• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: fakti

04.01.2017

23:32

RUSKI ISTORIČAR FURSOV BEZ DILEME: Svet se bliži velikim potresima, svaka naredna godina biće JOŠ STRESNIJA!

Vesti

RUSKI ISTORIČAR FURSOV BEZ DILEME: Svet se bliži velikim potresima, svaka naredna godina biće JOŠ STRESNIJA!

Podeli vest

Postepeno se sužava prostor za one koje nazivaju liberalima. U celom svetu. Uostalom, to je potvrdila i pobeda Donalda Trampa, ali to ne znači da će Tramp biti samo dobar za Rusiju i da će s njim biti lako

Važnije i od toga je što je zajedno sa Hilari Klinton poražen najparazitskiji i najpsihopatskiji deo svetske vrhuške. Onaj na koji se - još iz vremena jeljcinštine - orijentisala ruska liberastija.

Jasno je šta je poželjna budućnost. Ali, kakva će ona biti u stvarnosti?

Verujem da će se u 2017-oj potresi nastaviti. Sjedinjene Države će imati mnogo problema. Evropska unija će dalje slabiti. Teroristički akti u Evropi, na žalost, neće prestati je je ovo što mi nazivamo „savremenim terorizmom“ samo je jedna od novih formi upravljanja globalnim procesima. Zato će se pritisak na Evropu nastaviti.

Dakle: 2017-ta spokoj neće doneti. Svet ulazi u epohu ozbiljnih turbulencija. Čini mi se da će svaka naredna godina biti turbulentnija od prethodne.

Ni unutar Rusije neće biti mnogo dobrog.

Ekonomska situacija jedva da će se poboljšati. Protivrečje između spoljnopolitičkog kursa i stanja ekonomije - kao ni klasni antagonizmi, da se izrazim marksističkim jezikom – neće nestati.

Jer, mi imamo 105.000 dolarskih milionera i 96 milijardera. Oni zajedno kontrolišu preko 90 odsto bogatstva zemlje.

Reuters

Stambeno-komunalni fond i infrastruktura istrošeni su 70-80 odsto. Situacija u prosveti se pogoršava iako smo dobili novog ministra. Zdravstvo takođe degradira.

Kad državni funkcioneri govore da se stabilizovala demografska situacija – to nije istina… Smrtnost se nije smanjila.

Formiraju se opasne „makaze“ protivrečnosti između naše spoljne i unutrašnje politike. A stanje u vrhovima društva i u masama veoma liči na situaciju uoči 2017-te… Dok životni standard većine opada – manjina se bacila na luksuz.

Takve situacije ne mogu trajati dugo. Ili se menjaju u jednu ili u drugu stranu. Znamo čime se sve završilo 2017-te.

printscreen

Drugim rečima: svoju unutrašnju situaciju moramo uskladiti sa svojim spoljnopolitičkim kursom. Jer, spoljnopolitički kurs – ako ne bude imao podlogu i podršku u ekonomiji – može loše završiti.

Borba za suverenitet u spoljnoj politici mora imati obezbeđenu pozadinu.

Veliki Otadžbinski rat smo dobili zato što Nemačku nismo pobedili samo na bojnom polju. Naša pozadina je bila jača od nemačke.

Zato nam je potrebno dovođenje u red pozadine, zajedno sa gušenjem Pete kolone.

Moramo prestati sa davanjem prostora u medijima svima koji se drže antiruskih i rusofobskih pozicija. I to je neophodan uslov za naše dalje uspehe. Makar i skromne.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Zorica Avramovic

pre 7 godina

Savrseno. Ni dodati, ni oduzeti. Poslusati!!

OMG

pre 7 godina

Биће светска чистка елита у 2017. Од поклича "ГОТОВ ЈЕ", сад ће бити "ГОТОВИ СТЕ" .

Nesa

pre 7 godina

Pa poprilicno se slazem sa napisanim. Godina klackalice, od koje ce biti sve bolje ili otici dodjavola.

Ljubo

pre 7 godina

Da ,i Srbiji i Srbima nema napretka sigurnog i brzeg dok je Beograd pun komunistickih glavonja jos uvek u svim strukturama vlasti ,bili su kod Slobe ,sad su po sudovima ,tuzilastvu ,Policiji ,vojsci ...nije cudo sto se reforme ne odvijaju brze i bezbolnije .Paraziti nedaju napredak...

wiki NG

pre 7 godina

Kazu za nekog proklet je ili lakom, progutao bi planetu.E pa imamo ga danas u njegovom naj gorem izdanju zove se KAPITALIZAM .

miki

pre 7 godina

Зашто људи уопште мисле да победа Трампа представља промену политике САД. Све је то само маскарада, циљеви се не мењају, мењају се само методе. Власт у САД су републиканци или демократе, председника постављају они, а спољна политика обе партије је иста, тренутно свесни снаге Русије мењају методе и то је све.

clan biblioteke

pre 7 godina

Rodina mati zovet!! Napred , ura ,ura, ura!!!!

CICKA

pre 7 godina

Треба преиспитати имовину од неколико најбогатијих људи и неколико највећих корпорација за почетак , како су се обогатили толико да ли су се сви који су радили за њих се обогатили или су на истом, неки се енормно богате а они који раде за њих сиромаше

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija