• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: BBC/Informer.rs

03.01.2017

14:05

PROKLETA NOVA GODINA: Molila je roditelje da je puste da ode na svoje prvo putovanje... I NIJE SE VRATILA!

Vesti

PROKLETA NOVA GODINA: Molila je roditelje da je puste da ode na svoje prvo putovanje... I NIJE SE VRATILA!

Podeli vest

Izraelska tinejdžerka Leane Naser molila je roditelje uprkos njihovom protivljenju da je puste da poseti Istanbul za Novu godinu koja će, kako se ispostavilo, biti njena poslednja

Leane nikada nije bila u inostranstvu, štaviše, nikada nije napustila Izrael. Troje njenih prijatelja išlo je u Istanbul na proslavu Nove godine, a ona je želela da ide s njima.

Otac tinejdžerke nije uslišio Leanine molbe da joj se dozvoli put, ali je njena upornost naišla na razumevanje kod tetke Lajal Masarveh, koja je pristala da se zauzme za njenu ideju da praznike provede u Istanbulu.

- Njen otac je bio potpuno protiv toga. Govorio je da je Istanbul preopasan i da ne bi trebalo da se ide tamo, ali ona je insistirala, govoreći da joj se ništa neće dogoditi - rekla je devojčina tetka za Si-En-En.


JEZIVA ISPOVEST FUDBALERA KOJI JE PREŽIVEO MASAKR U KLUBU: Nosio sam onesvešćenu devojku preko leševa!

18-godišnja Leane imala je velike planove za budućnost. Radila je u stomatološkoj klinici i želja joj je bila da postane zubarka. Štedela je novac da bi kupila svoj prvi automobil.

Prva na listi Leaninih želja, bila je da zajedno s prijateljima otputuje u Istanbul i tamo proslavi Novu godinu.

 

 

Zajedno sa četiri drugarice Leane se u novogodišnjoj noći zaputila u klub Reina. Nekoliko sati pre ponoći, objavila je fotografiju na Snepčetu. Nedugo zatim, terorista je uleteo u klub i izveo pokolj ubivši 39 osoba. Nakon što su hitne službe stigle na teren, niko nije mogao da pronađe Leane.

Njene dve prijateljice su prošle bez povreda, dok se jedna nalazi jedna u bolnici u stabilnom stanju.

Leanin otac se ukrcao na prvi sledeći let za Tursku, dok se porodica nadala da je devojka preživela napad nestrpljivo očekujući vesti.

Otac je fotografisao mesto zločina i fotografije na kojima se nalazio zlatni prsten u obliku srca i torbica umrljana krvlju, poslao je svom bratu koji se u to vreme nalazio u gradu Tira, gde živi cela porodica.


CRNI BILANS NAPADA U NOĆNOM KLUBU: Skoro dve trećine poginulih su bili stranci!

Vlasti su pitale tinejdžerkinog oca da li su te stvari pripadale njegovoj ćerki, ali on nije bio siguran. Ujak devojke pokazao je fotografije njenoj tetki, koja je znala - pripadale su Leane. Umrla je u napadu.

- Ne mogu da oprostim sebi. Da sam samo bila tamo da je odbranim, da uradim bilo šta samo da joj spasim život. Kad bi barem mogli da uzmu moju dušu i daju je njoj - kaže Lajal Masarveh, Leanina tetka.

Telo Leane Naser biće poslato u Izrael gde će biti sahranjeno.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija