• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

29.12.2016

20:33

SULUDE ODLUKE OBAMINE ODLAZEĆE ADMINISTRACIJE: SAD proterale 35 ruskih diplomata!

Vesti

SULUDE ODLUKE OBAMINE ODLAZEĆE ADMINISTRACIJE: SAD proterale 35 ruskih diplomata!

Podeli vest

Sjedinjene Američke Države danas su kao odgovor na navodno mešanje Rusije u predsedničke izbore u SAD uvele niz oštrih sankcija Moskvi koje uključuju proterivanje 35 ruskih diplomata i zatvaranje dva objekta

- Naredio sam preduzimanje više akcija kao odgovor na agresivno zastrašivanje ruske vlade prema američkim zvaničnicima i sajber operacije čija meta su bili američki izbori - rekao je američki predsednik Barak Obama, prenosi AFP.

- Ove akcije su usledile nakon ponovljenih privatnih i javnih upozorenja koje smo uputili ruskoj vladi i predstavljaju neophodan i adekvatan odgovor na nastojanja da se nanese šteta američkim interesima kršenjem ustaljenih međunarodnih normi ponašanja - rekao je Obama.

Među najavljenim merama su sankcije prema ruskim obaveštajnim agencijama FSB i GRU, kao i prema 35 ruskih operativaca koji su proglašeni za "persona non grata", kao i zatvaranje dva ruska objekta u Njujorku i Merilendu za koje SAD tvrde da se koriste "za obaveštajne svrhe".

Američki zvaničnik koji je želeo da ostane anoniman rekao je američkoj agenciji da je ruskim diplomatama dato 72 sata da napuste SAD.

Pristup tim objektima biće uskraćen svim ruskim zvaničnicima od sutra u podne, dodao je taj zvaničnik.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
marko

pre 7 godina

Demokratija zapada ne moze da podnese poraz. Vise lici na sistem dve partokratije. Obama hoce da zakuva kavgu sa rusima pre nego ode u proslost. Jednom recju kreten sa kretenskom politikom. Tim psihopatama nije zao ni ceo svet da pobiju. A poceli su jos 90tih.

Sale

pre 7 godina

Jednom obavestajac, uvek obavestajac! Jednom majmun, uvek majmun!

vlada

pre 7 godina

Sada može da priča da je i prevario ženu u "ovalnoj sobi" - nema težinu! Prve dame amerike, kao starlete - sve praštaju! Obama, izbledeo si tvoje poreklo, ojačao si segregaciju i "Kjukluks-klan", zaratio na bliskom istoku i ostavio jezivi zločin! Ti si Obama - ZLOČINAC, čija reč DANAS ne znači NIŠTA! Neće značiti ni Trampova, ako nastavi tvoju politiku! Zbogom!

vlah alija

pre 7 godina

bravo obama tjeraj taj izmet vreme je da se uvede totalni embargo a posto i trump menja misljenje kako vetar puse i on ce jos po ostriti sankcije cim dodje na vlast

nati

pre 7 godina

Koji si ti amerikanac nikogovicu,idi u Kongo, to je tvoj zavicaj a ne ovo gde su te postavili i platili kao marionetu da glumis majmuna,pa ti naredili da svojim bezobrazlukom i divljackim manirima udaras po Putinu ne bi li ga isprivocirao.Putin je jedan i pametniji je od svih vas zajedno i gospodara i sluge.Ne mozete ga isprovocirati za ovih dvadesetak dana, koje god gadosti da uradite.Otici cete zapamceni kao najveci korov i kukolj kojim ste zatrpali jednu divnu zemlju i unakazili je.\n

DUSAN

pre 7 godina

E ovo je Nobelovac za mir.Nobelovac je posvadjao pola sveta i ispunio sva ocekivanja.Jedva cekam da dodje 20 januar da Nobelovca ne gledam vise.

Car Putin

pre 7 godina

Шта ће јадници, само им је још то и остало, Путин их је нокаутирао, за 20 дана биће РАЗЛАЗ.

Levcanin

pre 7 godina

Dokazao je da su Klintonovi vladali kroz njega. To je zadnji trzaj dinastije Klinton.

Feniks1

pre 7 godina

Vi mislite srbi da mozete sjediti na dvije stolice . Dobili ste ultimatum do nove godine u vezi sankcija Rusiji . Poslije mogu i vas gudbaj Carli .

Dordi

pre 7 godina

Sta god si smrknuo, mora da te dobro radi sine....

mire

pre 7 godina

Ovo je poslednji cin Garavog sokaka , lutao je on po svetskim sokacima ali ali nikako da pronadje pravi sokak , lutao lutao pa se zaglibio u garavi sokak tamo negde daleko u zemlji koja je vise komunisticka nego demokratska , e moj garonja ovo ti je poslednji trzaj koji ce kratko trajati , U CARA TROJANA KOZIJE USI umesto da si POPUSIO LULU MIRA ti si popusio sopstveni palac , e moj Garonja ni Sivonja ti nije ravan , moj nobelovce , dragi moji nobelova je bitna svetu kao i dzbra  kaljava iz Garavog sokaka .\n

Miso

pre 7 godina

Na njihovih 30,Moskva treba da vrati 70.Medjutim citajuci ove novinske natpise,te sankcije ce trajati jos 20-ak dana,ako nas ovaj Tramp nije prevario.U suprotnom Moskva treba 3 puta jace da odgovori na svaki njihov potez.

Feniks1

pre 7 godina

Posto Srbi tvrde da su Ruska braca , zasto ne napustite sami u znak protesta sve komunikacije sa zapadom ? Lupite sakom o sto , ili bar im izrazite saucesce povodom .

Sargarepac

pre 7 godina

@Feniks1 brate mnogo si glup. Ono sto ti nazivas sedenje na dve stolice, pocinje da funkcionise veoma dobro i donosi mir u region. Nazalost po vas koji zelite rat i zlo. Pa pa tinki vinki. Sta god da sad uradis, nema znacenje..izduvan si.n

nati

pre 7 godina

Feniks1-Teletabisi su za tebe genijalci,jel tako?Ne moj vise da komentarises,dodje mi sramota od toga.\n

vlada

pre 7 godina

....a šta je sa onim, da je čovek postaod maj...a? Ja sam tako učen, i tvrdim da tu ima istine!

marko

pre 7 godina

Posle jugoslavije, avganistana, iraka i libije, elite su krenule na siriju. E tu su se zeznule. Sad kad je plan propao cine sve da uniste svetski poredak bar na neko duze vreme. Ovo su ocajnicki pokusaji elite i njihovih nobelovaca.

sladjana

pre 7 godina

Ako, i bolje za njih što nisu više u toj zemlji korupcije, bezakonja i nemaštine...

cccc

pre 7 godina

Ovaj nije bio predsednik 8 dodina pa sada hoće zadnji mesec.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija