• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/blic

10.01.2017

23:39

RUSI NE KRIJU ODUŠEVLJENJE TRAMPOM: Novi predsednik Amerike dobija ulicu u Rjazanju!

Vesti

RUSI NE KRIJU ODUŠEVLJENJE TRAMPOM: Novi predsednik Amerike dobija ulicu u Rjazanju!

Podeli vest

Ako neki u Americi nisu oduševljeni novim predsednikom, u Rusiji izgleda jesu. Čak, toliko da su stanovnici grada Rjazanja spremi da po Donaldu Trampu nazovu i jednu ulicu

Inicijativu da Tramp dobije svoju ulicu u Rjazanju već je potpisalo 300 ljudi, objasnio je CNN-u inicijator akcije Sergej Bizjukin. Ako plan bude realizovan, ulica koje trenutno nosi naziv "Bezbožnička", trebalo bi da bude preimenovana u ulicu Donalda Trampa.

Trenutni naziv ulice zaostavština je iz komunističkog doba kada se religija odbijala. Ideja da se taj naziv promeni i to na način na koji je to Bizjukin predložio mnogima je u početku delovala smešno.

- Neki su potpisali peticiju jer im je delovalo kao šala, drugi su to uradili zato što žele normalizaciju odnosa između Rusije i SAD, a nekima se jednostavno ne sviđa aktuelni naziv - rekao je Bizjukin.

Sam inicijator nada se poboljšanju odnosa SAD i Rusije i veruje da će administracija Donalda Trampa ojačati veze sa Moskvom, prvenstveno zbog dobrih ličnih odnosa dva predsednika.

- Oni imaju dobre odnose. Vladimir Vladimirovič Putin poštuje Donalda Trampa na isti način na koji on poštuje njega. Tramp je pozitivan, dobar. Sviđa mi se. Mislim da će biti prijatelji i da će sve biti u redu. On ne želi rat, on želi da sklapa prijateljstva. Šta je loše u tome? - rekao je Bizjukin CNN-u.

Bizjukin je pozajmio slogan Trampove kampanje i prilagodio ga svojoj akciji - "Učinimo Rjazanj ponovo velikim". Ipak, njegova inicijativa nema velike šanse za uspeh, jer lokalni popisi ne dozvoljavaju da ulice nose naziv osoba koje su i još uvek žive.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
vlada

pre 7 godina

Samo polako "baćuške"! Ima nade ali sačekajte .....!

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija