• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Jutarnji list/tanjug

08.01.2017

20:44

ZAPADNI MEDIJI TVRDE, ON KONTROLIŠE PUTINOV MOZAK! Dugin: Hrvati su katolički sektor germanske EU, a Srbi NAŠE DRUGO JA!

Vesti

ZAPADNI MEDIJI TVRDE, ON KONTROLIŠE PUTINOV MOZAK! Dugin: Hrvati su katolički sektor germanske EU, a Srbi NAŠE DRUGO JA!

Podeli vest

Nakon odluke odlazećeg predsednika SAD Baraka Obame o proterivanju 35 ruskih diplomata, navodno uključenih u hakerske napade na rezultate američkih predsedničkih izbora na kojima je pobedio Donald Tramp, u fokus zapadnih medija dospeo je Aleksandar Dugin, intelektualac kojeg predstavljaju kao "Putinovog Raspućina"

Hrvatski "Jutarnji list" navodi da su se, analizirajući poteze ruskog predsjednika Vladimira Putina, zapadnjački mediji poslednjih nedelja uveliko bavili kontroverznim ruskim intelektualcem Duginom kojeg neki nazivaju i “Putinovim mozgom”.

Zagrebački dnevnik navodi da svojom dugom bradom filozof, sociolog i istoričar Dugin (54) zaista podseća na kontroverznog mistika Grigorija Raspućina. Na Zapadu smatraju da je Duginov utjecaj na ruskog predsednika sličan onom koji je Raspućin imao na rusku carsku porodicu Romanov, cara Nikolaja II i caricu Aleksandru.

TRADICIONALNA INFORMEROVA BOŽIĆNA LISTA: 10 Najmoćnijih ljudi u Srbiji - ALI STVARNO!

"Jutarnji" navodi da internet forum "Big tink" ide i korak dalje, pa tvrdi da je Dugin “najopasniji filozof na svetu” i zagovornik ruskog imperijalizma. Kao tvrdi tradicionalista, žestoki je kritičar liberalizma koji simboliše Amerika, ali osuđuje i komunizam i kritikuje fašizam. Zalaže se za zabranu hemije i fizike, a protivnik je i interneta i biotehnologije.

PUTIN ČESTITAO BOŽIĆ PRAVOSLAVCIMA: Ovo je vreme za lepe misli i dela!

Dugin ima mišljenje i o Srbima i Hrvatima.Tako je u svojem članku "Geopolitika jugoslovenskog sukoba" iz 1997. godine ocenio da Hrvati pripadaju u “katolički sektor germanske srednje Evrope”, naglasivši da je njihova geopolitička sudbina “vezanost za taj blok”. Za Srbe, međutim, ističe da su u svim kritičnim istorijskim trenucima bili uz Ruse.

- Srbi su zapravo mi. Oni se osećaju kao mi. Srbi su naše ja- rekao je prošle godine tokom poseta srpskog predsednika Tomislava Nikolića Moskvi, podseća "Jutarnji".

nezavisne.com



Hrvatski list navodi da je Aleksandar Geljevič Dugin rođen 1962. godine u Moskvi. Otac mu je, kako sam tvrdi, verovatno radio za sovjetsku vojnu obaveštajnu službu.

- Mrzeo sam svet u kojem sam rođen", rekao je Dugin u razgovoru za "Njujorker".

Navodi se da se kao tinejdžer pridružio krugu ekscentričnih moskovskih intelektualaca koji su pođednako prezirali sovjetski komunizam kao i zapadnjački kapitalizam i pokazivali sklonost prema misticizmu i ezoteriji.

(VIDEO) ŠOJGU RAPORTIRAO PUTINU: Ruska vojna armada će uskoro biti NAJMOĆNIJA SILA NA SVETU!

Tokom Gorbačovljeve perestrojke (1986.-1991.) Dugin je prvi put bio na Zapadu, konkretno u Berlinu i Parizu, gđe je upoznao Alena de Benoasta, lidera evropske Nove desnice. U razdoblju od 1990. do 2000. godine Dugin je objavio niz radova i knjiga, među kojima i “Osnove geopolitike” iz 1997. koja je pobudila veliki interes kod političkih i vojnih struktura u Rusiji.

Dugin je zatim postao savetnik predsednika ruske Dume Genadija Seleznjova. Kada je Vladimir Putin 2000. postao ruski predsjednik, Dugin je postao njegov vatreni pristalica.

Informer



"Putin je sve... Putin je apsolutan... Putin je nezamenljiv", oduševljeno je govorio Dugin koji je 2004. godine doktorirao sociologiju na nemačkom Univerzitetu u Rostovu da bi 2008. godine postao profesor na Univerzitetu Lomonosov u Moskvi i direktor Centra za konzervativne studije.

U PROŠLOJ GODINI RUSIJA POSTALA JAČA NEGO IKAD PRE! Bila je to PUTINOVA GODINA!

Navodi se da je Dugin 2001. osnovao Međunarodni evroazijski pokret, organizaciju koja promoviše ujedinjenje bivšeg sovjetskog područja u jedinstvenu kulturnu i civilizacijsku celinu.

Pobedu Donalda Trampa u Americi dočekao je s oduševljenjem.

 - Za nas je njegova pobeda radost, to je sreća. Morate da razumete da Trampa smatramo američkim Putinom- rekao je nedavno Dugin za "Volstrit džurnal".

PUTIN NAZDRAVIO GRAĐANIMA RUSIJE I PORUČIO: Ne postoje problemi koje Rusija ne može da reši!

PUTINOVA OSVETA: Predsednik Rusije nije zaboravio uvrede Hilari Klinton, pet godina je čekao da uzvrati?!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lala iz Banata

pre 7 godina

Никако "прозападњаци" да схвате и прихвате..Путин је пре свега, широка ПРАВОСЛАВНА и Словенска душа... Велики Државник и Хуманиста...па онда све остало..!! Какав руски "империјализам" и "какви бакрачи" и хрватске небулозе и БУДАЛАШТИНЕ...Русија је сама по себи ТРЕЋИНА СВЕТА.....Шта ће јој више...? То што се бори... - за права ПОНИЖЕНИХ и УВРЕЂЕНИХ....то је традиција православног витештва... - да се стаје у одбрану малих и слабијих.... А не као хрватска "шизма" - стати само уз ЈАКЕ и ПОРОБЉИВАЧЕ... Зато Ви то и не можете то да - разумете...Далеко Вам од "мозга"...?!

PETAR 1

pre 7 godina

MA DA, SVI, SVI SU KRIVI STO JE TRAMP POBEDIO JEDINO NISU ZASLUZNI GRADJANI AMERIKE KOJI SU GLASALI ZA NJEGA.....\n

Spasibo Rossia

pre 7 godina

Ми смо пореклом Руси и због тога нас Запад мрзи и хоће да нас уништи, нема шта нису испробали у прошлом веку, више су нас они побили за 100 год. него Турци за 500 г. Русија је Србији дала живот и више пута га спашавала и да нема Путина данас сигурно би опет покушали, у то немам сумње.

Nesa

pre 7 godina

Ma lako cemo mi sa tima na zapadu koji nas mrze i zele da nas uniste. Od njih cemo nekako i da se odbranimo. Ali tesko cemo sa ovim nasima koji nas mrze i zele da nas uniste, da ne postojimo. kako se od njih braniti. Neverovatno su podmukli, pokvareni, lazljivi, agresivni i puni para, belosvetskih fukara. Taj korov je tesko iztrebiti, jer se plasimo uvek da se ne ogresimo o nekog a oni to obilato koriste.

niks loter

pre 7 godina

E moj ti.. Migracije naroda na balkanu isle su u suprotnom smeru, od onoga sto smo ucili u skoli.. Tako da nismo mi Srbi Rusi, nego su Rusi Srbi.. Citaj malo zabranjenu istoriju Srba!!!

Radovan

pre 7 godina

Koji su vam argumenti za to sto tvrdite.Srbi su stariji narod od Rusa.Oni to uce u skolama.Istoricari predaju deci da su njihovi koreni na Balkanu. To je potvrdjeno i na Harvardu izucavanjem ,,y'' hromozoma u DNK. Najstariji narod u Evropi potice iz Srbije,Bosne bez Heercegovine,delova Makedonije i Kosova bez Metohije.To tvrdi americki naucnik doktor nauka sa gore pomenutog univerziteta.

BRANKO

pre 7 godina

Nisu Srbi Rusi vec su Rusi Srbi. To ce vam reci i Rusi, da vas ne zbuni to sto ih ima vise !

Jox

pre 7 godina

Zalaze se za zabranu hemije i fizike. Toliko o tom savetniku i njegovoj pameti.

laza

pre 7 godina

Ništa ti nisi shvatio.On je protiv i biotehnologije,koja je u tvom slučaju malo omanula.

Jox

pre 7 godina

Cemu vredjanje? Nisam ja sa tobom ovce cuvao. Lepo pise u clanku za sta se zalaze.

Zivko

pre 7 godina

Kad bi me neko pitao sta smo mi Srbi ne znam sta bih mu rekao !!! Kako su nas svi tucali 1389.te do 2017.te mi smo zlatni kakvi smo. Sve bih ove sto nas uslovljavao oterao u p.m. A Vi Rusi ako ste braca dajta nam atomske bombe i sistem S400. Onda cu da budem na cisto i sa Vama.

Radovan

pre 7 godina

Putin je spas za čovečanstvo?Amerika je izgubila osećaj za običan radni narod? Mnogo su zla naneli? Sve ima kraj?

Nenad

pre 7 godina

Nisam Rus i ne zelim da budem Rus. Srbin sam, Putine pusti Srbiju na miru. Ne zelim da ratujemo za vas niti s vama.

Car

pre 7 godina

Nisi ti ni Rus niti Srbin,niti znas ko si i sta bi ustvari hteo da budes.

Lala iz Banata

pre 7 godina

Мирно спавај малиша...Нису Срби постали од Руса, него обратно.... Руси су наши потомци...наш ДНК....Зато, не бој се малиша...Нико од тебе не тражи да се "бориш" за Русију...? Имају они и "својих кукавица" и хај... И не треба им импорт... - Маде ин Сербиа....!!

Scripta Manent

pre 7 godina

Ovo je dugo skrivana siva eminencija ruske geopolitike i verovatno budući Predsednik Rusije. Ako stvarno dobije formalnu vlast onda su  ovi na Zapadu ugasili.  A za nas Srbe dolaze mnogo bolja vremenan

nati

pre 7 godina

U celoj Americi i EU ne moze se naci ni jedan priblizno pametan covek kao  sto je Dugin a u Rusiji ima tuce takvih.U politici su im svi trecerazredni racunajuci i Obamu,mozda Tramp uspe da promeni tu cirkusku druzinu i dovede vredne ,dostojne i pametne ljude pored sebe.\n

Sandra

pre 7 godina

Srbi su svašta preživeli u poslednjih 700 godina, ali nikako da se dozovu pameti. Stalno tražimo spas u nekim likovima, stranim ili našim, kao da smo nedonoščad. Zar Danskoj ili Švajcarskoj trebaju Tramp, Putin ili neki njihov premijer koji se svaki dan pojavljuje na konferenciji za štampu i priča gluposti.Ti narodi žive dobro jer su sami gradili svoju civilizaciju, a nisu svaki dan kupovali novine i čekali da im neko kaže šta treba da rade i kako treba da žive. Radite, podižite svoju porodicu i budite pošteni i savesni građani svoje države i ostavite političare!

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija