• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: BBC

06.01.2017

21:06

JADIKOVKA BIVŠEG KOMANDANTA BRITANSKE VOJSKE: NATO se raspada, nije u stanju da parira Rusiji!

Vesti

JADIKOVKA BIVŠEG KOMANDANTA BRITANSKE VOJSKE: NATO se raspada, nije u stanju da parira Rusiji!

Podeli vest

Nakon završetka Hladnog rata zemlje NATO-a su navikle na povoljne uslove i sada vojska alijanse jednostavno nije u stanju da se bori sa takvim protivnikom kao što je Rusija, izjavio je bivši komandant ujedinjenih Oružanih snaga Velike Britanije Ričard Berons u intervjuu Bi-Bi-Siju

Berons je naveo da je za cilj koji je postavilo Ministarstvo odbrane - da za dve godine dovedu Oružane snage u stanje spremnosti za rat sa takvom zemljom kao što je Rusija - biti potrebni „veliki intenzivni organizaciono-planski radovi i povećanje odbrambene snage“.

Po njegovim rečima, u ovom slučaju dovoljno je pogledati na stanje u NATO-u, koji se nalazi u potpunoj demobilizaciji.

- Alijansa nije u stanju visoke borbene gotovosti. U svakom slučaju, velika odbrambena snaga NATO-a nije ne može da se bori protiv onog što Rusija može pokazati - izjavio je general.

Berons je naveo da kada nema osećaja pretnje od Rusije, vlasti troše budžetska sredstva u druge svrhe. Po njegovim mišljenju, to nije najbolji plan za budućnost.

- Da li možemo garantovati da će budućnost biti povoljna kao nedavna prošlost? Ako ne, onda treba uraditi nešto drugo, napraviti neki drugi izbor - zaključio je general.

AMERIČKA GVOZDENA BRIGADA STIGLA U EVROPU: NATO ojačao trupe na granici s Rusijom!

ŠOJGU PORUČIO NATO PAKTU: Ako bude pripreman napad kao na Srbiju 1999. saznaćemo za sekund, a onda sledi naš odgovor!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
nati

pre 7 godina

Dabogda se raspali u param parcad i nestali sa ovog sveta, da se vise nikad ne pojavite,zla sotonska druzino.\n

Lala iz Banata

pre 7 godina

Од Русије Вам не прети никаква опасност....Можете комотно да се ... - расформирате...Јер НАТО више и није "Савез" од 1999. (поготово не "одбрамбени" !?) већ обична... - криминалистичка организација....!! Доказ: Криминални напад на Србију без објаве рата и без правног акта, као потврда, да је НАТО тада злоупотребљен на најбруталнији начин од МАФИЈЕ која се инфилтрирала у све његове поре, а ради злоупотребе којом се остварује.... - незаконити ЕКСТРА ПРОФИТ... !!

Izbori 2024

Vesti

Oglasio se PS SE - Evo kako se "peru" nakon SRAMNE ODLUKE
Politika

Oglasio se PS SE - Evo kako se "peru" nakon SRAMNE ODLUKE

Parlamentarna Skupština Saveta Evrope (PSSE) saopštila je večeras da je usvojila preporuku da se tzv. Kosovu odobri da postane član Saveta Evrope (SE) i odlučila da prati ispunjavanje obimne liste obaveza za pristupanje, od kojih bi pitanje formiranja Zajednice srpskih opština (ZSO) trebalo da bude uključeno u buduće razmatranje Komiteta ministara SE o zahtevu tzv. Kosova za pristupanje SE kao post-pristupna obaveza.

16.04.2024

22:13

Debata bila neravnopravna, SE se pretvara u političku organizaciju - Grubješić o sramnom glasanju PS SE
Politika

Debata bila neravnopravna, SE se pretvara u političku organizaciju - Grubješić o sramnom glasanju PS SE

Stalna predstavnica Srbije pri Savetu Evrope Suzana Grubješić izjavila je večeras da je debata u Parlamentarnoj skupštini SE o prijemu tzv. Kosova bila neravnopravna i naglasila da su izveštaj i čitava sprovedena procedura bile protiv osnovnih principa, vrednosti i normi na kojima ta organizacija počiva, a koja se prema njenoj oceni, sve više pretvara u političku organizaciju.

16.04.2024

22:06

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija