačati sistem PVO i usavršavati sredstva napada na aerodrome potencijalnog neprijatelja, kao i vojne magacine u kojima se nalaze rakete.

NATO ODBIO RAZGOVOR S RUSIJOM: Ne žele pregovore o vazdušnoj odbrani na Baltiku!

Vojni analitičar, pukovnik u penziji Viktor Baranec kaže da su pojedini stručnjaci, dok je trajalo testiranje te rakete, tvrdili  da je to „ubica sovjetskog PVO“, jer je raketa van dometa S-400. Prema njegovim rečima, Rusija ipak ima sisteme koje mogu da je obore, samo, kako kaže, trebalo bi „napraviti što više ovakvih sistema“.

Međutim, analitičar upozorava da bi u slučaju realne pretnje ili agresije Rusija delovala preventivno, pa poljske rakete ne bi ni stigle do teritorije Rusije. Poljski vice-admiral u penziji Marek Toček kaže da su trenutno rusko-poljski odnosi u najgorem stanju do sada i da će nabavka američkih raketa samo pojačati međusobno nepoverenje i povećati tenzije u regionu.

-  Nažalost, stranka na vlasti, „Pravo i pravda“, sprovodi politiku koja ne vodi ka poboljšanju odnosa sa Moskvom. Nema ništa čudno u tome da je Rusija reagovala i najavila uzvratne mere - kaže on.

(VIDEO) CRNE SLUTNJE DEJANA LUČIĆA: Čim se završe izbori, Amerika pokreće masovni napad na Rusiju!

Toček dodaje da mu nije jasno čemu ovi troškovi u trenutnim uslovima, kada analitičari jednoglasno ukazuju na spori tempo razvoja poljske ekonomije, kao i na manjak stranih investicija.

Komentarišući izjavu poljskog ministra odbrane Antonija Mačereviča da će 2017. u istoriji ostati kao godina kada su se na poljskoj teritoriji ponovo pojavile strane jedinice, sagovornik ističe da tu nema šta da se slavi i kaže da zbog razmeštanja stranih vojnika na sopstvenoj teritoriji, poput američke tenkovske brigade i bataljona NATO-a, gubi osećaj da živi u suverenoj zemlji

(VIDEO) VIŠE NIJE TAJNA RUSI IMAJU SUPERORUŽJE: Od nevidljivog bombardera PAK DA ne postoji odbrana!

PUTIN ZAGRMEO: Neutralisaćemo sve vojne pretnje po Rusiju!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
dragan

pre 7 godina

moze doci samo do toga da nestane poljska kao hirosima.\n

Pik

pre 7 godina

Voleo bi da rusi i poljaci imaju dobre odnose, ali to se nece desiti nazalost :(

Lala iz Banata

pre 7 godina

"Сакриће" их у Катинску Шуму... - док их Руси, не "пронађу"...!!

nati

pre 7 godina

Poljacima blizi amerikanci od njihovog slovenskog porekla i rusa,pa jel ovaj svet zarezen nekim virusom, koji blokira ljudski um i pravi od njih budale prve klase.Ako zele da budu americko topovsko meso,neka ih.\n

vlah alija

pre 7 godina

u kojem si ti diznilendu odrasla pa nisu ih amerikanci ugnjetavali pola stoljeca vec ti krvolocni rusi slovenskog porekla ,a da vam nije bilo onog hrvata tita i vi bi u srbiji bili 50 godina pod ruskom cizmom i poznavajuci srpsku mrznju bili bi danas gori od poljaka

marinko

pre 7 godina

Znaš li ti koliko su ta slovenska braća Poljacima nanjeli zla . Mislim da bi i vi Srbii tako prošli da kojim slučajem padnete pod Ruski utjecaj

Draza

pre 7 godina

Poljaci su najvise stradali od fasista,a sad su sa njima...

marko

pre 7 godina

Poljaci nikada nece da nauce da se ne mesaju u sukob zapada i istoka.

MAKSIM

pre 7 godina

Jbte Hazjajin nece moci da spava nocas od brige. Malo li im je sto im se srukao onaj njihov najbolji predsednicki ajroplan

Rade

pre 7 godina

Kad su glupavi nevide da ih Ameri guraju u propast .

Nebojša

pre 7 godina

Bice na prolece glavna atrakcija prženice iz Poljske, Nemačke, Francuske,  Holandije, Rumunije, Velike Britanije..... samo napred. Šro pre počne pre ce završiti. Red je da konačno budale i zlikovci budu obrisani. Sledi PUTING kao desert za slobodarski svet.n

sladjan

pre 7 godina

DAJ STA ONI JADNI PRETE!JEDNA ATOMSKA I NEMA ZIVOTA POLJSKOJ PAR HILJADA GODINA!SA RUSIJOM I AMERIKOM NEMA IGRANJA!!!!!RUSI MOGU ZA TREN UNISTITI POLA EVROPE DA ZELE!I NEMA ODBRANE !!!

Mauser

pre 7 godina

Mislim da Poljaci ne vjeruju Rusima još od 2. svjetskog rata i to sa opravdanim razlogom.

Ljubo

pre 7 godina

Kao sto smo mi(Srbi) u ocima Hrvata ,isto tako su Rusi u ocima Poljaka ?!...ne vole se ,i tacka .

vlada

pre 7 godina

..... ajde još jedanput, i da Amerika preti Rusiji je neozbiljno! Jel dobro? .....koja poljska ?

Duško

pre 7 godina

Dvadeset godina je bilo mirno, stasala je nova generacija, ponovo zvone ratni zvončići. Tako je to, odkada je veka i sveta. Panika je uhvatila samo dezertere i seka-perse.

duca

pre 7 godina

Poljaci plase Rusiju sa 70 krstarecih raketa.Dobar vic ha,ha,haha!!!!Klasican slucaj kada neracionalna mrznja nadvlada razum.

Izbori 2024

Vesti

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!
Društvo

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!

U ataru između Crepaje i Padine u sredu popodne uočena je pojava za koju su mnogi pomislili da je tornado ili tromba, a u mnoštvu komentara povodom snimka objavljenog na društvenim mrežama, našle su se i pretpostavke da je Srbijom protutnjao “pustinjski đavo”, međutim, autorka snimka je navela da je u pitanju gustnado (gastnado).

18.04.2024

21:47 >> 21:50

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija